ולרי פוליאקוב – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
שורה 31: שורה 31:


==קריירה כקוסמונאוט==
==קריירה כקוסמונאוט==

[[קובץ:Cosmonaut Polyakov Watches Discovery's Rendezvous With Mir - GPN-2002-000078.jpg|250px|ממוזער|שמאל|פוליאקוב צופה בעגינת [[מעבורת החלל דיסקרבי]] במשימה [[STS-63]] מתוך תחנת החלל מיר, פברואר 1995]]


פוליאקוב נבחר להצטרף לתוכנית החלל הסובייטית ב-[[22 במרץ]] [[1972]]. טיסת הבכורה שלו לחלל הייתה בשנת [[1988]] עם שיגור החללית [[סויוז TM-6]]. לאחר ששהה בתחנת החלל מיר במשך 240 ימים חזר לארץ על גבי החללית [[סויוז TM-7]].
פוליאקוב נבחר להצטרף לתוכנית החלל הסובייטית ב-[[22 במרץ]] [[1972]]. טיסת הבכורה שלו לחלל הייתה בשנת [[1988]] עם שיגור החללית [[סויוז TM-6]]. לאחר ששהה בתחנת החלל מיר במשך 240 ימים חזר לארץ על גבי החללית [[סויוז TM-7]].

גרסה מ־23:23, 12 בדצמבר 2015

הערך נמצא בשלבי עבודה: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה, אתם מתבקשים שלא לערוך את הערך בטרם תוסר ההודעה הזו, אלא אם כן תיאמתם זאת עם מניח התבנית.
אם הערך לא נערך במשך שבוע ניתן להסיר את התבנית ולערוך אותו, אך לפני כן רצוי להזכיר את התבנית למשתמש שהניח אותה, באמצעות הודעה בדף שיחתו.
הערך נמצא בשלבי עבודה: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה, אתם מתבקשים שלא לערוך את הערך בטרם תוסר ההודעה הזו, אלא אם כן תיאמתם זאת עם מניח התבנית.
אם הערך לא נערך במשך שבוע ניתן להסיר את התבנית ולערוך אותו, אך לפני כן רצוי להזכיר את התבנית למשתמש שהניח אותה, באמצעות הודעה בדף שיחתו.


שגיאות פרמטריות בתבנית:טייס חלל

פרמטרים ריקים [ זמן ב-EVA, נפטר, בחירה, פרישה, מספר EVA ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

פרמטרים [ נולד, לאומיות, שעות טיסה, סמלים ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

ולרי ולדימירוביץ' פוליאקוב
Валерий Владимирович Поляков
ולרי פוליאקוב
ולרי פוליאקוב
לידה 27 באפריל 1942
טולה, רוסיה עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 7 בספטמבר 2022 (בגיל 80)
מוסקבה, רוסיה עריכת הנתון בוויקינתונים
מידע כללי
בשירות קוסמונאוט בשירות סוכנות החלל הפדרלית של רוסיה
השכלה האוניברסיטה הממלכתית הראשונה לרפואה של מוסקבה ע"ש סצ'נוב (1965) עריכת הנתון בוויקינתונים
עיסוק בעבר רופא
זמן שהייה בחלל 977,312 דק' עריכת הנתון בוויקינתונים
משימות
סויוז TM-6, סויוז TM-7, סויוז TM-18, סויוז TM-20
עיטורים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

ולרי ולדימירוביץ' פוליאקוב (במקור ולרי איוונוביץ' קורשונוב, 27 באפריל 1942) הינו קוסמונאוט רוסי מפורסם. מחזיק בשיא השהייה הארוכה ביותר בחלל בטיסת סולו בהיסטוריה האנושית, שהה בתחנת החלל מיר במשך יותר מ-14 חודשים (437 ימים ו-8 שעות) במהלך המשימה. הזמן הכולל בו היה בחלל עומד על 22 חודשים.

הוא נבחר להצטרף לתוכנית החלל הסובייטית בשנת 1972, טיסת החלל הראשונה שלו הייתה בשנת 1988 עם שיגור החללית סויוז TM-6. הוא חזר לכדור הארץ לאחר 240 ימים במעבורת סויוז TM-7. את טיסת החלל השנייה שלו ביצע בין השנים 1994-1995, טיסה שנמשכה מעל 437 ימים, החלה בשיגור של סויוז TM-18, הסתיימה בנחיתה על כדור הארץ עם החללית סויוז TM-20 ובה נקבע שיא השהייה בחלל לאדם בודד אי פעם.

קורות חייו

פוליאקוב נולד בטולה, מחוז טולה, רוסיה הסובייטית ב-27 באפריל 1942. הוריו קראו לו ולרי איוונוביץ' קורשונוב, אך הוא החליט לשנות את שמו באופן חוקי בשנת 1957 לפי שם אביו המאמץ. למד בית הספר התיכון מספר 4 בטולה, וסיים לימודיו במוסד זה בשנת 1959.

נרשם ללימודי רפואה במכון ללימודי רפואה על שם סחנוב במוסקבה והוציא תעודת דוקטורט. לאחר מכן פנה ללימודי רפואה אווירית במשרד לבריאות הציבור במוסקבה. פוליאקוב הקדיש שעות רבות להתמחות ברפואת חלל בשנת 1964, לאחר שהרוסים שיגרו לראשונה רופא לחלל, בוריס יגורוב, על גבי החללית ווסחוד 1.

קריירה כקוסמונאוט

פוליאקוב צופה בעגינת מעבורת החלל דיסקרבי במשימה STS-63 מתוך תחנת החלל מיר, פברואר 1995

פוליאקוב נבחר להצטרף לתוכנית החלל הסובייטית ב-22 במרץ 1972. טיסת הבכורה שלו לחלל הייתה בשנת 1988 עם שיגור החללית סויוז TM-6. לאחר ששהה בתחנת החלל מיר במשך 240 ימים חזר לארץ על גבי החללית סויוז TM-7.

טיסתו השנייה לחלל, בה שהה לבדו בחלל יותר מכל אדם אחר אי פעם, החלה ב-8 בינואר 1994 עם שיגורה של החללית סויוז TM-18. במשימה זו, היה בחלל מעל 437 ימים רצופים וביצע בדיקות וניסויים מדעיים בתחנת החלל מיר. בהיותו בתחנה, השלים למעלה מ-7,000 הקפות מסביב לכדור לארץ. ב-9 בינואר 1995, לאחר 366 הימים הראשונים של המשימה, שבר את השיא הקודם של שהיית אדם בחלל, שיא שנקבע 6 שנים קודם לכן על ידי ולדימיר טיטוב ומוסא מנרוב. הוא נחת בכדור הארץ ב-22 במרץ 1995 על גבי החללית סויוז TM-20. פוליאקוב בחר לעבור בעצמו את המרחק שבין החללית סויוז-TM לבין אזור האיסוף במקום שיסחבו אותו. בעשותו כן, הוא רצה להראות שבני אדם מסוגלים פיזית להתהלך ולעבוד על פני השטח של מאדים לאחר טיסה ארוכה בחלל.

פוליאקוב התנדב לצאת למשימתו בחלל בת ה-437 ימים כדי ללמוד כיצד גוף האדם יגיב לתנאי חוסר משקל לפני שישגרו אנשים למאדים. עם חזרתו לכדור הארץ, היה לשיאן השהייה בחלל מבין כל הקוסמונאוטים והאסטרונאוטים אי פעם. אולם, שיא זה נשבר על ידי סרגיי אבדייב ולאחר מכן על ידי סרגיי קריקלב. מידע שהתקבל לאחר טיסתו של פוליאקוב הועבר לחוקרים והם קבעו שבני אדם מסוגלים לשמור על בריאות מנטלית במהלך שהייה ארוכה בחלל, בדיוק כמו על כדור הארץ.

פוליאקוב עבר מבדקים רפואיים שונים לפני, במהלך ולאחר טיסתו לחלל. בנוסף, היה תחת שתי בדיקות מעקב במשך חצי שנה לאחר חזרתו ארצה. כאשר חוקרים השוו את תוצאות המבדקים, הם גילו שלמרות שלא סבל מליקויים קוגניטיביים, פוליאקוב חווה ירידה חדה במצב הרוח בשבועות הראשונים של תחילת המשימה ובשבועות האחרונים שלה. מצבו הנפשי השתפר בין החודש השני לחודש ה-14 ואפשר את יציאתו לחלל. כמו כן, עלה שפוליאקוב לא סבל מליקויים ארוכי-טווח לאחר חזרו לארץ. על אף כל אלה, החוקרים הסיקו כי מצב נפשי תקין ותפקוד תקין יכולים להתקיים במהלך טיסות ארוכות בחלל, כגון משימות מאוישות למאדים.

טיסות חלל

חיים אישיים

פוליאקוב פרש מתפקידו כקוסמונאוט ביוני 1995, לאחר שצבר קצת מעל 678 ימים בחלל. חבר בועדה הרוסית הראשית הממונה על הסמכה ובחירה של קוסמונאוטים. בנוסף, מחזיק בחברות באיגוד הבינלאומי לחקר החלל ובאקדמיה הבינלאומית לאסטרונאוטיקה. פוליאקוב נישא והביא לעולם ילד אחד.

מורשת

פוליאקוב זכה במספר פרסים על טיסותיו לחלל ועל עבודתו האקדמית, ביניהם גיבור ברית המוצעות והפדרציה הרוסית, עיטור לנין ולגיון הכבוד.

בכל משימותיו בחלל, הגיע לשיא מצטבר של 678 ימים בחלל. שיא זה נשבר בשנת 1999 על ידי סרגיי אבדייב שצבר 747 ימים בחלל בשלוש משימות שונות.