קרן בירד – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
Mr. W (שיחה | תרומות)
Mr. W (שיחה | תרומות)
מ ←‏עריכת הפתיח: עריכה, הגהה, ויקיזציה
שורה 1: שורה 1:
{{עריכה|הגהה וכו'|נושא=ישראל}}
{{עריכה|הגהה וכו'|נושא=ישראל}}
'''קרן בירד''' (ב[[אנגלית]]: '''BIRD Foundation''', {{כ}}BIRD הוא [[ראשי תיבות|ראשי תיבות]] "Binational Industrial Research and Development") היא [[קרן השקעות פרטיות|קרן]] דו-לאומית למחקר ופיתוח תעשייתי בין [[ישראל]] ו[[ארצות הברית]]. הקרן פועלת לעידוד שיתופי פעולה בין חברות ישראליות ואמריקאיות מתחומי הטכנולוגיה השונים, ומסייעת ללא תמורה באיתור שותפים אסטרטגיים משתי המדינות, לצורך פרויקט פיתוח של מוצר משותף.
'''קרן בירד''' (ב[[אנגלית]]: '''BIRD Foundation''', {{כ}}BIRD הוא [[ראשי תיבות|ראשי תיבות]] "Binational Industrial Research and Development") היא [[קרן השקעות פרטיות|קרן]] דו-לאומית ל[[מחקר ופיתוח]] תעשייתי בין [[ישראל]] ו[[ארצות הברית]]. הקרן פועלת לעידוד שיתופי פעולה בין [[חברה (תאגיד)|חברות]] ישראליות ואמריקאיות מתחומי ה[[טכנולוגיה]] השונים, ומסייעת ללא תמורה באיתור שותפים אסטרטגיים משתי המדינות, לצורך פרויקטים של פיתוח מוצר משותף.


קרן בירד תומכת בפרויקטים מבלי לקבל בתמורה זכויות כלשהן בחברות השותפות בפרויקט או בפרויקט עצמו. כספי התמיכה מוחזרים כתמלוגים מן המכירות. הקרן תומכת בסכום של עד 50% מתקציב הפרויקט, החל במחקר ופיתוח וכלה בשלבי המכירה והשיווק הראשוניים. הקרן משתתפת בסיכון ואינה דורשת את החזר ההשקעה במקרים בהם הפרויקט לא הגיע לשלב המכירות.
קרן בירד תומכת בפרויקטים מבלי לקבל בתמורה זכויות כלשהן בחברות השותפות בפרויקט או בפרויקט עצמו. כספי התמיכה מוחזרים כתמלוגים מן המכירות. הקרן תומכת בסכום של עד 50% מתקציב הפרויקט, החל במחקר ופיתוח וכלה בשלבי המכירה וה[[שיווק]] הראשוניים. הקרן משתתפת בסיכון ואינה דורשת את החזר ההשקעה במקרים בהם הפרויקט לא הגיע לשלב המכירות.


קרן בירד עובדת בשיתוף מלא עם לשכת [[מדען ראשי (ממשלת ישראל)|המדען הראשי]] של [[משרד התמ"ת]] בישראל ועם המכון הלאומי לטכנולוגיה ותקנים של ארצות הברית (NIST - National Institute of Standards and Technology).
קרן בירד עובדת בשיתוף מלא עם לשכת [[מדען ראשי (ממשלת ישראל)|המדען הראשי]] של [[משרד התמ"ת]] בישראל ועם [[המכון הלאומי לטכנולוגיה ותקנים]] (NIST - National Institute of Standards and Technology) של ארצות הברית.


==היסטוריה==
==היסטוריה==

גרסה מ־15:29, 25 ביולי 2011

קרן בירדאנגלית: BIRD Foundation, ‏BIRD הוא ראשי תיבות "Binational Industrial Research and Development") היא קרן דו-לאומית למחקר ופיתוח תעשייתי בין ישראל וארצות הברית. הקרן פועלת לעידוד שיתופי פעולה בין חברות ישראליות ואמריקאיות מתחומי הטכנולוגיה השונים, ומסייעת ללא תמורה באיתור שותפים אסטרטגיים משתי המדינות, לצורך פרויקטים של פיתוח מוצר משותף.

קרן בירד תומכת בפרויקטים מבלי לקבל בתמורה זכויות כלשהן בחברות השותפות בפרויקט או בפרויקט עצמו. כספי התמיכה מוחזרים כתמלוגים מן המכירות. הקרן תומכת בסכום של עד 50% מתקציב הפרויקט, החל במחקר ופיתוח וכלה בשלבי המכירה והשיווק הראשוניים. הקרן משתתפת בסיכון ואינה דורשת את החזר ההשקעה במקרים בהם הפרויקט לא הגיע לשלב המכירות.

קרן בירד עובדת בשיתוף מלא עם לשכת המדען הראשי של משרד התמ"ת בישראל ועם המכון הלאומי לטכנולוגיה ותקנים (NIST - National Institute of Standards and Technology) של ארצות הברית.

היסטוריה

בשנת 1974 הקימו ממשלות ארצות הברית וישראל וועדה, בה כיהנו נציגים משתי הממשלות ושמטרתה הייתה למצוא דרכים לקדם קשרים כלכליים בין שתי המדינות. ההסכם הראשוני להקמת הקרן נחתם על ידי מזכיר משרד האוצר האמריקאי מר ויליאם סימון ושר האוצר הישראלי דאז, מר יהושע רבינוביץ ב 3 במרץ 1976.

בסוף אפריל 1977 אושרה העברת הכספים בקונגרס וב- 4 במאי 1977, חתם נשיא ארצות הברית דאז, מר ג'ימי קרטר, על החוק האמריקאי להקמת הקרן. כמה חודשים מאוחרים יותר אישרה גם הכנסת את חוק הקרן הדו-לאומית למחקר ולפיתוח תעשייתיים.

הקרן עצמה נוסדה ב- 18 במאי 1977. בתחילה עמדה הקרן על 60 מיליון דולר, כש- 30 מיליון דולר הועברו, לטובת הקרן, על ידי כל אחת מהמדינות.

בשנת 1984 הוגדלה הקרן לסכום של 110 מיליון דולר.

קרן טרייד

קרן טרייד (TRIDE - Trilateral Industrial Development) הינה קרן שנוסדה בשנת 1996 במשותף על ידי ממשלות ארצות הברית, ישראל וירדן. הקרן, שנוסדה בעקבות הסכם השלום בין ישראל לירדן, מנוהלת על ידי קרן בירד, ומטרתה לעודד ולקדם שיתופי פעולה בין חברות ישראליות ירדניות ואמריקניות.

קישורים חיצוניים