יקבי רקנאטי – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
שורה 24: שורה 24:
==לקריאה נוספת==
==לקריאה נוספת==


* דניאל רוגוב, '''מדריך רוגוב ליינות ישראל 2011'''; תרגם מאנגלית: עמית יריב, [[הוצאת טובי]], 2011; עמ' 24, 25, 402-394, 477.
* [[דניאל רוגוב]], '''מדריך רוגוב ליינות ישראל 2011'''; תרגם מאנגלית: עמית יריב, [[הוצאת טובי]], 2011; עמ' 24, 25, 402-394, 477.


* אליעזר זקס וירון גולדפישר, '''שביל היין: טיול ביקבי ישראל''', הוצאת קורדינטה, 2007, עמ' 141-140.
* אליעזר זקס וירון גולדפישר, '''שביל היין: טיול ביקבי ישראל''', הוצאת קורדינטה, 2007, עמ' 141-140.

גרסה מ־18:41, 8 בספטמבר 2011

יקבי רקנאטי הם יקב ישראלי הנמצא בעמק חפר.

יקבי רקנאטי הוקמו בשנת 2000 בידי לני רקנאטי, ביחד עם יובל גורלי, ושני האחים ד"ר שלומי בן-ארי וד"ר משה בן-ארי, בני משפחת כורמים בהשקעה של 16 מיליון דולר, כעבור שנה נכנס כשותף אורי שקד, מחברת 'האחים שקד' ואחרי כמה שנים פרש יובל גורלי משותפות ביקב. יינן היקב מראשיתו היה לואיס פסקו, בעל תואר שני בייננות מאוניברסיטת קליפורניה בדייוויס, שעזב את היקב ב-2007 ושב לקליפורניה. ב-2008 התמנה גיל שצברג, גם הוא בוגר אוניברסיטת דיוויס, לשעבר יינן יקב אמפורה, ליינן הראשי של רקנאטי. לצידו ניצב עידו לוינסון, בוגר אוניברסיטת מילאנו, איטליה. יועץ הכרמים הוא ד"ר פיני סריג. הענבים המגיעים ליקב באים בעיקר מאזור מנרה וכרם בן-זמרה שבגליל העליון אך ליקב גם כרמים בעמק האלה והגליל התחתון. היקב מייצר יינות בסדרת האיכות "רקנאטי ספיישל רזרב", שתי סדרות זניות: "רקנאטי" ו"רזרב" הוסדרה עממית: "יסמין" (על-שם בתו של רקנאטי).

יקבי רקנאטי מייצרים כ-900 אלף בקבוקי יין בשנה, נכון לשנת 2011. כל היינות כשרים OU, הרב וייס, בד"צ בית יוסף, בד"צ חוג חתם סופר בני ברק.

המהפכה הייננית ביקבי רקנאטי

החל משנת הבציר 2008, עם כניסתם לתפקיד של הייננים שצברג את לוינסון, המשלבים תפיסות של העולם החדש (שצברג, בוגר דיוויס בקליפורניה) עם העולם הישן (לוינסון, בוגר אוניברסיטת מילנו באיטליה), חלה מהפכה ייננית ביינות רקנאטי, בכל הסדרות. בולט במיוחד השינוי ביינות מסדרת הרזרב. השינוי הראשון הוא הבציר המוקדם של הענבים, המוריד את רמות הסוכר בענבים - דבר המפחית את אחוזי האלכוהול ביין ונותן חמיצות טבעית המאפשרת ליינות יכולת התיישנות גבוהה. הייננים החדשים הגבירו את השימוש בחביות צרפתיות על חשבון החביות האמריקאיות שהיו חביבות על היינן הראשון, פסקו. המטרה היא ליצור יינות ים-תיכוניים המתאימים למטבח הישראלי. שינוי נוסף הוא מעבר להשריות קצרות יותר של היין בחבית ושימוש בחביות ישנות, הנותנות ליין את איכוית היישון בחביות, אך מבלי שטעם העץ של החביות יגבר על טעמי הפרי הטבעי של הענבים, ובכך מתקבלים גם יינות יותר אלגנטים ופחות "כבדים". שינוי נוסף המצויין גם על תוויות היין הוא התמקדות בחלקות המובחרות ביותר וייצור יינות מכרם יחידני (single vinyard) בסדרת הרזרב, וכך נותנים הייננים דגש על אזור הגידול (הטרואר) ממנו באים היינות. כך לדוגמא המרלו רזרב מגיע מכרם מנרה, הקברנה פרנק מכרם מנרה, הקברנה פרנק והסבויניון בלאן מגיעים מכרמים ספציפיים בכרם בן-זמרה.

תחת ידם של שצברג ולוינסון התווספו לרשימת היינות של היקב: א. ספיישל רזרב לבן - יין פרימיום לבן העשוי מענבי שרדונה, סוביניון בלאן וויונייה מהחלקות המובחרות של היקב. ב. קריניאן רזרב, כרם בעל - יין פרא העשוי מ100 אחוז ענבי קריניאן מכרם בעל (אינו מושקה כלל) באזור הרי יהודה, יין עוצמתי ומיוחד המיוצר במהדורה מצומצמת ונותן חיים חדשים לזן הארצישראלי הזה ששנים סבל מיחס עלוב ודימוי נמוך.

בנוסף ליינות הנ"ל צמד הייננים המשיך ושדרג את יינות הפטיט סירה-זינפנדל שהוא בלנד ייחודי בארץ, ומורשתו של היינן הקודם לואיס פסקו ואת הרוזה המרענן העשוי משילוב ייחודי של ענבי ברברה ומרלו.

לקריאה נוספת

  • אליעזר זקס וירון גולדפישר, שביל היין: טיול ביקבי ישראל, הוצאת קורדינטה, 2007, עמ' 141-140.

קישורים חיצוניים