פוליגיניה – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
Vagobot (שיחה | תרומות)
מ r2.7.2) (בוט מוסיף: arz:بولوجينيه
WikitanvirBot (שיחה | תרומות)
מ r2.7.1) (בוט מסיר: arz:بولوجينيه
שורה 21: שורה 21:


[[en:Polygyny]]
[[en:Polygyny]]
[[arz:بولوجينيه]]
[[br:Lieswregiezh]]
[[br:Lieswregiezh]]
[[ca:Poligínia]]
[[ca:Poligínia]]

גרסה מ־12:33, 12 בדצמבר 2011

פוליגיניהיוונית: "נשים רבות") היא מקרה פרטי של פוליגמיה, שבו מתקיימים יחסי נישואים בין גבר אחד למספר נשים באותה עת (לפחות שתיים).

הפוליגיניה נפוצה בתרבויות פטריאכליות, שבהן הגברים הם השולטים בחברה, והנישואים למספר נשים מעידים על מצב כלכלי וחברתי גבוה של הגבר. בנוסף לכך, צורת נישואים זו מאפשרת לגבר להעמיד מספר רב יותר של צאצאים מאשר בנישואים מונוגמיים.

פוליגיניה ביהדות

ערך מורחב – פוליגמיה ביהדות

הפוליגיניה מותרת על-פי התורה, והייתה מקובלת בעבר ביהדות. שלמה המלך מפורסם ב-300 נשותיו ו-700 פילגשיו. הפוליגיניה נאסרה בקרב יהדות אשכנז בחרם דרבנו גרשום, בסביבות שנת 1000, והיא אסורה כיום גם בדין הרבני והאזרחי בישראל ומהווה עבירה פלילית. יחד עם זאת, תופעת הפוליגיניה קיימת עדיין בישראל, הן אצל יוצאי תימן מבוגרים שהספיקו להינשא לשתי נשים לפני שהמנהג נאסר, והן במקרים נדירים שבהם בית דין רבני מתיר לגבר לשאת אשה נוספת או אצל מוסלמים ובעיקר בדואים, לגביהם מערכת המשפט הישראלית אינה נוטה לאכוף את החוק בעניין זה.

בדתות אחרות

האסלאם מתיר את הפוליגיניה, והיא תופעה מקובלת בהרבה מדינות מוסלמיות. הנצרות שוללת את הפוליגיניה ברוב זרמיה, אם כי במספר זרמים מועט, כגון המורמונים, היא מותרת.

ראו גם

ערך זה הוא קצרמר בנושא סוציולוגיה. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.