ירושלמים (מפלגה) – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ "האתר הרשמי" ← תבנית:אתר רשמי#
Eli38 (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
שורה 16: שורה 16:
'''ירושלמים''' היא מפלגה מקומית בעיריית ירושלים, הדוגלת ב[[פלורליזם]] ופונה לדתיים וחילונים כאחד. ירושלמים שמה דגש על מאבק בתופעות של הקצנה ואפליה [[המרחב הציבורי|במרחב הציבורי]].
'''ירושלמים''' היא מפלגה מקומית בעיריית ירושלים, הדוגלת ב[[פלורליזם]] ופונה לדתיים וחילונים כאחד. ירושלמים שמה דגש על מאבק בתופעות של הקצנה ואפליה [[המרחב הציבורי|במרחב הציבורי]].
המפלגה קמה בשנת [[2008]] על ידי [[רחל עזריה]] במטרה להתמודד בבחירות [[עיריית ירושלים|למועצת העיר ירושלים]]. הארגון רץ ברשימה משותפת של סיעת ירושלמים וסיעת [[התעוררות בירושלים|התעוררות]]. קיבלו יחד שני מושבים ב[[עירייה#מועצת העירייה|מועצת העיר]], אחד מהם לרחל עזריה, ראש מפלגת ירושלמים.
המפלגה קמה בשנת [[2008]] על ידי [[רחל עזריה]] במטרה להתמודד בבחירות [[עיריית ירושלים|למועצת העיר ירושלים]]. הארגון רץ ברשימה משותפת של סיעת ירושלמים וסיעת [[התעוררות בירושלים|התעוררות]]. קיבלו יחד שני מושבים ב[[עירייה#מועצת העירייה|מועצת העיר]], אחד מהם ל[[רחל עזריה]], ראש מפלגת ירושלמים.


בבחירות [[2013]] התמודדה הסיעה באופן עצמאי, והכניסה שני חברי מועצה (רחל עזריה ותמיר ניר), עם 16,181 קולות.
בבחירות [[2013]] התמודדה הסיעה באופן עצמאי, והכניסה שני חברי מועצה (רחל עזריה ותמיר ניר), עם 16,181 קולות.

גרסה מ־04:21, 6 בדצמבר 2016

תבנית:מפלגה בישראל ירושלמים היא מפלגה מקומית בעיריית ירושלים, הדוגלת בפלורליזם ופונה לדתיים וחילונים כאחד. ירושלמים שמה דגש על מאבק בתופעות של הקצנה ואפליה במרחב הציבורי.

המפלגה קמה בשנת 2008 על ידי רחל עזריה במטרה להתמודד בבחירות למועצת העיר ירושלים. הארגון רץ ברשימה משותפת של סיעת ירושלמים וסיעת התעוררות. קיבלו יחד שני מושבים במועצת העיר, אחד מהם לרחל עזריה, ראש מפלגת ירושלמים.

בבחירות 2013 התמודדה הסיעה באופן עצמאי, והכניסה שני חברי מועצה (רחל עזריה ותמיר ניר), עם 16,181 קולות.

סיעת ירושלמים במועצת העיר

עם תחילת הקדנציה הראשונה הצטרפה רחל עזריה לקואליציה, וקיבלה את תיק החינוך לגיל הרך (שלא היה קיים עד אז) ואת תיק המינהלים הקהילתיים. במסגרת תיקים אלה יזמה את השינויים הבאים:

באוגוסט 2013 הצטרף הרב אהרון לייבוביץ' למפלגה.[4]

לאחר הבחירות באוקטובר 2013, הצטרפה ירושלמים לקואליציה העירונית בראשות ניר ברקת. במסגרת ההסכם הקואליציוני, מונתה רחל עזריה לסגנית ראש העיר, משנה לתיק החינוך ומחזיקת תיק מעמד האישה. תמיר ניר קיבל את תיק התחבורה ומונה ליו"ר ועדת השימור העירונית. עם בחירתה של רחל עזריה לכנסת מטעם מפלגת כולנו - החליף אותה כחבר מועצת העיר הרב אהרון לייבוביץ'.

ביוני 2016 הודיע יו"ר התנועה תמיר ניר על התפטרותו מחברותו במועצת העיר ומתפקידו כסגן ראש העירייה, לטובת חברת המועצה פלר - חסן נחום (בתו של יהושע חסן), עם התפטרותו של תמיר ניר, מונה אהרון ליבוביץ' ליו"ר התנועה.

דת ועיר

ירושלמים פועלת בתחום השוויון במרחב הציבורי ונגד הדרת נשים. לדוגמה, בעת הקמפיין לבחירות המוניציפליות ב-2008, ביקשה סיעת ירושלמים לפרסם מודעה על גבי אוטובוסים של אגד עם תמונתה של רחל עזריה. כנען מדיה בתנועה בע"מ - זכיינית הפרסום על האוטובוסים, סירבה לפרסם את תמונתה בנימוק שזאת תמונה של אישה. בעקבות סירובה של כנען, הוגשה עתירה לבג"ץ אשר הורה לפרסם את המודעה[5]. המאבק בפרסום תמונות נשים במרחב הציבורי המשיך בשנים שלאחר מכן בשיתוף עם התנועה הירושלמית, כולל עתירה לבג"ץ כנגד משרד התחבורה שהביא להחלטת המשרד ב-2012 למנוע מזכייני פרסום על אוטובוסים לאסור תמונות נשים[6]. במהלך חג הסוכות 2010 ו-2011 הגישה ירושלמים עתירות לבג"ץ בנושא הפרדה בין נשים לגברים ברחוב מאה שערים בחגיגות שמחת בית השואבה. בסוכות 2012, כבר לא בוצעה הפרדה בשכונה. העתירה שהוגשה נגד העירייה באוקטובר 2011 הביאה להוצאת רחל עזריה מהקואליציה על ידי ראש העיר ניר ברקת, תוך נטילת התיקים בהם החזיקה[7].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים