פ.י.ב.י. אחזקות – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ קטגוריה+זהו
מ הגהה
שורה 1: שורה 1:
'''פ.י.ב.י אחזקות''' היא [[חברה ציבורית]] ש[[מניה|מניות]]יה נסחרות ב[[הבורסה לניירות ערך בתל אביב|בורסה לניירות ערך בתל אביב]]. החברה הינה [[חברת אחזקות]], אשר אחזקתה העיקרית הינה השליטה ב[[הבנק הבינלאומי הראשון|בנק הבינלאומי הראשון]] באמצעות 53.53% בזכויות ההצבעה ו-53.53% בהון. בנוסף לאחזקותיה בבנק, היו לחברה אחזקות במספר חברות נוספות בתחום ההשקעות הריאליות (שאינן בנקאיות "טהורות"), אשר מרביתן מומשו בשנים האחרונות.
'''פ.י.ב.י אחזקות בע"מ''' היא [[חברה ציבורית]] ש[[מניה|מניות]]יה נסחרות ב[[הבורסה לניירות ערך בתל אביב|בורסה לניירות ערך בתל אביב]]. החברה היא [[חברת אחזקות]], שאחזקתה העיקרית היא השליטה ב[[הבנק הבינלאומי הראשון|בנק הבינלאומי הראשון]] באמצעות 53.53% בזכויות ההצבעה ובהון. בנוסף לאחזקותיה בבנק, היו לחברה אחזקות במספר חברות נוספות בתחום ההשקעות הריאליות (שאינן בנקאיות "טהורות"), שמרביתן מומשו בשנים האחרונות.


==היסטוריה==
==היסטוריה==
החברה התאגדה ונרשמה בישראל כ[[חברה בע"מ]] ביום [[11 במאי]] [[1972]], במקביל להקמת הבנק הבינלאומי הראשון. בין מקימי החברה היו ממשלת ישראל ומספר משקיעים מחו"ל, ביניהם בנק פירסט פנסילבניה
החברה התאגדה ונרשמה בישראל כ[[חברה בע"מ]] ביום [[11 במאי]] [[1972]], במקביל להקמת הבנק הבינלאומי הראשון. עם מקימי החברה נמנו [[ממשלת ישראל]] ומספר משקיעים מחו"ל, בהם בנק פירסט פנסילבניה
(FIRST PENNSYLVANIA INTERNATIONAL CAPITAL CORP), וחברת ההשקעות לישראל (ISRAEL INVESTORS CORPORATION).
(First Pennsylvania International Capital Corp), וחברת ההשקעות לישראל (Israel Investors Corporation).


במועד התאגדותה, הנפיקה החברה לממשלת ישראל [[מניית יסוד]] בת 100 שקל ערך נקוב,
במועד התאגדותה הנפיקה החברה לממשלת ישראל [[מניית יסוד]] בת 100 שקל ערך נקוב,
וניירות הערך של החברה נסחרים בבורסה החל מחודש יולי 1978.
וניירות הערך של החברה נסחרים בבורסה החל מחודש יולי 1978.


בחודש מאי [[1978]] הסכימה ממשלת ישראל לביטול זכויותיה המיוחדות מכוח מנית היסוד ולפיכך החליטה האסיפה הכללית לפצל את מנית היסוד ל- 1,000 מניות רגילות.
בחודש מאי [[1978]] הסכימה ממשלת ישראל לביטול זכויותיה המיוחדות מכוח מניית היסוד ולפיכך החליטה האסיפה הכללית לפצל את מניית היסוד ל- 1,000 מניות רגילות.


בחודש דצמבר 1978 מכרה חברת פירסט פנסילבניה, שהיתה בעלת המניות הגדולה ביותר, את כל מניות החברה בהן החזיקה, לחברה אחרת, שהעבירה אותן לחברות שבשליטת איש העסקים [[שאול אייזנברג]].
בחודש דצמבר 1978 מכרה חברת פירסט פנסילבניה, שהיתה בעלת המניות הגדולה ביותר, את כל מניות החברה בהן החזיקה, לחברה אחרת, שהעבירה אותן לחברות שבשליטת איש העסקים [[שאול אייזנברג]].


בחודש אפריל [[1980]] רכשה חברת ההשקעות "דנות" את השליטה בחברה מחברות שונות בשליטת אייזנברג. כתוצאה מהליכי פרוק אליהם נכנסה דנות, רכש איש העסקים ז'אק נאסר את השליטה בחברה.
בחודש אפריל [[1980]] רכשה חברת ההשקעות "דנות" את השליטה בחברה מחברות שונות בשליטת אייזנברג. כתוצאה מהליכי [[פירוק חברות|פירוק]] אליהם נכנסה דנות, רכש איש העסקים ז'אק נאסר את השליטה בחברה.


מניותיו של נאסר הוחזקו בידי [[חברה זרה]] בשם פלימון (PALIMON B.V) הרשומה ב[[הולנד]] שהיתה בבעלות מלאה אך עקיפה של נאסר. הבעלות בפלימון הוחזקה על ידי פלימקס (PALIMEX)-
מניותיו של נאסר הוחזקו בידי [[חברה זרה]] בשם פלימון (PALIMON B.V) הרשומה ב[[הולנד]] שהיתה בבעלות מלאה אך עקיפה של נאסר. הבעלות בפלימון הוחזקה על ידי פלימקס (PALIMEX) - חברה זרה הרשומה ב[[פנמה]]. עם רכישת חבילת המניות הפך נאסר לבעל השליטה בחברה ובבנק.
חברה זרה הרשומה ב[[פנמה]]. עם רכישת חבילת המניות הפך נאסר לבעל השליטה בחברה ובבנק.


בחודש נובמבר [[1990]], רכשו האחים ג'וזף ומואיז [[משפחת ספרא|ספרא]] מ[[ברזיל]], בחלקים שווים ביניהם, את כל מניות פלימקס מנאסר.
בחודש נובמבר [[1990]], רכשו האחים ג'וזף ומואיז [[משפחת ספרא|ספרא]] מ[[ברזיל]], בחלקים שווים ביניהם, את כל מניות פלימקס מנאסר. בעקבות רכישות נוספות של מניות החברה, עלו החזקותיה של פלימון לכ- 51.89% בהון
וכ- 70.59% בזכויות ההצבעה.
בעקבות רכישות נוספות של מניות החברה, עלו החזקותיה של פלימון לכ- %51.89 בהון
וכ- %70.59 בהצבעה.
במהלך שנת [[1998]] החברה החלה לפעול גם כחברת השקעות בתחום ההשקעות הריאליות וזאת באמצעות חברת בת, פיבי השקעות.
במהלך שנת [[1998]] החברה החלה לפעול גם כחברת השקעות בתחום ההשקעות הריאליות וזאת באמצעות חברת בת, פיבי השקעות.
שורה 25: שורה 23:
==כיום==
==כיום==
בחודש ספטמבר [[2003]] עברה השליטה בחברה ל[[קבוצת בינו-ליברמן]].
בחודש ספטמבר [[2003]] עברה השליטה בחברה ל[[קבוצת בינו-ליברמן]].
בחודש אפריל [[2005]], במסגרת שתי [[הצעת רכש|הצעות רכש]] לרכישת מניות החברה, נרכשו על ידי פיבי השקעות כ-%14.55 מהון המניות של החברה, תמורת כ- 240 מיליון ש"ח. בנוסף, רכשה פיבי השקעות במהלך שנת 2005, מניות נוספות של החברה בהיקף כולל של כ- 225 מיליון ש"ח.
בחודש אפריל [[2005]], במסגרת שתי [[הצעת רכש|הצעות רכש]] לרכישת מניות החברה, נרכשו על ידי פיבי השקעות כ-14.55% מהון המניות של החברה, תמורת כ- 240 מיליון ש"ח. בנוסף, רכשה פיבי השקעות במהלך שנת 2005 מניות נוספות של החברה בהיקף כולל של כ-225 מיליון ש"ח.


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
[http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp?report_cd=725251-00&CompCd=763&Type=Pdf המקור למידע בערך-הדוח הכספי של החברה לשנת 2011 באתר הבורסה]
[http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp?report_cd=725251-00&CompCd=763&Type=Pdf הדוח הכספי של החברה לשנת 2011], באתר הבורסה לניירות ערך בתל אביב
* {{TASE|פ.י.ב.י אחזקות בע"מ|000763}}
* {{מידע בורסאי|פ.י.ב.י אחזקות בע"מ|763}}


[[קטגוריה:חברות ישראליות]]
[[קטגוריה:חברות ישראליות]]

גרסה מ־06:47, 7 בספטמבר 2012

פ.י.ב.י אחזקות בע"מ היא חברה ציבורית שמניותיה נסחרות בבורסה לניירות ערך בתל אביב. החברה היא חברת אחזקות, שאחזקתה העיקרית היא השליטה בבנק הבינלאומי הראשון באמצעות 53.53% בזכויות ההצבעה ובהון. בנוסף לאחזקותיה בבנק, היו לחברה אחזקות במספר חברות נוספות בתחום ההשקעות הריאליות (שאינן בנקאיות "טהורות"), שמרביתן מומשו בשנים האחרונות.

היסטוריה

החברה התאגדה ונרשמה בישראל כחברה בע"מ ביום 11 במאי 1972, במקביל להקמת הבנק הבינלאומי הראשון. עם מקימי החברה נמנו ממשלת ישראל ומספר משקיעים מחו"ל, בהם בנק פירסט פנסילבניה (First Pennsylvania International Capital Corp), וחברת ההשקעות לישראל (Israel Investors Corporation).

במועד התאגדותה הנפיקה החברה לממשלת ישראל מניית יסוד בת 100 שקל ערך נקוב, וניירות הערך של החברה נסחרים בבורסה החל מחודש יולי 1978.

בחודש מאי 1978 הסכימה ממשלת ישראל לביטול זכויותיה המיוחדות מכוח מניית היסוד ולפיכך החליטה האסיפה הכללית לפצל את מניית היסוד ל- 1,000 מניות רגילות.

בחודש דצמבר 1978 מכרה חברת פירסט פנסילבניה, שהיתה בעלת המניות הגדולה ביותר, את כל מניות החברה בהן החזיקה, לחברה אחרת, שהעבירה אותן לחברות שבשליטת איש העסקים שאול אייזנברג.

בחודש אפריל 1980 רכשה חברת ההשקעות "דנות" את השליטה בחברה מחברות שונות בשליטת אייזנברג. כתוצאה מהליכי פירוק אליהם נכנסה דנות, רכש איש העסקים ז'אק נאסר את השליטה בחברה.

מניותיו של נאסר הוחזקו בידי חברה זרה בשם פלימון (PALIMON B.V) הרשומה בהולנד שהיתה בבעלות מלאה אך עקיפה של נאסר. הבעלות בפלימון הוחזקה על ידי פלימקס (PALIMEX) - חברה זרה הרשומה בפנמה. עם רכישת חבילת המניות הפך נאסר לבעל השליטה בחברה ובבנק.

בחודש נובמבר 1990, רכשו האחים ג'וזף ומואיז ספרא מברזיל, בחלקים שווים ביניהם, את כל מניות פלימקס מנאסר. בעקבות רכישות נוספות של מניות החברה, עלו החזקותיה של פלימון לכ- 51.89% בהון וכ- 70.59% בזכויות ההצבעה.

במהלך שנת 1998 החברה החלה לפעול גם כחברת השקעות בתחום ההשקעות הריאליות וזאת באמצעות חברת בת, פיבי השקעות.

כיום

בחודש ספטמבר 2003 עברה השליטה בחברה לקבוצת בינו-ליברמן. בחודש אפריל 2005, במסגרת שתי הצעות רכש לרכישת מניות החברה, נרכשו על ידי פיבי השקעות כ-14.55% מהון המניות של החברה, תמורת כ- 240 מיליון ש"ח. בנוסף, רכשה פיבי השקעות במהלך שנת 2005 מניות נוספות של החברה בהיקף כולל של כ-225 מיליון ש"ח.

קישורים חיצוניים

הדוח הכספי של החברה לשנת 2011, באתר הבורסה לניירות ערך בתל אביב