הוצאת ספרים קה"ת – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
←‏קישורים חיצוניים: מקווה שעכשיו זה לפי הכללים, אם לא תעדכן אותי בבקשה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 31: שורה 31:
* [http://chabadlibrarybooks.com/ ספרי קה"ת מקוונים], בשיתוף פרויקט [[Hebrew Books]] ו[[ספריית חב"ד]]
* [http://chabadlibrarybooks.com/ ספרי קה"ת מקוונים], בשיתוף פרויקט [[Hebrew Books]] ו[[ספריית חב"ד]]
* {{מאגר המו"לים|הוצאת קה"ת בישראל|000008791}}
* {{מאגר המו"לים|הוצאת קה"ת בישראל|000008791}}
* מתוך עיתון המבשר קהילות כ"ו בתמוז תשע"ח, [http://www.col.org.il/show_news.rtx?fromAdmin=yes&artID=112245 הוצאת ספרי החסידות הוותיקה בעולם] אתר col תמוז תשע"ח
* מתוך עיתון המבשר קהילות כ"ו בתמוז תשע"ח, [http://www.col.org.il/show_news.rtx?fromAdmin=yes&artID=112245 הוצאת ספרי החסידות הוותיקה בעולם] אתר col כ"ח בתמוז תשע"ח, 2018


==הערות שוליים==
==הערות שוליים==

גרסה מ־21:02, 18 ביולי 2018

סמל הוצאת קה"ת
בניין 770 בכפר חב"ד, שבו חנות ההוצאה המרכזית בישראל

קה"ת (ראשי תיבות: קרני הוד תורה) הוא שמה של הוצאת הספרים הרשמית של חסידות חב"ד. היא נוסדה בשנת ה'תש"ב (1942) על ידי האדמו"ר מחב"ד רבי יוסף יצחק שניאורסון. ההוצאה פועלת כאגף של המרכז לענייני חינוך.

הוצאת הספרים

החנות המרכזית של ההוצאה לאור בשכונת קראון הייטס

ההוצאה נקראה קה"ת במשמעות כפולה: ראשי תבות של "קרני הוד תורה" וכן חילוף האותיות של תק"ה, שנת הלידה של מייסד חסידות חב"ד, הרב שניאור זלמן מליאדי. ההוצאה מוציאה את ספרי חסידות חב"ד ומטרתה הפצת תורתה של חסידות זו. עם זאת, בכמה מקרים הדפיסה קה"ת ספרים אחרים. בתשמ"ח, 1987 הדפיסו על־פי הוראת הרבי את ספרו של הרב מאיר בן גבאי - דרך אמונה, והספר שדי חמד של הרב חיים חזקיהו מדיני בתוספת מפתח עניינים והוספות שונות.

ההוצאה מוציאה ספרי יהדות בשפות הבאות: עברית, יידיש, אנגלית, רוסית, ספרדית, צרפתית, איטלקית, פורטוגזית, הולנדית, גרמנית, פרסית וערבית.

מערכת ההוצאה לאור

קה"ת מפעילה מערכת המכונה "אוצר החסידים", חברים בה קבוצת תלמידי חכמים הבקיאים בפרט בתורת החסידות, העורכים לדפוס את ספרי אדמו"רי חב"ד וספרי חסידות שונים. בספרי אדמו"רי חב"ד מתאפיינת עבודת חברי המערכת בפיענוח כתבי היד העתיקים, ציון מראי-מקומות, הערות ותיקונים, מפתח עניינים והוספות שונות הקשורות לתוכן הספר. גוף דברי האדמו"ר נותר כמות שהוא. כמו כן, מוציאה המערכת ספרי ביאורים לתורת החסידות וספרי חסידים בנושאים שונים העוברים עריכה תוכנית מלאה.

הרבי מליובאוויטש מונה על ידי חותנו אדמו"ר הריי"צ למנהל הוצאת הספרים[1][2]. מתוקף תפקידו זה עסק הרבי בעריכת הספרים לדפוס, ואף לאחר שהתמנה לאדמו"ר והפסיק לערוך ספרים באופן פעיל ומלא, השתתף רבות במלאכת העריכה, אם בהכנת מפתחות לספרים, בהגהת עבודת חברי המערכת ועוד. הרבי היה מוסר הוראות לחברי המערכת אודות ספרים וכתבי־יד מסוימים שברצונו שיכינו אותם לדפוס, לעיתים הוא אף קבע תאריך יעד קצוב להשלמת הפרויקט, לא פעם אירע שזמן העבודה הוקצב לשבועות ספורים, והמערכת התגייסה לעבודה מאומצת. את "ספר המפתחות לתורת אדמו"ר הזקן" ערכו חברי המערכת בתוך שלשה שבועות. גם כיום נמשכת העבודה בעריכת הספרים והוצאתם לאור.

המרכז של הוצאת הספרים נמצא בשכונת קראון הייטס מול בניין 770, ואותו מנהל יוסף ברוך פרידמן, חתנו של הרב יהודא קרינסקי. את הסניף בישראל, השוכן במרתף בניין 770 בכפר חב"ד, מנהל מנחם מענדל וולף.

מאפייני ההוצאה לאור החב"דית

דרך עריכת הספרים לדפוס שהותוותה בידי הרבי מליובאוויטש בהיותו מנהל ההוצאה לאור בעלת מאפיינים ייחודיים, כגון:

  • מפתחות - דגש מושם על מפתוח מפורט. הרבי עצמו כתב מפתחות כלליים לחלק ניכר מספרי החסידות. המפתחות כוללים מפתח עניינים, מפתח מובאות תורניות, מפתח שמות ועוד. מפתחות המובאות התורניות לספר לקוטי שיחות בלבד יצאו לאור בשני כרכים.
  • ביבליוגרפיה ורשימת דפוסים - תיעוד מחקרי של מהדורות הספרים השונות בסוף כל ספר. בספר התניא - ספר היסוד של חסידות חב"ד, מופיעה רשימה של למעלה מ-6000 הדפסות במקומות שונים בעולם.
  • מראי מקומות והשוואות - לכל מובאה מקורות מפורטים והפניות למקורות נוספים העוסקים בעניין.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

הערות שוליים


ערך זה הוא קצרמר בנושא יהדות. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.