עתידנו – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ ניסוח
קישורים פנימיים
שורה 4: שורה 4:
התנועה שמה לה למטרות לקדם מאבק על שיפור תנאי השכר של העובדים הסוציאליים, ובעיקר לעצור את הפגיעה הנגרמת מ[[הפרטה|הפרטת]] השירותים החברתיים ולהילחם על מעמדו ועתידו של המקצוע.
התנועה שמה לה למטרות לקדם מאבק על שיפור תנאי השכר של העובדים הסוציאליים, ובעיקר לעצור את הפגיעה הנגרמת מ[[הפרטה|הפרטת]] השירותים החברתיים ולהילחם על מעמדו ועתידו של המקצוע.


הפרטת שירותי הרווחה בישראל היא תהליך המתמשך מאז שנות השמונים {{הערה|אסא מירון, [http://hazan.kibbutz.org.il/hafrata/asa_mron_-_15_12_12.pdf מגמות ותהליכי הפרטה בשירותים החברתיים בישראל], אוניברסיטת בן גוריון ומכון ון ליר}}. בישראל הופרטו שירותי הסיעוד לקשישים, שהועברו לאחריות עמותות סיעוד, שירותי האומנה, שהועברו לאחריות עמותות האומנה, ועוד, באופן נרחב יותר מהמקובל ברוב במדינות המערב. בישראל בשנת 2015, ארבעים אחוז מהעובדים הסוציאליים בשירותים הציבוריים, כ-9,000 לפחות, הם עובדי עמותות המועסקים כעובדי קבלן. {{הערה|עומרי אפריים, [http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4681002,00.html עובדים סוציאליים: לא נהיה עובדי קבלן], [[ynet]]{{כ}}, 17.07.2015}} לעתים עובדים באותו מקום עבודה, בתפקידים דומים, באופן המכונה "כתף אל כתף", עובדי מדינה או עובדי רשות, ובסמוך אליהם עובדי עמותות. אף שהם עושים עבודתה דומה, יש לרוב פער ניכר בתנאים הסוציאליים בין עובדי המגזר הציבורי לבין עובדי העמותות. {{הערה|אור קשתי, [http://www.haaretz.co.il/news/education/1.1909719 עובדים סוציאל-דמוקרטיים], [[הארץ]], 18.01.2013}}. תנועת "עתידינו" הוקמה כמחאה על הפגיעה הקשה בתנאי העובדים, בגין אותה הפרטה.
הפרטת שירותי הרווחה בישראל היא תהליך המתמשך מאז [[שנות ה-80 של המאה ה-20|שנות השמונים]] {{הערה|אסא מירון, [http://hazan.kibbutz.org.il/hafrata/asa_mron_-_15_12_12.pdf מגמות ותהליכי הפרטה בשירותים החברתיים בישראל], אוניברסיטת בן גוריון ומכון ון ליר}}. בישראל הופרטו שירותי הסיעוד לקשישים אשר הועברו לאחריות עמותות סיעוד, שירותי האומנה - הועברו לאחריות עמותות האומנה, כך הופרטו שירותים נוספים באופן נרחב יותר מהמקובל ברוב ב[[העולם המערבי|מדינות המערב]]. בישראל, בשנת [[2015]], ארבעים אחוז מהעובדים הסוציאליים בשירותים הציבוריים שהם כ-9,000 לפחות, הם עובדי עמותות המועסקים כ[[קבלן כוח אדם|עובדי קבלן]]{{הערה|עומרי אפריים, [http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4681002,00.html עובדים סוציאליים: לא נהיה עובדי קבלן], [[ynet]]{{כ}}, 17.07.2015}}. לעתים עובדים באותו מקום עבודה, בתפקידים דומים, באופן המכונה "כתף אל כתף", עובדי מדינה או עובדי רשות, ובסמוך אליהם עובדי עמותות. אף שהם עושים עבודה דומה, יש לרוב פער ניכר בתנאים הסוציאליים בין עובדי המגזר הציבורי לבין עובדי העמותות{{הערה|אור קשתי, [http://www.haaretz.co.il/news/education/1.1909719 עובדים סוציאל-דמוקרטיים], [[הארץ]], 18.01.2013}}. תנועת "עתידינו" הוקמה כמחאה על הפגיעה הקשה בתנאי העובדים, בגין אותה הפרטה.


ערכי התנועה כוללים: [[סולידריות חברתית|סולידריות]], תמיכה ב[[סוציאל-דמוקרטיה]], [[שוויון]] ו[[פמיניזם]].
ערכי התנועה כוללים: [[סולידריות חברתית|סולידריות]], תמיכה ב[[סוציאל-דמוקרטיה]], [[שוויון]] ו[[פמיניזם]].

גרסה מ־01:03, 7 באפריל 2016

לוגו תנועת עתידנו

עתידנו היא התארגנות עובדים, שהוקמה למען עתיד העבודה הסוציאלית בישראל ופועלת מאז שנת 2007. התנועה קמה מתוך התארגנות ספונטנית של עובדים סוציאליים ונקראה בתחילת הדרך "מטה המאבק למען עתיד העבודה הסוציאלית".

התנועה שמה לה למטרות לקדם מאבק על שיפור תנאי השכר של העובדים הסוציאליים, ובעיקר לעצור את הפגיעה הנגרמת מהפרטת השירותים החברתיים ולהילחם על מעמדו ועתידו של המקצוע.

הפרטת שירותי הרווחה בישראל היא תהליך המתמשך מאז שנות השמונים [1]. בישראל הופרטו שירותי הסיעוד לקשישים אשר הועברו לאחריות עמותות סיעוד, שירותי האומנה - הועברו לאחריות עמותות האומנה, כך הופרטו שירותים נוספים באופן נרחב יותר מהמקובל ברוב במדינות המערב. בישראל, בשנת 2015, ארבעים אחוז מהעובדים הסוציאליים בשירותים הציבוריים שהם כ-9,000 לפחות, הם עובדי עמותות המועסקים כעובדי קבלן[2]. לעתים עובדים באותו מקום עבודה, בתפקידים דומים, באופן המכונה "כתף אל כתף", עובדי מדינה או עובדי רשות, ובסמוך אליהם עובדי עמותות. אף שהם עושים עבודה דומה, יש לרוב פער ניכר בתנאים הסוציאליים בין עובדי המגזר הציבורי לבין עובדי העמותות[3]. תנועת "עתידינו" הוקמה כמחאה על הפגיעה הקשה בתנאי העובדים, בגין אותה הפרטה.

ערכי התנועה כוללים: סולידריות, תמיכה בסוציאל-דמוקרטיה, שוויון ופמיניזם.

תנועת "עתידנו" אינה משתייכת להסתדרות. היא משמשת כאופוזיציה לאיגוד העובדים הסוציאליים וחולקת על דרכי האיגוד להתמודדות עם מעמדם הנמוך של עובדים סוציאליים בישראל.

הערות שוליים

  1. ^ אסא מירון, מגמות ותהליכי הפרטה בשירותים החברתיים בישראל, אוניברסיטת בן גוריון ומכון ון ליר
  2. ^ עומרי אפריים, עובדים סוציאליים: לא נהיה עובדי קבלן, ynet‏, 17.07.2015
  3. ^ אור קשתי, עובדים סוציאל-דמוקרטיים, הארץ, 18.01.2013

קישורים חיצוניים