התארגנות קהילתית – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
Zohrk (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
Zohrk (שיחה | תרומות)
תיקנתי הערות שוליים
שורה 1: שורה 1:
'''ארגון קהילתי'''
'''ארגון קהילתי'''


ארגון קהילתי הוא תהליך שבו אנשים החיים בקרבה זה לזה (1) מתכנסים לארגון הפועל למען אינטרס העצמי המשותף שלהם.
ארגון קהילתי הוא תהליך שבו אנשים החיים בקרבה זה לזה <ref>{{צ-ספר|מחבר=Shragge, Eric, 1948-|שם=Activism and social change : lessons for community organizing|מקום הוצאה=North York, Ontario, Canada|מהדורה=2nd edition|קישור=https://www.worldcat.org/oclc/862962999|oclc=862962999}}</ref> מתכנסים לארגון הפועל למען אינטרס העצמי המשותף שלהם.
שלא כמו אלה המקדמים בניין קהילתי מוסכם ,מארגנים קהילתיים מניחים בדרך כלל ששינוי חברתי כרוך בהכרח במאבק והתמודדות חברתית כדי ליצור כוח קולקטיבי לחסרי הכוח. המטרה המרכזית של ארגון קהילתי היא לבסס כוח עמיד לארגון המייצג את הקהילה ומאפשר לה להשפיע על מקבלי ההחלטות המרכזיים במגוון נושאים לאורך זמן. לדוגמא, במצב אידאלי תינתן לחברי הקהילה הזדמנות לשבת לשולחן מקבלי ההחלטות בטרם הכרעה בדברם (2). מארגנים קהילתיים פועלים ביחד עם מנהיגים מקומיים ומפתחים מנהיגים חדשים, מקדמים קואליציות ומסייעים בפיתוח קמפיינים.
שלא כמו אלה המקדמים בניין קהילתי מוסכם ,מארגנים קהילתיים מניחים בדרך כלל ששינוי חברתי כרוך בהכרח במאבק והתמודדות חברתית כדי ליצור כוח קולקטיבי לחסרי הכוח. המטרה המרכזית של ארגון קהילתי היא לבסס כוח עמיד לארגון המייצג את הקהילה ומאפשר לה להשפיע על מקבלי ההחלטות המרכזיים במגוון נושאים לאורך זמן. לדוגמא, במצב אידאלי תינתן לחברי הקהילה הזדמנות לשבת לשולחן מקבלי ההחלטות בטרם הכרעה בדברם <ref>{{צ-ספר|מחבר=Bobo, Kimberley A.|שם=Organizing for social change : Midwest Academy manual for activists|מקום הוצאה=Santa Ana, Calif.|מו"ל=Seven Locks Press|מהדורה=3rd ed|שנת הוצאה=2001|קישור=https://www.worldcat.org/oclc/45888845|oclc=45888845}}</ref>. מארגנים קהילתיים פועלים ביחד עם מנהיגים מקומיים ומפתחים מנהיגים חדשים, מקדמים קואליציות ומסייעים בפיתוח קמפיינים.


== מאפיינים ==
== מאפיינים ==
קהילות מאורגנות מנסות להשפיע על הממשלה, על התאגידים ועל מוסדות. הן מבקשות להגביר את הייצוג הישיר בגופי קבלת ההחלטות ולטפח רפורמה חברתית באופן כללי יותר. לעתים קרובות, ארגונים מחפשים להתערב בנושאים שנויים במחלוקת- זה מאפשר להם לחנך את המשתתפים, לבנות מחויבות ולהקים מוניטין לניצחון (3). ארגון קהילתי איננו מתמקד רק בפתרון בעיות ספציפיות. למעשה, סוגיות ספציפיות הן לעתים קרובות רק אבן דרך עבור סוגיות חברתיות מהותיות.
קהילות מאורגנות מנסות להשפיע על הממשלה, על התאגידים ועל מוסדות. הן מבקשות להגביר את הייצוג הישיר בגופי קבלת ההחלטות ולטפח רפורמה חברתית באופן כללי יותר. לעתים קרובות, ארגונים מחפשים להתערב בנושאים שנויים במחלוקת- זה מאפשר להם לחנך את המשתתפים, לבנות מחויבות ולהקים מוניטין לניצחון <ref>{{צ-ספר|מחבר=Chambers, Edward T.|שם=Roots for radicals : organizing for power, action, and justice|מקום הוצאה=New York|מו"ל=Continuum|שנת הוצאה=2003|קישור=https://www.worldcat.org/oclc/51848381|oclc=51848381}}</ref>. ארגון קהילתי איננו מתמקד רק בפתרון בעיות ספציפיות. למעשה, סוגיות ספציפיות הן לעתים קרובות רק אבן דרך עבור סוגיות חברתיות מהותיות.


מארגנים קהילתיים מבקשים בדרך כלל לבנות קבוצות פעולה דמוקרטיות, פתוחות ונגישות לחברי הקהילה, העוסקת בנושאים הבוערים של קבוצת אינטרסים ספציפית, ולא בקהילה כולה. ארגון קהילתי שואף להעצים באופן נרחב את חברי הקהילה, במטרה "לחלק" את הכוח באופן שווה יותר בכל הקהילה.
מארגנים קהילתיים מבקשים בדרך כלל לבנות קבוצות פעולה דמוקרטיות, פתוחות ונגישות לחברי הקהילה, העוסקת בנושאים הבוערים של קבוצת אינטרסים ספציפית, ולא בקהילה כולה. ארגון קהילתי שואף להעצים באופן נרחב את חברי הקהילה, במטרה "לחלק" את הכוח באופן שווה יותר בכל הקהילה.
שורה 24: שורה 24:


== הערות שוליים ==
== הערות שוליים ==
1. Compare: Shragge, Eric (2013). "1: Theoretical Perspectives and Models of Community Work". Activism and Social Change: Lessons for Community Organizing (2 ed.). North York, Ontario: University of Toronto Press. p. 23. ISBN 9781442606272. Retrieved 2017-01-15. Community organizing, to be a force for social change, has to be able to mobilize locally but in conjunction with wider alliances that share a politics of opposition.</div>
2. Bobo, Kim; et al. (2001). Organizing for social change: Midwest Academy: Manual for activists. Seven Locks. ISBN 0-929765-94-X.
3. Chambers, Edward (2003). Roots for Radicals: Organizing for Power, Action, and Justice. Continuum. ISBN 0-8264-1499-0.

גרסה מ־19:41, 8 ביולי 2018

ארגון קהילתי

ארגון קהילתי הוא תהליך שבו אנשים החיים בקרבה זה לזה [1] מתכנסים לארגון הפועל למען אינטרס העצמי המשותף שלהם. שלא כמו אלה המקדמים בניין קהילתי מוסכם ,מארגנים קהילתיים מניחים בדרך כלל ששינוי חברתי כרוך בהכרח במאבק והתמודדות חברתית כדי ליצור כוח קולקטיבי לחסרי הכוח. המטרה המרכזית של ארגון קהילתי היא לבסס כוח עמיד לארגון המייצג את הקהילה ומאפשר לה להשפיע על מקבלי ההחלטות המרכזיים במגוון נושאים לאורך זמן. לדוגמא, במצב אידאלי תינתן לחברי הקהילה הזדמנות לשבת לשולחן מקבלי ההחלטות בטרם הכרעה בדברם [2]. מארגנים קהילתיים פועלים ביחד עם מנהיגים מקומיים ומפתחים מנהיגים חדשים, מקדמים קואליציות ומסייעים בפיתוח קמפיינים.

מאפיינים

קהילות מאורגנות מנסות להשפיע על הממשלה, על התאגידים ועל מוסדות. הן מבקשות להגביר את הייצוג הישיר בגופי קבלת ההחלטות ולטפח רפורמה חברתית באופן כללי יותר. לעתים קרובות, ארגונים מחפשים להתערב בנושאים שנויים במחלוקת- זה מאפשר להם לחנך את המשתתפים, לבנות מחויבות ולהקים מוניטין לניצחון [3]. ארגון קהילתי איננו מתמקד רק בפתרון בעיות ספציפיות. למעשה, סוגיות ספציפיות הן לעתים קרובות רק אבן דרך עבור סוגיות חברתיות מהותיות.

מארגנים קהילתיים מבקשים בדרך כלל לבנות קבוצות פעולה דמוקרטיות, פתוחות ונגישות לחברי הקהילה, העוסקת בנושאים הבוערים של קבוצת אינטרסים ספציפית, ולא בקהילה כולה. ארגון קהילתי שואף להעצים באופן נרחב את חברי הקהילה, במטרה "לחלק" את הכוח באופן שווה יותר בכל הקהילה.


תנועה שורשית (grassroots)

התארגנות קהילתית מאפס, פיתוח מנהיגות חדשה במקום הו לא היה קיים אירגון. זהו תהליך מבוסס ערכים של טוב משותף בו אנשים מתאגדים כדי לפעול לטובת הקהילות שלהם. תנועות שורשיות משתמשות במתודת "דפיקות בדלת" בכדי לגייס חברים בזה אחר זה לקהילה. מתודה זו מאפשרת להגיע אל מעבר לארגונים מבוססים ומוסדרים ובכך להפגיש מגוון רחב של אנשים מודרים. מתודה זו דורשת זמן רב ומאמץ ועל כן אנשי צוות רבים, מארגנים קהילתיים.


לקריאה נוספת

  • אלישבע סדן, שיטות לשינוי חברתי, הוצאת הקיבוץ המאוחד, 2009

קישורים חיצוניים

  • [1], מה זה בעצם ארגון קהילתי? (סיימון גייגר) באתר (שחרית)


הערות שוליים

  1. ^ Shragge, Eric, 1948-, Activism and social change : lessons for community organizing, 2nd edition
  2. ^ Bobo, Kimberley A., Organizing for social change : Midwest Academy manual for activists, 3rd ed, Santa Ana, Calif.: Seven Locks Press, 2001
  3. ^ Chambers, Edward T., Roots for radicals : organizing for power, action, and justice, New York: Continuum, 2003