שואת יהודי צרפת – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
הפרת זכויות יוצרים
אין תקציר עריכה
תגית: עריכה ממכשיר נייד
שורה 15: שורה 15:
* [http://www.yadvashem.org/yv/he/holocaust/france/occupation.asp פרקים בתולדות השואה בצרפת], באתר [[יד ושם]]
* [http://www.yadvashem.org/yv/he/holocaust/france/occupation.asp פרקים בתולדות השואה בצרפת], באתר [[יד ושם]]


{{קצרמר}}
{{קצרמר|השואה}}
[[קטגוריה:העם היהודי בשואה]]
[[קטגוריה:העם היהודי בשואה]]
[[קטגוריה:צרפת: היסטוריה]]
[[קטגוריה:צרפת: היסטוריה]]

גרסה מ־15:29, 13 בפברואר 2014

שואת יהודי צרפת היא ריכוזם של עשרות אלפי יהודים צרפתיים במחנות ריכוז בצרפת וגירושם על ידי שלטונות צרפת ואנשי אס אס גרמניים למחנות השמדה במזרח אירופה כחלק מהשואה שהתרחשה בזמן מלחמת העולם השנייה.

רקע

במאי 1940 פלשה גרמניה לצרפת וצרפת עברה לשליטתה של ממשלת משתפי פעולה עם הגרמנים - "ממשלת וישי". תחת חסות גרמנית שלט משטר וישי בצרפת, סימן את היהודים בטלאי צהוב, סילק אותם מעבודותיהם, שלל את פרנסותיהם והחרים את רכושם.

מעצרים

בחורף 1940-1941 שלחו הגרמנים והצרפתים עשרות אלפי יהודים למחנות מעצר בדרום צרפת, בהם גירס וסן סיפריאן. רובם היו פליטים ומהגרים. במחנות אלה נספו אלפי יהודים.

גירושים להשמדה

ב-16 ביולי 1942 החלה משטרת צרפת במעצרים המוניים של יהודי פריס, וזאת בהסתמך על רישומם, שנעשה על ידי שוטרים צרפתיים. המשטרה ריכזה את היהודים במחנות ריכוז באזור פריס, העיקריים שבהם דראנסי, בון לה רולנד ופיטיביה, ושלחה אותם ברכבות של חברת הרכבות הצרפתית למחנות השמדה. המעצרים התפשטו לכל רחבי צרפת, גם לאזור "משטר וישי" החופשי לכאורה. בנובמבר 1942 כבשו הגרמנים גם את אזור משטר וישי והמשיכו לעצור יהודים ולשלחם להשמדה.

בסוף 1944 שוחררה כמעט כל צרפת. עד אז הספיקו הצרפתים והגרמנים לשלוח למחנות ההשמדה כ-78,000 יהודים, שהיוו כרבע מיהדות צרפת.

מקורות חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא השואה. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.