Serratia – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ תיקון קישור
MerlIwBot (שיחה | תרומות)
מ בוט מוסיף: gl:Serratia
שורה 39: שורה 39:
[[eu:Serratia]]
[[eu:Serratia]]
[[fr:Serratia]]
[[fr:Serratia]]
[[gl:Serratia]]
[[hu:Serratia]]
[[hu:Serratia]]
[[it:Serratia]]
[[it:Serratia]]

גרסה מ־09:59, 30 בדצמבר 2012

קריאת טבלת מיוןSerratia
מיון מדעי
ממלכה: חיידקים אמיתיים
מערכה: חיידקים ארגמניים
מחלקה: גמא-פרוטאובקטריה
סדרה: Enterobacteriales
משפחה: Enterobacteriaceae
סוג: סרטיה
שם מדעי
Serratia
Bizio, 1823

סֵרַטִיָה (שם מדעי: Serratia) הם סוג של חיידקים גרם-שליליים, מִתגיים בצורתם, המסוגל להתקיים בתנאים אווירניים או אל-אווירניים.

המין הנפוץ בסוג הוא Serratia marcescens, והוא נחשב לפתוגן היחיד מבין מיני הסוג. לרוב, הוא גורם למחלות נוזוקומיאליות- כלומר, מחלות שמתפתחות בעקבות אשפוז בבית-חולים, וכתוצאה מתנאי ההגיינה במקומות האשפוז. 4 מינים נוספים נחשבים למחוללי מחלות זיהומיות נדירים יותר.

בני הסוג מאופיינים בצבע אדום בולט, אשר נוצר מהצבען פרודיגיוסין (Prodigiosin). קיומם של שלושה אנזימים- דינאז, ליפאז וגלאטינאז- מבדילים את בני הסוג משאר המשפחה, ומאפשרים לזהות אותם בקלות.

בבתי חולים, מיני סרטיה נוטים ליצור מושבות במערכות ההנשמה וסילוק השתן. כמו כן, חיידקי סרטיה אחראים לכ-2 אחוז של הזיהומים הנוזוקומיאליים. רקמות רכות ודקות אצל מטופלים מבוגרים נמצאות בסיכון גבוה להיפגע מחיידקים אלו, כמו גם רקמות לאחר ניתוח.

משתמשים בהרואין עלולים לסבול מזיהומי סרטיה שיגרמו לדלקת קרום הלב, ובדלקת לשד העצמות.

מקרים של דלקת פרקים בעקבות הדבקה בסרטיה דווחו גם אצל מטופלים שאינם אושפזו בבתי-חולים, לאחר הזרקות של תרופות באופן תת-מפרקי.

מעבר לפגיעת חיידקי הסרטיה באדם, החיידקים גם פוגעים במערכות אקולוגיות טבעיות, שמוזרמות אליהם שפכים שנגועים בחיידקים אלו. על-גבי אלמוגים, זיהום זה נראה כ'אבעבועות לבנות', וכך מכונה התופעה.

קישורים חיצוניים