למלא את החלל – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
שורה 26: שורה 26:


== עלילת הסרט ==
== עלילת הסרט ==
שירה מנדלמן ([[הדס ירון]]), בת למשפחה חרדית [[תנועת החסידות|חסידית]] מכובדת, הגיעה לפרקה. היא בודקת בחשאי את ה[[שידוך]] המיועד לה, בחור בשם פנחס שנחשב [[עילוי (לימוד)|עילוי]]. פנחס מוצא חן בעיני שירה ובעיני בני משפחתה, וכל שנותר הוא לערוך מסיבת [[ווארט]] לקראת החתונה. אולם אז נפטרת אחותה הגדולה אסתר ([[רננה רז]]) בעקבות אבדן הכרה בשירותים, ומותירה אחריה תינוק ו[[אלמן]] צעיר, יוחאי ([[יפתח קליין]]).
שירה מנדלמן ([[הדס ירון]]), בת למשפחה חרדית [[תנועת החסידות|חסידית]] מכובדת, הגיעה לפרקה. היא בודקת בחשאי את ה[[שידוך]] המיועד לה, בחור בשם פנחס, שנחשב [[עילוי (לימוד)|עילוי]]. פנחס מוצא חן בעיני שירה ובעיני בני משפחתה, וכל שנותר הוא לערוך מסיבת [[ווארט]] לקראת החתונה. אולם אז נפטרת אחותה הגדולה אסתר ([[רננה רז]]) בעקבות אבדן הכרה בשירותים, ומותירה אחריה תינוק ו[[אלמן]] צעיר, יוחאי ([[יפתח קליין]]).


כעת מופנים המאמצים לחיפוש שידוך ליוחאי, האלמן הטרי. מגיעה הצעת שידוך מ[[בלגיה]], אך חמותו ([[עירית שלג]]) חוששת כי אם חתנה יינשא לאישה שמתגוררת בחו"ל, הוא ירחיק ממנה את נכדהּ, מרדכי; לפיכך, היא מעוניינת לשדך בין בתהּ, שירה, ליוחאי. במקביל נרקמת מערכת יחסים עדינה, רגישה וכואבת בין יוחאי לבין שירה. שירה ניצבת בפני ההחלטה, האם לפעול לפי רצונה או למלא את רצונות בני משפחתה.
כעת מופנים המאמצים לחיפוש שידוך ליוחאי, האלמן הטרי. מגיעה הצעת שידוך מ[[בלגיה]], אך חמותו ([[עירית שלג]]) חוששת כי אם חתנה יינשא לאישה שמתגוררת בחו"ל, הוא ירחיק ממנה את נכדהּ, מרדכי; לפיכך, היא מעוניינת לשדך בין בתהּ, שירה, ליוחאי. במקביל נרקמת מערכת יחסים עדינה, רגישה וכואבת בין יוחאי לבין שירה. שירה ניצבת בפני ההחלטה, האם לפעול לפי רצונה או למלא את רצונות בני משפחתה.

גרסה מ־23:52, 7 בדצמבר 2013


שגיאות פרמטריות בתבנית:סרט

פרמטרים [ קישור, שם הסרט, צלם, תסריטאי, מפיק, עורך, במאי, כתובית ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

למלא את החלל
Lemale et ha'ḥalal
בימוי רמה בורשטין עריכת הנתון בוויקינתונים
הופק בידי אסף אמיר עריכת הנתון בוויקינתונים
תסריט רמה בורשטין עריכת הנתון בוויקינתונים
שחקנים ראשיים הדס ירון
חיים שריר
עירית שלג
יפתח קליין
עידו סמואל
רננה רז
הילה פלדמן
יעל טל
מוזיקה איציק אזולאי
צילום אסף סודרי עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראל
חברה מפיצה Lucky Red Distribuzione עריכת הנתון בוויקינתונים
שיטת הפצה וידאו על פי דרישה עריכת הנתון בוויקינתונים
הקרנת בכורה 1 בספטמבר 2012, פסטיבל ונציה
משך הקרנה 90 דקות
שפת הסרט עברית
סוגה סרט דרמה עריכת הנתון בוויקינתונים
תקציב 3.2 מיליון ש"ח
הכנסות 11.2 מיליון ש"ח (ברוטו)[1]
הכנסות באתר מוג'ו fillthevoid
פרסים פרס לשחקנית הטובה ביותר בפסטיבל ונציה
פרס האוסקר האירופי לצילום
שבעה פרסי אופיר
האתר הרשמי
דף הסרט ב־IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
הדס ירון
מימין לשמאל: רזיה ישראלי, הילה פלדמן, הדס ירון ועירית שלג

למלא את החלל (הופץ באנגלית בשם: Fill the Void) הוא סרט קולנוע ישראלי בבימויה של הבמאית החרדית רמה בורשטין העוסק בקהילה החרדית. הסרט זכה בשבעה פרסי אופיר בקטגוריות שונות בשנת 2012, יותר מכל סרט אחר באותה שנה, ביניהם בפרס לסרט הטוב ביותר[2]. הסרט גם זיכה את הדס ירון בפרס השחקנית הטובה ביותר ב"פסטיבל ונציה", והיא הישראלית היחידה שזכתה עד כה בפרס זה.

295,000 (כ-40%) מצופי הקולנוע בסרטים ישראלים בישראל בשנת 2012 רכשו כרטיס לסרט, ובכך הפכו אותו לסרט הישראלי הנצפה ביותר בישראל באותה שנה[1].

עלילת הסרט

שירה מנדלמן (הדס ירון), בת למשפחה חרדית חסידית מכובדת, הגיעה לפרקה. היא בודקת בחשאי את השידוך המיועד לה, בחור בשם פנחס, שנחשב עילוי. פנחס מוצא חן בעיני שירה ובעיני בני משפחתה, וכל שנותר הוא לערוך מסיבת ווארט לקראת החתונה. אולם אז נפטרת אחותה הגדולה אסתר (רננה רז) בעקבות אבדן הכרה בשירותים, ומותירה אחריה תינוק ואלמן צעיר, יוחאי (יפתח קליין).

כעת מופנים המאמצים לחיפוש שידוך ליוחאי, האלמן הטרי. מגיעה הצעת שידוך מבלגיה, אך חמותו (עירית שלג) חוששת כי אם חתנה יינשא לאישה שמתגוררת בחו"ל, הוא ירחיק ממנה את נכדהּ, מרדכי; לפיכך, היא מעוניינת לשדך בין בתהּ, שירה, ליוחאי. במקביל נרקמת מערכת יחסים עדינה, רגישה וכואבת בין יוחאי לבין שירה. שירה ניצבת בפני ההחלטה, האם לפעול לפי רצונה או למלא את רצונות בני משפחתה.

שחקנים

הפקת הסרט

בורשטין שאפה ליצור יצירה שתשקף את חיי הקהילה החרדית מהמבט החרדי, ולא מהזווית החילונית כפי שהיא מוצגת לעתים תכופות בקולנוע הישראלי[3].

מתוך רצון להעלות את האמינות של הסרט, חלק מהניצבים ומאנשי הצוות המקצועי היו חרדים. בגלל נוכחותם של חרדים על הסט פעלה ההפקה תחת מגבלות שונות כגון הפרדה בין גברים לנשים. מתוך מטרה להכיר את הקהילה החרדית ערכו השחקנים סיורים בבני ברק, ביקרו אצל אדמו"רים, השתתפו בטישים, בחתונה חרדית והתארחו בביתה של בורשטין לארוחת ליל שבת.

לפי הבמאית, בשלב מסוים שקלה הבמאית להוציא את הסרט בלא שיישא את שמה או למשוך את ידיה ממנו, לאחר שהחיכוך עם העולם החילוני שדרש הסרט הקשה עליה, אולם המשיכה לאחר שהרב שאתו התייעצה והן בעלה עודדו אותה[3].

הפצת וקבלת הסרט

הסרט התקבל לפסטיבל הקולנוע ירושלים, אך השתתפותו בפסטיבל בוטלה כדי שיוכל להשתתף בפסטיבל ונציה[4], שבו נערכה הקרנת הבכורה שלו. כוכבת הסרט, השחקנית הדס ירון, זכתה בפסטיבל בפרס השחקנית הטובה ביותר על תפקידה בסרט, והסרט קצר שבחים[5].

הקרנת הבכורה של הסרט בישראל התקיימה בפסטיבל חיפה[6]. כן הוקרן הסרט במסגרת פסטיבל הסרטים הבינלאומי של טורונטו (TIFF), ובאוקטובר 2012 במסגרת פסטיבל הסרטים של לונדון, שם זכה לשבחים רבים[7].

הסרט יצא לאקרנים בישראל ב-18 באוקטובר 2012 והיה לסרט הישראלי הנצפה ביותר בשנה זו[8]. בשנת 2012 צפו בסרט כ-295 אלף צופים (לשם השוואה, בשנת 2011 הסרט הנצפה ביותר היה "הערת שוליים" בו צפו כ-250 אלף צופים).

הזכויות להפצה באירופה נרכשו בידי הסוכנות "Match Factory" שהפיצה גם את הסרטים הישראליים "ואלס עם באשיר" ו"עג'מי", ונרכש להפצה באיטליה בידי הסוכנות "Red Luck".

ציונים לשבח

הסרט היה מועמד לפרס אופיר ב-13 קטגוריות: הסרט העלילתי, בימוי, השחקנית הראשית, שחקן משנה, שחקנית משנה, צילום, תסריט, עריכה, ליהוק, עיצוב אמנותי, עיצוב תלבושות, איפור ופסקול, ומתוכן זכה ב-7 פרסים: הפרס על התסריט הטוב ביותר (רמה בורשטין), הבימוי הטוב ביותר (רמה בורשטין), הצילום הטוב ביותר (אסף סודרי), שחקנית המשנה הטובה ביותר (עירית שלג), השחקנית הטובה ביותר (הדס ירון) והסרט הטוב ביותר - ולכן נשלח לייצג את ישראל בהתמודדות על מועמדות לפרס אוסקר בקטגוריית "הסרט הזר הטוב ביותר"[2][9].

הוא גם היה מועמד לפרסי סרט הביכורים ותסריט הביכורים הטובים ביותר בפסטיבל "אינדי ספיריט", פסטיבל הקולנוע העצמאי בארצות הברית, כסרט הזר היחידי שהשתתף בתחרות[10].

הסרט זכה בפרס הצילום בטקס האוסקר האירופאי בשנת 2013.[11]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ 1 2 מתן שירם, דרוש קהל: אכזבה מהכנסות הסרטים הישראליים ב-2012, באתר גלובס, 8 בפברואר 2013
  2. ^ 1 2 פרסי אופיר 2012: ניצחון גדול ל"למלא את החלל", באתר nana10‏, 21 בספטמבר 2012
  3. ^ 1 2 נירית אנדרמן, באמונה גדולה: הבמאית רמה בורשטין מספרת איך זה להיות חרדית בקולנוע, באתר הארץ, 24 בינואר 2011
  4. ^
    שגיאות פרמטריות בתבנית:וואלה!

    פרמטרים [ 6 ] לא מופיעים בהגדרת התבנית
    רוני אפרת‏, פסטיבל חיפה 2012: "למלא את החלל" ועוד בתחרות הישראלית, באתר וואלה!‏, 22 באוגוסט 2012
  5. ^
    שגיאות פרמטריות בתבנית:Nrg

    פרמטרים [ 7 ] לא מופיעים בהגדרת התבנית
    nrg תרבות, ישראלית זכתה בפרס השחקנית בוונציה, באתר nrg‏, 8 בספטמבר 2012
  6. ^
    שגיאות פרמטריות בתבנית:וואלה!

    פרמטרים [ 6 ] לא מופיעים בהגדרת התבנית
    אבנר שביט‏, פסטיבל ונציה: הדס ירון זכתה בפרס השחקנית הטובה ביותר, באתר וואלה!‏, 8 בספטמבר 2012
    ערן סויסה, כבשה את ונציה, באתר ישראל היום, 9 בספטמבר 2012
  7. ^ למלא את החלל הוקרן בלונדון באתר גלי צה"ל
  8. ^
    שגיאות פרמטריות בתבנית:וואלה!

    פרמטרים [ 6 ] לא מופיעים בהגדרת התבנית
    "למלא את החלל" מועמד לשני פרסים באינדי ספיריט, באתר וואלה!‏, 27 בנובמבר 2012
  9. ^
    שגיאות פרמטריות בתבנית:Ynet

    פרמטרים ריקים [ 5 ] לא מופיעים בהגדרת התבנית
    מרב יודילוביץ', הזוכה הגדול בפרסי אופיר: "למלא את החלל", באתר ynet, 21 בספטמבר 2012‬
  10. ^ יריב פלג, למלא את החלל - ואת האולמות, באתר קולנוען, 28 בנובמבר 2012
  11. ^
    שגיאות פרמטריות בתבנית:וואלה!

    פרמטרים [ 6 ] לא מופיעים בהגדרת התבנית
    מערכת וואלה!‏, האוסקר האירופאי: "כנס העתידנים" ו"למלא את החלל" בין הזוכים, באתר וואלה!‏, 7 בדצמבר 2013

תבנית:פרס אופיר לסרט הטוב ביותר תבנית:Link GA