מירי מסיקה – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ הוספת קישור ליהודה פוליקר
שורה 106: שורה 106:


==חיים אישיים==
==חיים אישיים==
מסיקה נשואה למפיק ולמעבד המוזיקלי אורי זך, ב-3 ביולי 2010 נולדה בתם הבכורה, וב-2013 נולדה בתם השנייה. מתגוררים ב[[קריית אונו]].
מסיקה נשואה למפיק ולמעבד המוזיקלי אורי זך, ב-3 ביולי 2010 נולדה בתם הבכורה, וב- 13 בספטמבר 2013 נולדה בתם השנייה. מתגוררים ב[[קריית אונו]].


==דיסקוגרפיה==
==דיסקוגרפיה==

גרסה מ־21:26, 19 בפברואר 2018


שגיאות פרמטריות בתבנית:מוזיקאי

פרמטרים [ שנות פעילות ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

מירי מסיקה
מירי מסיקה, 2016
מירי מסיקה, 2016
לידה 3 במאי 1978 (בת 45)
ישראלישראל הרצליה, ישראל
מוקד פעילות ישראל
תקופת הפעילות מ-1998 עריכת הנתון בוויקינתונים
עיסוק זמרת, שחקנית
סוגה פופ, מוזיקת עולם, אתני
שפה מועדפת עברית עריכת הנתון בוויקינתונים
כלי נגינה גיטרה
חברת תקליטים הד ארצי
התו השמיני
הליקון
מספר צאצאים 2 עריכת הנתון בוויקינתונים
פרופיל ב-IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מירי מסיקה (נולדה ב-3 במאי 1978) היא זמרת, שחקנית ופרזנטורית ישראלית.

ביוגרפיה

ילדותה ונעוריה

מסיקה נולדה, גדלה והתחנכה בהרצליה להורים צברים ממוצא טוניסאי ומרוקאי. לה שתי אחיות גדולות. בילדותה החלה ללמוד מוזיקה וניגנה בגיטרה ובחלילית בקונסרבטוריון העירוני. בנעוריה למדה בחטיבת הביניים ״רעות בוסתן״ ואחר כך בתיכון "היובל", בו למדה במגמת מוזיקה ותיאטרון.

ב-1996 התגייסה לצה"ל, ושירתה כסמלת מבצעים בחיל הרגלים הישראלי.

תחילת דרכה המוזיקלית

בשנת 1998, לאחר סיום שירותה הצבאי, החלה מסיקה ללמוד בבית הספר הגבוה למוזיקה רימון, שבו פגשה את מפיקה ובעלה לעתיד אורי זך. במקביל ללימודיה ברימון, נבחרה מסיקה באותה שנה להשתתף במופע "פעמוני היובל", חגיגות שנת היובל לישראל, בבימויו של צדי צרפתי ובניהולו המוזיקלי של רוני וייס. לאחר סיבוב הופעות ברחבי אירופה, היא שבה להשלמת לימודיה ושרה בהרכבים שונים, ביניהם בהרכב בו פגשה את אורי זך ואת שמוליק נויפלד, מנחה הקורס. במסגרת לימודיה השתתפה בתחרות ה"שירימון", בה ביצעה את שירו של דוד ד'אור "מישהו קיים" ("אמא של גיא"), בעיבודו של אורי זך וזכתה בו במקום הראשון. ברימון הכירה יוצרים וזמרים רבים, ביניהם את קרן פלס, שהייתה לחברתה ולאחת הכותבות והמלחינות העיקריות עבורה. לאחר סיום לימודיה ברימון, העלתה מסיקה באופן עצמאי מופע המורכב ברובו משיריה של קרן פלס. המופע, אותו הפיק ועיבד אורי זך, כלל בין היתר את השירים "נובמבר" ו"לשם", אשר בוצעו לראשונה על במה. המפגש הראשוני עם הקהל היה מוצלח ומיד לאחר המופע הוצע לה חוזה הקלטות בחברת התקליטים "הד ארצי", במסגרת הלייבל "עננה".

קריירת השירה, המשחק והדוגמנות

בעשור הראשון של המאה ה-21

מסיקה בהופעת חגיגות ה-100 לעיר תל אביב, 2009

לאחר שסיימה את לימודיה בבית הספר "רימון" בשנת 2002, החלה מסיקה ללמוד משחק בבית הספר לאמנויות הבמה של סופי מוסקוביץ'. במהלך לימודיה שיחקה ושרה במחזות שונים בתיאטרון, ביניהם "ליל האיגואנה" ו"חתונת הדמים", בתפקידים הראשיים.

במקביל ללימודי המשחק, השתתפה מסיקה כסולנית בערבי שירה שונים, כגון ערבי מחווה ליוצרים כמו חיים נחמן ביאליק, נתן יונתן, נורית זרחי ואיציק מאנגר. כמו כן, חברו מסיקה וזך לפסנתרן והמעבד גיל פלדמן ולזמרת והפזמונאית צרויה להב, וביחד העלו ערב משיריה של להב, שהועלה במסגרת פסטיבל הפסנתר בתל אביב.

בשנת 2004 זכתה מסיקה לפרסום ראשון, כאשר החלה להקליט את אלבומה הראשון, "מירי מסיקה", בעיבודם והפקתם של אורי זך (בעלה) ושמוליק נויפלד, בהוצאת "עננה" (הד ארצי). הסינגל הראשון מהאלבום, "טיפה טיפה", יצא בנובמבר 2004, ואחריו יצאו הסינגלים "נובמבר" ו"לשם" שזכו להשמעות רבות ברדיו והובילו במצעדים.

באפריל 2005 יצא אלבום הבכורה המלא, "מירי מסיקה". לאחר צאת האלבום יצאו גם הסינגלים "באה אליכם" ו"אף אחת", שזכו אף הם להצלחה רבה. במצעד הפזמונים השנתי ה'תשס"ה של גלגלצ זכתה מסיקה בתואר "זמרת השנה" ו"תגלית השנה", והשיר "לשם" נבחר ל"שיר השנה". ברשת ג' זכתה גם בתואר תגלית השנה. האלבום הגיע למעמד פלטינה כפולה, ומעל ל-80,000 עותקים נמכרו ממנו עד היום. באותה שנה השתתפה מסיקה בהפקה המחודשת של "תיאטרון הבימה" למחזמר "שלמה המלך ושלמי הסנדלר", בתפקיד נופרית, פילגשו של שלמה המלך. המחזמר זכה לשבחים רבים ולהצלחה רבה וכמו כן בפרס "מחזמר השנה" לשנת 2005 ב"טקס פרס התיאטרון הישראלי".

בשנת 2006 זכתה מסיקה בתואר "זמרת השנה" גם בטקס פרסי עמ"י של ערוץ 24 (ערוץ המוזיקה). באותה שנה שרה בדואט עם להקת טיפקס את השיר "כלוב של זהב", אשר הופיע באלבומם "רדיו/מוזיקה/עברית".

בנובמבר 2006 יצא לקולנוע סרט הדרמה "שלוש אמהות", שבו שיחקה מסיקה לצד יורם חטב ויחזקאל לזרוב. בסרט שרה שלושה שירים חדשים, בהם "ברכת המלך" ו"איך היינו", שאותם הלחין והפיק מוזיקלית שמוליק נויפלד, וחידשה את השירים "ביקשתי אש" של אילנה רובינא ו"דבר אלי בפרחים" של גאולה גיל. באותה שנה ביצעה מסיקה בסרט "אביבה אהובתי" את שיר הנושא, "האביב שלי יגיע", שכתב במאי הסרט שמי זרחין והלחין יונתן בר גיורא.

בפברואר 2007 יצא אלבומה השני של מסיקה, "שלום לאמונות", שהופק אף הוא על ידי אורי זך. מספר עותקים של האלבום הופצו במהדורה מיוחדת, שכללה דיסק בונוס ובו פסקול הסרט "שלוש אמהות" אותו הלחין והפיק שמוליק נויפלד בביצועה. תוך חודש הגיע האלבום למעמד אלבום זהב וכבר במאי 2008 למעמד פלטינה לאחר שנמכרו ממנו למעלה מ-40,000 עותקים. מהאלבום יצאו לאור כסינגלים השירים "שלום לאמונות", "ממי", "עכשיו אתה חוזר בחזרה", "אם זאת האהבה שלך", "שירה" ו"הוא". בכתיבת השירים השתתפו בין היתר קרן פלס, איה כורם, איתי פרל ואריק ברמן חבריה לבית הספר רימון. מסיקה זכתה בתואר "זמרת השנה" במצעדים שנתיים רבים, בהם של "גלגלצ", "רשת ג'", "רדיו תל אביב", "רדיו דרום" ו"רדיו אמצע הדרך". השיר "עכשיו אתה חוזר בחזרה" זכה בתואר "שיר השנה" ברשת ג'. כמו כן, שנה לאחר מכן, זכתה בתואר "זמרת השנה" בטקס פרסי עמ"י של ערוץ 24. במהלך אותה שנה שיחקה גם בסרט הקולנוע "הדיבוק בחיפה" של הבמאי עמוס גיתאי, ובסרט "חסר מנוחה" של הבמאי עמוס קולק, ובמקביל השתתפה בפסטיגל עם השיר "זמן זה כח".

במרץ 2008 הוציאה מסיקה את הסינגל "ככה זה לאהוב", גרסת כיסוי לשירו של ברי סחרוף שהקליטה עבור האלבום "עבודה עברית - מחווה לשישים שנות יצירה מקורית". הסינגל הפך לאחד השירים המצליחים והמושמעים ביותר מהפרויקט. בספטמבר 2008 יצא הסינגל "ערב חג", דואט של מסיקה עם אריק ברמן שנכתב והולחן על ידו. באותו חודש יצא אלבומו השני של עפר בשן ובו דואט עם מסיקה בשם "האור יזרח גם בנפרד".

בסוף 2008 שיחקה מסיקה במחזמר "יוסף וכתונת הפסים המשגעת" בהפקת תיאטרון הבימה, בתפקיד המספרת.

בשנת 2009 החלה מסיקה לשחק ולשיר בסדרת הטלוויזיה "מעורב ירושלמי" המשודרת בערוץ 2. במסגרת תפקידה בסדרה שרה מסיקה בין השאר שני פיוטים עתיקים שנכתבו על ידי רבי אהרון פרץ, רב ומשורר שחי בג'רבה שבתוניסיה במאה ה-18, ושהולחנו בידי יונתן בר גיורא, מלחין הסדרה.

ביום העצמאות ה-61 של מדינת ישראל בשנת 2009 השתתפה בטקס הדלקת המשואות בהר הרצל במהלכו שרה את שירה "שיר תקווה".

באוקטובר 2009 יצא סרט בערוץ הוט בידור ישראלי העוקב אחרי היצירה המשותפת של מסיקה עם חברתה קרן פלס ואחרי תהליך יצירת האלבום השלישי של מסיקה ובפרט השיר "על הכתף של תל אביב". הסרט מציג את תהליך ההקלטה של האלבום ושל השיר מהפעם הראשונה שומעת מסיקה את השיר ועד לפעם הראשונה בו היא שרה את השיר בהופעה.

בעשור השני של המאה ה-21

בפברואר 2010 יצא לחנויות אלבומה השלישי של מסיקה, "חדשות טובות", בעיבודו של אורי זך. מן האלבום יצאו כסינגלים השירים "חדשות טובות", "פנינים בנהרות" "יום ראשון" ו"מה עשית". בין כותבי השירים באלבום היו קרן פלס, אריק ברמן, שי להב, עפר בשן, יוני בלוך ואיה כורם.

בדצמבר 2010 הצטרפה לפאנל השופטים בעונה התשיעית של תוכנית המציאות "כוכב נולד".

בינואר 2011 יצא אלבום הופעה של מסיקה בשם "הופעה אקוסטית בזאפה", המתעדת את הופעתה במועדון "זאפה". האלבום הורכב מתקליטור ומ-DVD של שירי ההופעה. באותה שנה נבחרה לדגמן עבור מותג האיפור "MALU WILZ" מבית ג'רנטיק.

ביוני 2011 יצא הסינגל "מלך", שכתבה והלחינה מרב סמן טוב, מתוך אלבומה הרביעי המיועד של מסיקה. מסיקה זכתה בתואר "זמרת השנה" במצעד הפזמונים השנתי של רשת ג' לשנת תשע"א, אף על פי שבעת פרסום המצעד היה זה הסינגל היחיד שהוציאה. באוגוסט 2011 הוציאה סינגל נוסף, "ואולי" שכתב גיא בוקאטי והלחין דודו טסה. שני השירים נכללו באלבומה של מסיקה "מלך", שיצא בינואר 2012. לאחר יציאת האלבום התפרסמו גם הסינגלים "אני לא שם" ו"יריות באוויר", שגם אותם כתבה מרב סמן טוב, וכן הסינגל "אישה חרסינה", שכתב נועם חורב והלחינו יהל דורון וגיא מנטש.

בחנוכה 2011 השתתפה בפסטיגל, שבו שרה במסגרת תחרותית את השיר "עולם חדש", וכן את שירה של עפרה חזה "אם ננעלו".

בינואר 2012 דגמנה כפרזנטורית לחברת ML (מתאים לי), הצטלמה לפרסומת, ובמסגרת זו הקליטה מחדש את השיר "טיפה טיפה" מתוך האלבום הראשון.

ב-10 ביוני 2012 יצא הסינגל "קולות הלב", דואט של מסיקה עם הזמר גלעד שגב. השיר זכה להשמעות רבות ברדיו, ודורג בראש מצעדי הפזמונים. במצעדי הפזמונים השנתיים של גלגלצ ושל רשת ג' לשנת תשע"ב זכתה מסיקה פעם נוספת בתואר "זמרת השנה".

ב-14 ביולי 2012 הופיעה מסיקה לראשונה בתיאטרון קיסריה כחלק מסיבוב ההופעות שלה לרגל אלבומה הרביעי. במופע זה ארחה את גלעד שגב ויחד הם שרו את שירם המשותף, "קולות הלב". במהלך המופע שרה מסיקה שירים מארבעת אלבומיה וכן שירים של זמרים אחרים כמו אום כולתום, ברי סחרוף, אדית פיאף ומאיר בנאי.

בשנת 2013 הופיעה מסיקה במשדר מיוחד של הטלוויזיה הממלכתית בסין לרגל ראש השנה הסיני, במופע שרה בעברית ובערבית את השיר "ברכת המלך", ואחר כך את השיר הסיני "אווזי פרא" יחד עם הזמר הסיני חו סי-לנג. ב־26 בפברואר 2013 הוציאה מסיקה את הסינגל ״למה למה ככה״, שכתבו דודו טסה ואלי אליהו והלחין טסה.

ב-6 במרץ 2013 הוקדש למסיקה פרק בעונה השביעית של דוקוסלב. בפרק התארחו בעלה אורי זך, אביה משה מסיקה, חברתה הזמרת-יוצרת קרן פלס, חברה וקולגה שני כהן, חבר ושותף למשחק ודוגמנות עמוס תמם ועוד.

ב-7 במרץ 2013 השתתפה בחלק האמנותי בגמר קדם אירוויזיון 2013, כאשר ביצעה את השיר "מישהו" ששרה במקור יהודית רביץ.

ב-11 במאי 2013 במהלך הופעה, קיבלה מסיקה שני אלבומי זהב, על מכירות של למעלה מ-20,000 עותקים, בעבור האלבומים "חדשות טובות" ו"מלך".

ב-10 ביוני 2013 הוציאה מסיקה את "תודה לחיים" של הזמרת מרסדס סוסה, סינגל חדש של מסיקה בביצוע חי מתוך המופע המחווה שלה לזמרות הגדולות בעולם. 

ב-17 במרץ 2014 הוציאה מסיקה סינגל ראשון מתוך אלבומה החמישי המתוכנן, "עזור לי". בשיר השתתף אביה של מירי מסיקה, משה מסיקה. ב-12 במאי 2014 הוציאה סינגל שני מתוך אלבומה החמישי, "דמעות" שכתבה והלחינה קרן פלס. אלבומה החמישי "סימנים על החול" יצא ב-3 ביולי 2014. ב-12 באוגוסט 2014, לאחר צאת האלבום, יצא סינגל שלישי מתוכו בהקדשה לבעלה אורי זך שעיבד והפיק את האלבום, "שתדע". ב-9 בספטמבר 2014 יצא סינגל רביעי, "סוף טוב". ב-8 בדצמבר 2014 יצא סינגל חמישי "סימנים על החול".

בחנוכה 2014 השתתפה במחזמר "פנטזיה אלף לילה ולילה" שם גילמה את שחרזאדה, לצד אבי קושניר וחנה לסלאו.

ב-2015 בטקס גאלה של "The Times of Israel" שנערך בניו יורק, במעמד נשיא המדינה לשעבר שמעון פרס, זכתה מסיקה בפרס הזמרת הישראלית המצליחה בעולם.

בקיץ 2015 יצאה לסיבוב הופעות לחגיגות העשור לאלבומה הראשון "מירי מסיקה" במהלך סיבוב ההופעות אירחה זמרים רבים ביניהם קרן פלס ורמי קלינשטיין. בנוסף, הוציאה מחדש את השיר "לשם", מאלבומה הראשון, אשר הוקלט באחת ההופעות בגרסה מיוחדת למופעי העשור.

בדצמבר 2015 השתתפה בערב התרמה לעמותת פתחון לב כחלק מהתוכנית בית ספר למוסיקה ובה שרה דואט עם שי המבר, בוגרת בית הספר, לשירה של מסיקה, "מלך".

ב-28 בדצמבר 2015 הוציאה את השיר "בודדה" ביחד עם ארקדי דוכין. את השיר כתב והלחין דוכין ושרו אותו ביחד[1]. ב-31 בדצמבר יצא קליפ לשיר[2].

ביום העצמאות ה-68 של ישראל בשנת 2016, השתתפה בטקס הדלקת המשואות בהר הרצל במהלכו שרה יחד עם רמי דנון את שירו של הזמר דקלון, "חסידה צחורה". לקראת העונה הרביעית של תוכנית הטלוויזיה The Voice ישראל הצטרפה לחבר השופטים. צילומי האודישנים החלו באוגוסט אותה השנה. בגמר, שנערך ב-18 במרץ 2017, הגיעה ג'וי נאג מהנבחרת של מסיקה למקום השלישי.

החל מספטמבר 2016 משחקת מסיקה במחזמר "עלובי החיים" אשר עלה בתיאטרון הבימה ובתיאטראות נוספים ברחבי הארץ, את דמותה של פנטין. ב-12 בדצמבר באותה השנה הוציאה מסיקה סינגל ראשון, "תשים תשים", אותו כתבה ביחד עם דודי בר דוד, מתוך אלבומה השישי.

ב-21 בפברואר 2017 הוציאה מסיקה את הסינגל שני, "אלוהי הדברים הקטנים", מתוך אלבומה השישי. במרץ 2017 השיקה מופע חדש בהיכל התרבות בתל אביב לקראת צאת אלבומה השישי, במופע זה אירחה את אביב גפן אשר שופט לצדה בתוכנית המציאות The Voice. ב-5 ביוני 2017 הוציאה סינגל שלישי, "חייאתי", מתוך אלבומה החדש. אלבומה השישי, "אלוהי הדברים הקטנים", יצא לחנויות ב-22 ביוני באותה השנה. ב-24 ביוני השיקה את אלבומה החדש במופע שהתקיים בתיאטרון קיסריה, בו גם אירחה את יהודה פוליקר. ב-20 באוגוסט 2017 לאחר יציאת האלבום הוציאה סינגל רביעי, "זהרה" שיר שנכתב בשפה הערבית, המדבר על מערכת יחסים בין אם לבתה. ב-21 בנובמבר 2017 הוציאה סינגל חמישי מתוך האלבום "לב מול לב".

ב-31 בינואר 2018 הופיעה מסיקה לצד דוד ד'אור ועמיר בניון בבניין האו"ם בניו יורק לפני שגרירי אומות העולם, לציון יום השואה הבינלאומי. בהופעתם הם שרו שיר משותף שבוצע בשלוש שפות שונות: עברית, ערבית ואנגלית[3].

חיים אישיים

מסיקה נשואה למפיק ולמעבד המוזיקלי אורי זך, ב-3 ביולי 2010 נולדה בתם הבכורה, וב- 13 בספטמבר 2013 נולדה בתם השנייה. מתגוררים בקריית אונו.

דיסקוגרפיה

אלבומי אולפן

אלבומי הופעות

פרסים ותארים

  • "זמרת השנה" - מצעד הפזמונים העברי השנתי של אתר mako והתחנות האזוריות (2012)
  • "זמרת השנה" - מצעד הפזמונים העברי השנתי של גלגלצ (2012)
  • "זמרת השנה" - מצעד הפזמונים העברי השנתי של רשת ג' ואתר וואלה! (2012)
  • "זמרת השנה" - מצעד הפזמונים העברי השנתי של רשת ג' (2011)
  • "זמרת השנה" - "טקס פרסי עמ"י" של ערוץ 24 (2008)
  • "זמרת השנה" - מצעד הפזמונים העברי השנתי של גלגלצ (2007)
  • "זמרת השנה" - מצעד הפזמונים העברי השנתי של רשת ג' (2007)
  • "זמרת השנה" - מצעד הפזמונים העברי השנתי של רדיו תל אביב (2007)
  • "זמרת השנה" - מצעד הפזמונים העברי השנתי של רדיו אמצע הדרך (2007)
  • "זמרת השנה" - "מצעד הפזמונים העברי השנתי" של רדיו דרום (2007)
  • "שיר השנה" (עכשיו אתה חוזר בחזרה) לשנת [2007 - ב"מצעד הפזמונים העברי השנתי" של רשת ג'
  • "זמרת השנה" - "טקס פרסי עמ"י" של ערוץ 24 (2006)
  • "שיר השנה" (לשם) לשנת 2005 - ב"מצעד הפזמונים העברי השנתי" של גלגלצ
  • "זמרת השנה" - מצעד הפזמונים העברי השנתי של גלגלצ (2005)
  • תגלית השנה - מצעד הפזמונים השנתי של גלגלצ (2005)
  • "תגלית השנה"- מצעד הפזמונים השנתי של רשת ג' (2005)

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ עמי פרידמן, האזינו: ארקדי ומירי שמים סוף לזוגיות, באתר ynet, 28 בדצמבר 2015
  2. ^ בודדה, בביצוע מירי מסיקה וארקדי דוכין, וידאו קליפ של השיר באתר יוטיוב
  3. ^ צפו: "המנון ניצולי השואה" באו"ם, באתר ‏מאקו‏, 30 בינואר 2018
  4. ^ יואב איתיאל, חדשות טובות וגם למלך: שני אלבומי זהב נוספים לזמרת מירי מסיקה, אתר מגזין המושבות, 11 במאי 2013
  5. ^ סימנים על החול, באתר מוזיקה נטו
  6. ^ רז שכניק, מירי כפול 3, באתר ynet, 13 ביוני 2017