הצהרת לוסקה – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ הוספת קטגוריה:1979 באמצעות HotCat
מאין תקציר עריכה
שורה 5: שורה 5:
בהצהרה מוקדשות שלוש פסקאות לנושא השוויון, ובייחוד לנושא הגזענות. הצהרה זו ניתנה בעקבות הכרזת העצמאות של [[זימבבווה רודזיה]] אשר דרשה התייחסות והתאמת עקרונות חבר העמים.
בהצהרה מוקדשות שלוש פסקאות לנושא השוויון, ובייחוד לנושא הגזענות. הצהרה זו ניתנה בעקבות הכרזת העצמאות של [[זימבבווה רודזיה]] אשר דרשה התייחסות והתאמת עקרונות חבר העמים.


הסעיף הראשון של ההצהרה כולל דרישה לשוויון בפני החוק, מבלי אפליה על בסיס גזע, מגדר, מוצא, [[זהות לאומית]] או אתנית. ההצהרה מציינת כי כיבוד ההבדלים בין תרבויות אינו יכול להצדיק אפליה על בסיס תרבותי. בכך מציינת ההצהרה כי מדיניות ה[[אפרטהייד]] של [[דרום אפריקה]] היא בושה לאנושות, וחובה על חבר העמים הבריטי להביא לסיומה המוחלט של מדיניות אפליה זו.
הסעיף הראשון של ההצהרה כולל דרישה לשוויון בפני החוק, בלי [[אפליה]] על בסיס [[גזע]], [[מגדר]], מוצא, [[זהות לאומית]] או [[אתניות|אתנית]]. ההצהרה מציינת כי כיבוד ההבדלים בין תרבויות אינו יכול להצדיק אפליה על בסיס תרבותי. בכך מציינת ההצהרה כי מדיניות ה[[אפרטהייד]] של [[דרום אפריקה]] היא בושה לאנושות, וחובה על חבר העמים הבריטי להביא לסיומה המוחלט של מדיניות אפליה זו.


בנוסף לדרישה לשוויון וכבוד לעמים וגזעים שונים, דורשת ההצהרה מתן כבוד וזכויות שוות לקהילות של מהגרים.
בנוסף לדרישה לשוויון ולכבוד לעמים ולגזעים שונים, דורשת ההצהרה מתן כבוד וזכויות שוות לקהילות של [[מהגר]]ים.


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==

גרסה מ־18:29, 20 בינואר 2016

הצהרת לוסקה של חבר העמים הבריטי על גזענות ואפליה גזעית היא הצהרה של ראשי מדינות חבר העמים הבריטי בענייני גזענות ושוויון שהוסכמה על ידי המדינות החברות בחבר העמים הבריטי והוצהרה ב-7 באוגוסט 1979 בלוסקה שבזמביה בתום הפגישה החמישית של ראשי ממשלות חבר העמים הבריטי.

הצהרה זו הוצאה בהמשך להצהרת סינגפור משנת 1971 אשר קבעה את הבסיס הפוליטי, הסוציאלי והכלכלי של היחסים בין המדינות החברות בחבר העמים.

בהצהרה מוקדשות שלוש פסקאות לנושא השוויון, ובייחוד לנושא הגזענות. הצהרה זו ניתנה בעקבות הכרזת העצמאות של זימבבווה רודזיה אשר דרשה התייחסות והתאמת עקרונות חבר העמים.

הסעיף הראשון של ההצהרה כולל דרישה לשוויון בפני החוק, בלי אפליה על בסיס גזע, מגדר, מוצא, זהות לאומית או אתנית. ההצהרה מציינת כי כיבוד ההבדלים בין תרבויות אינו יכול להצדיק אפליה על בסיס תרבותי. בכך מציינת ההצהרה כי מדיניות האפרטהייד של דרום אפריקה היא בושה לאנושות, וחובה על חבר העמים הבריטי להביא לסיומה המוחלט של מדיניות אפליה זו.

בנוסף לדרישה לשוויון ולכבוד לעמים ולגזעים שונים, דורשת ההצהרה מתן כבוד וזכויות שוות לקהילות של מהגרים.

קישורים חיצוניים