אל למחצה – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:Cuslayshound.jpg|שמאל|ממוזער|250px|אל למחצה]]
[[קובץ:Cuslayshound.jpg|שמאל|ממוזער|250px|אל למחצה]]
המונח '''[[אל למחצה]]''' משמש במיתולוגיות שונות, כדי לתאר אנשים שמחצית מדמם הוא דם אלים ומחצית דמם השני הוא דם בן תמותה: משמע אחד מהוריהם הוא [[אל]] והשני [[בן אנוש]]. לעתים המונח משמש גם בני תמותה שלימים הפכו לאלים או גיבורים בעלי כוח כביר.
המונח '''[[אל למחצה]]''' משמש במיתולוגיות שונות, כדי לתאר אנשים שמחצית מדמם הוא דם אלים ומחצית דמם השני הוא דם בן תמותה: משמע אחד מהוריהם הוא [[אל]] והשני [[בן אנוש]]. במיתולוגיות השונות מתואר האל למחצה כקרוב ביותר לעוצמת האלים בקרב בני התמותה כאשר "חצי" מכוחו של האל נתון באלים למחצה. אל למחצה יכול להיות בעל כוחות מסטים ובעל יכולת קרבית כבירה, אך, ניתנות לאל למחצה תכונות שונות ע"פ ההורה האולימפי שלו; לדוגמה, אל למחצה במיתולוגיה היוונית שאמו היא [[אתנה]] יהיה, בדרך כלל, בעל יכולת חשיבה גבוהה ביותר ביחס לאוכלוסיה הממוצעת, ואף יתואר לפעמים כאחד שאין נעלה עליו בחכמה, בעת שבנו האל למחצה של האל האולימפי [[פוסידון]] יהיה שחיין בעל עצמה שלכאורה אף לא אחד עולה עליה בקרב [[בן תמותה|בני התמותה]], חוץ מבניו של פוסידון עצמו, וכאן התחרות דינמית.


ב[[מיתולוגיה היוונית]] מסופר על שבועה בין שלושת האלים הראשיים: [[זאוס]], [[פוסידון]] ו[[האדס]] בה נשבעו לא להזדווג עם בנות תמותה כדי שלא ייבצר מצב בה בת תמותה תכנס להריון בו אל למחצה יגדל, מהסיבה, שבניהם של האלים הראשיים יהיו בעלי העצמה החזקה ביותר בקרב האלים למחצה של האלים האולימפיים, מכיוון ששלושת האלים הראשיים הם גם האלים החזקים ביותר. את השבועה אף אחד מהם לא קיים.
[[הרקולס]], [[אכילס]], [[פרסאוס]] ו[[גילגמש]] הן הדוגמאות הקלסיות לאלים למחצה.
לעתים המונח משמש גם בני תמותה שלימים הפכו לאלים או גיבורים בעלי כוח כביר.


[[הרקולס]], [[אכילס]], [[פרסאוס]] ו[[גילגמש]] הן הדוגמאות הקלסיות לאלים למחצה.
==אלים למחצה ביוון==
אלים למחצה הם חלק גדול מן ה[[מיתולוגיה היוונית]], כאשר כמעט בכל סיפור בה מעורב אל למחצה.
{{המיתולוגיה היוונית}}
{{המיתולוגיה היוונית}}


[[קטגוריה:גיבורים מהמיתולוגיה היוונית]]
[[קטגוריה:גיבורים מהמיתולוגיה היוונית]]
[[קטגוריה:אלים למחצה|*]]
[[קטגוריה:אלים למחצה|*]]
{{קצרמר|דת}}


[[en:Demigod]]
[[en:Demigod]]

גרסה מ־16:05, 31 בדצמבר 2011

אל למחצה

המונח אל למחצה משמש במיתולוגיות שונות, כדי לתאר אנשים שמחצית מדמם הוא דם אלים ומחצית דמם השני הוא דם בן תמותה: משמע אחד מהוריהם הוא אל והשני בן אנוש. במיתולוגיות השונות מתואר האל למחצה כקרוב ביותר לעוצמת האלים בקרב בני התמותה כאשר "חצי" מכוחו של האל נתון באלים למחצה. אל למחצה יכול להיות בעל כוחות מסטים ובעל יכולת קרבית כבירה, אך, ניתנות לאל למחצה תכונות שונות ע"פ ההורה האולימפי שלו; לדוגמה, אל למחצה במיתולוגיה היוונית שאמו היא אתנה יהיה, בדרך כלל, בעל יכולת חשיבה גבוהה ביותר ביחס לאוכלוסיה הממוצעת, ואף יתואר לפעמים כאחד שאין נעלה עליו בחכמה, בעת שבנו האל למחצה של האל האולימפי פוסידון יהיה שחיין בעל עצמה שלכאורה אף לא אחד עולה עליה בקרב בני התמותה, חוץ מבניו של פוסידון עצמו, וכאן התחרות דינמית.

במיתולוגיה היוונית מסופר על שבועה בין שלושת האלים הראשיים: זאוס, פוסידון והאדס בה נשבעו לא להזדווג עם בנות תמותה כדי שלא ייבצר מצב בה בת תמותה תכנס להריון בו אל למחצה יגדל, מהסיבה, שבניהם של האלים הראשיים יהיו בעלי העצמה החזקה ביותר בקרב האלים למחצה של האלים האולימפיים, מכיוון ששלושת האלים הראשיים הם גם האלים החזקים ביותר. את השבועה אף אחד מהם לא קיים.

לעתים המונח משמש גם בני תמותה שלימים הפכו לאלים או גיבורים בעלי כוח כביר.

הרקולס, אכילס, פרסאוס וגילגמש הן הדוגמאות הקלסיות לאלים למחצה.

אלים למחצה ביוון

אלים למחצה הם חלק גדול מן המיתולוגיה היוונית, כאשר כמעט בכל סיפור בה מעורב אל למחצה.