הנוקמים: עידן אולטרון – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
ביטול גרסה 24214767 של 176.231.37.178 (שיחה) קישור לא נחוץ
שורה 142: שורה 142:
* {{ynet|ארז דבורה|"הנוקמים: עידן אולטרון": הגיעו לגבורות|4649769|24 באפריל 2015}}
* {{ynet|ארז דבורה|"הנוקמים: עידן אולטרון": הגיעו לגבורות|4649769|24 באפריל 2015}}
* {{וואלה!|[[דורון פישלר]]|נקמת הגיקים: "הנוקמים: עידן אולטרון" מהנה אבל גם מבלבל|2847927|24 באפריל 2015}}
* {{וואלה!|[[דורון פישלר]]|נקמת הגיקים: "הנוקמים: עידן אולטרון" מהנה אבל גם מבלבל|2847927|24 באפריל 2015}}
* [https://pcast.link/ultron "הנוקמים: עידן אולטרון"], נבלים זה אנחנו - פודקאסט המוקדש לנבלים קולנועיים


==הערות שוליים==
==הערות שוליים==

גרסה מ־09:06, 4 בנובמבר 2018


שגיאות פרמטריות בתבנית:סרט

פרמטרים [ קישור, אולפן, הפקה, מפיץ ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

הנוקמים: עידן אולטרון
The Avengers: Age of Ultron
כרזת הסרט בישראל
כרזת הסרט בישראל
מבוסס על האוונג'רס (קומיקס)
בימוי ג'וס וידון
הופק בידי קווין פייגי עריכת הנתון בוויקינתונים
תסריט ג'וס וידון
עריכה ג'פרי פורד
ליסה לאזק
שחקנים ראשיים רוברט דאוני ג'וניור
כריס אוונס
כריס המסוורת'
מארק רופאלו
סקרלט ג'והנסון
ג'רמי רנר
קובי סמולדרס
סמואל ל. ג'קסון
ג'יימס ספיידר
אליזבת אולסן
אהרון ג'ונסון
מדבבים קרי קונדון (Features of the Marvel Cinematic Universe)
לו פריגנו (ברוס באנר) עריכת הנתון בוויקינתונים
מוזיקה בריאן טיילר
דני אלפמן
צילום בן דייוויס
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
חברת הפקה אולפני מארוול עריכת הנתון בוויקינתונים
חברה מפיצה פורום הונגריה, אולפני וולט דיסני, דיסני+ עריכת הנתון בוויקינתונים
שיטת הפצה וידאו על פי דרישה עריכת הנתון בוויקינתונים
הקרנת בכורה ארצות הבריתארצות הברית 1 במאי 2015
ישראלישראל 23 באפריל 2015
משך הקרנה 141 דקות
שפת הסרט אנגלית
סוגה סרט מדע בדיוני, סרט גיבורי-על עריכת הנתון בוויקינתונים
תקציב 365 מיליון דולר[1]
הכנסות $1,405,403,694 (19 בנובמבר 2016)
הכנסות באתר מוג'ו avengers2
פרסים
  • פרס אני להישג יוצא דופן, אפקטי הנפשה בהפקת סרט פעולה (Michael Balog, Jim Van Allen, Florent Andorra, Georg Kaltenbrunner)
  • פרס בחירת הנוער לסרט הבחירה גונב ההצגה (כריס אוונס)
  • פרס סטאורן לעיצוב התלבושות הטוב ביותר (Alexandra Byrne) עריכת הנתון בוויקינתונים
סרט קודם הנוקמים
סרט הבא הנוקמים: מלחמת האינסוף
האתר הרשמי
דף הסרט ב־IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

הנוקמים: עידן אולטרוןאנגלית: Avengers: Age of Ultron) הוא סרט גיבורי על אמריקאי משנת 2015 אשר מבוסס על קומיקס האוונג'רס, ובהפקה מבית אולפני מארוול. את הסרט ביים וכתב ג'וס וידון ומככבים בו אנסמבל שחקנים כרוברט דאוני ג'וניור, כריס אוונס, כריס המסוורת', מארק רופאלו, סקרלט ג'והנסון, ג'רמי רנר, קובי סמולדרס, סמואל ל. ג'קסון, אהרון ג'ונסון, אליזבת אולסן וג'יימס ספיידר. הסרט יצא בעולם ובארצות הברית ב-1 במאי 2015 ב-3D ,IMAX ובהקרנה רגילה (דו-מימד) ובישראל יצא לאקרנים ב-23 באפריל 2015 באותם פורמטים.

הסרט הוא סרט שובר קופות המהווה סרט המשך לסרט "הנוקמים" משנת 2012, והוא האחד עשר במספר ביקום הקולנועי של מארוול. בדומה לסרט הקודם, סרט זה מקבץ יחדיו מספר גיבורי-על במאבק על איום משותף, וזאת לאחר שמספר סרטים בודדים שקדמו לו התרכזו כל אחד בגיבור-על אחר. הסרט היה צפוי להיות החלק המסכם בשלב השני של סרטי מארוול. לפי המפיק קווין פייגי, השלב השני של סרטי מארוול כולל את "איירון מן 3" (מאי 2013), "תור: העולם האפל" (נובמבר 2013), "קפטן אמריקה: חייל החורף" (אפריל 2014) ו"שומרי הגלקסיה" (אוגוסט 2014). אך באוקטובר 2014, הודיע פייגי שגם "אנטמן", שמתוכנן לצאת אחרי "עידן אולטרון", הוא חלק מהשלב השני.

הקרנת הבכורה החגיגית נערכה ב-13 באפריל 2015 בהשתתפות צוות השחקנים וההפקה בלוס אנג'לס. הסרט יצא לאקרנים בישראל ב-23 באפריל 2015 בתלת-ממד ובאיימקס.

הסרט הפך לשובר קופות עולמי כאשר הצליח להכניס בקופות 1.398 מיליארד דולר לעומת תקציב הפקה ענק של 279 מיליון דולר והפך לסרט הרביעי המרוויח ביותר של 2015 ואפילו זכה לביקורות משבחות. הוא ממוקם במקום השמיני בטבלת שוברי הקופות בכל הזמנים, אחרי שוברי הקופות "אווטאר", "טיטניק", "מלחמת הכוכבים - פרק 7: הכוח מתעורר", "הנוקמים: מלחמת האינסוף", "עולם היורה", קודמו "הנוקמים" ו"מהיר ועצבני 7". הסרט הוכרז כסרט גיבורי-העל השלישי היקר והגדול ביותר בכל הזמנים.

תקציב הסרט נעמד על 365 מיליון דולר, מה שהופך אותו לסרט השני היקר ביותר בהיסטוריה.

רקע

סוכנות S.H.I.E.L.D התפרקה וחברי הנוקמים זקוקים למנוחה מאיומים חוזרים ונשנים. טוני סטארק יוצר את אולטרון, בינה מלאכותית מכנית תבונתית בעלת למידה עצמית, המסוגלת לזהות איומים ולשלוט בצבא הברזל של סטארק. אולם, הדברים משתבשים במהרה כאשר אולטרון מזהה את בני האדם בתור האויב הגדול ביותר ויוצא להכחידם מעל פני כדור הארץ. על איירון מן, קפטן אמריקה, תור, הענק הירוק, הוקאיי והאלמנה השחורה- ביחד עם תמיכתם של ניק פיורי ומריה היל - לעצור את אולטרון מליישם את מזימתו להכחדת האנושות. במהלך הדרך, הנוקמים פוגשים בתאומים פייטרו וונדה מקסימוף וכן באנדרואיד מוכר שנוצר בידי אולטרון בשם ויז'ן.

עלילת הסרט

באומה הבדיונית סוקוביה, קבוצת הנוקמים המונה את טוני סטארק (איירון מן), סטיב רוג'רס (קפטן אמריקה), תור, ברוס באנר (הענק הירוק), נטשה רומנוף (האלמנה השחורה) וקלינט בארטון (הוקאיי) פושטים על בסיס של ארגון הידרה בפיקודו של ברון וולפגנג פון סטרוקר. בבסיס זה נערכים ניסויים על בני אדם באמצעות אבן החן שבשרביט הקסם של לוקי (כפי שהתברר בעונה השנייה של סדרת הטלוויזיה סוכני S.H.I.E.L.D). הנוקמים נאלצים להתמודד עם שני נושאי הניסוי שברחו ממנו - התאומים פייטרו וונדה מקסימוף. פייטרו ניחן במהירות-על ואילו אחותו מסוגלת לעורר מניפולציות במוח ולייצר פיצוצי אנרגיה. הקבוצה עוצרת את סטרוקר בעוד סטארק משיג חזרה את השרביט. בזמן הפשיטה ונדה משתמשת בכוחותיה על סטארק ומעוררת בו פחדים לפיהם הנוקמים מתים מאחר שלא הצליח לעצור את פלישת הצ'יטארי מהסרט הקודם.

סטארק ובאנר מגלים כי קיימת בינה מלאכותית באבן החן של השרביט ומשתמשים בה בחשאי כדי להשלים את מערכת ההגנה הכלל-עולמית של סטארק, "אולטרון". אולטרון מקבל לפתע יכולת חשיבה עצמאית ומתחיל להאמין שלמען שלום העולם יש להשמיד את האנושות ולהחליפם ברובוטים. הוא משמיד את מערכת הבינה המלאכותית של סטארק, ג'רביס, ותוקף את הנוקמים בעת מסיבת הניצחון שלהם במגדל הנוקמים בניו יורק.

אולטרון נמלט עם השרביט של לוקי ומשתמש במשאביו של סטרוקר מבסיס סוקוביה כדי לשפר את גופו הרובוטי ולבנות צבא רובוטים משלו. הוא מגייס את התאומים מקסימוף ומנצל את שנאתם כלפי סטארק, מאחר שכלי הנשק שהוא יצר גרמו למות הוריהם בעבר. יחד הם מבקרים בדרום אפריקה במספנה בבעלותו של סוחר הנשק יוליסס קלו כדי להשיג ממנו את מתכת הויברניום הבלתי שבירה (ממנה עשוי המגן של קפטן אמריקה). כאשר קלו אומר לאולטרון שהוא מזכיר לו את סטארק, הוא מתעצבן וכורת לו את היד. הנוקמים מגיעים להיאבק בהם אך ונדה יוצרת במוחם אשליות וחזיונות שרודפים אותם. אותם חזיונות גורמים לענק הירוק לצאת למסע השתוללות חסרת רסן ביוהנסבורג, מה שמאלץ את סטארק לרדוף אחריו ולעצור אותו בעזרת שריון "האלקבסטר" העוצמתי, סטארק והענק הירוק נלחמים זה בזה וגורמים לנזק משני עצום, אך בסופו של דבר סטארק מצליח לעצור את השתוללותו של הענק הירוק ועוצר בעדו.

הספקות העצמיים והפחדים שהתעוררו בחברי הנוקמים בעקבות חזיונותיה של ונדה מאלצים אותם להסתתר במקום מבטחים - חוותו של בארטון, שם הם פוגשים את רעייתו לורה ואת ילדיו. תור נפרד מהם מתוך מטרה להתייעץ עם ד"ר אריק סלביג על משמעות העתיד האפוקליפטי שהוא ראה בחזיונותיו. מודעים למשיכה ביניהם, ברוס ונטשה מתכננים לברוח ולהיעלם אחרי המלחמה באולטרון. בהמשך מופיע ניק פיורי, המנהל לשעבר של סוכנות הביון S.H.I.E.L.D, שמשכנע אותם לחשוב על תוכנית לעצירתו של אולטרון.

בסיאול שבקוריאה הדרומית, אולטרון מאלץ את עמיתתם לעבודה של טוני סטארק וברוס באנר, ד"ר הלן צ'ו, להשתמש בטכנולוגיית הרקמות הסינתטיות שלה יחד עם אבן החן של השרביט כדי לייצר את הגוף המושלם עבורו. כאשר אולטרון מתחיל להעלות את עצמו לגוף הרובוטי החדש, ונדה מצליחה לקרוא את מחשבותיו ומגלה את תוכניתו להשמדת האנושות. בשל כך, התאומים מחליטים להפנות לו עורף. רוג'רס, רומנוף ובארטון רודפים אחרי אולטרון ומשיגים את הגוף הסינתטי אך הוא לוכד את רומנוף ונוטל אותה בשבי.

הנוקמים נאבקים בינם לבין עצמם בעוד סטארק וברוס מעלים בחשאי את תודעתו של ג'רביס, שנותר פעיל לאחר שהסתתר ברשת האינטרנט, לתוך הגוף הסינתטי. תור חוזר כדי להפעיל את ג'רביס בעזרת ברקיו, ומסביר שהיה זה חלק מה"חזון" שלו וכי אבן החן היא אחת משישה יהלומי אינסוף, החפצים החזקים ביותר הקיימים ביקום. יחד עם ה"חזון" הזה ועם התאומים מקסימוף, הנוקמים יוצאים לסוקוביה, היכן שאולטרון משתמש במתכת הויברניום כדי לבנות מכונה שתרים חלק נכבד מהעיר מעל פני האדמה, תרסק אותה ובכך תביא להשמדה המונית.

כשהעיר מתחילה להתרומם, באנר מחלץ את נטשה שמנשקת אותו ומפילה אותו לתהום מתוך מטרה לעורר את הענק הירוק שבתוכו. הנוקמים נאבקים בצבא הרובוטים של אולטרון בעודם מנסים לסכל את ביצוע השלב האחרון בתוכניתו. ניק פיורי מגיע עם מריה היל וג'יימס רודס בנושאת המטוסים המרחפת של סוכנות S.H.I.E.L.D, וסוכניו עוזרים בפינוי העיר מאזרחים, אך פייטרו נהרג בעודו מגן על הוקאיי מפני מטח אש בידי אולטרון. ונדה האבלה נוטשת את עמדתה כדי להשמיד את גופו של אולטרון מתוך זעם ונקמה, ובטעות מאפשרת לאחד מהרובוטים שלו להפעיל את המכונה. כשגוש הקרקע המרחף מאיים להתרסק, סטארק ותור גורמים לעומס יתר של המכונה ומרסקים את העיר לרסיסים. כשהאבק שוכך, הענק הירוק עוזב במטוס הנוקמים למקום לא ידוע מאחר שהוא מסרב לסכן את רומנוף. ויז'ן מתעמת עם הגוף האחרון של אולטרון ומשמיד אותו.

מאוחר יותר, הנוקמים מקימים בסיס חדש בניו יורק שמנוהל בידי פיורי, היל, צ'ו וסלביג. פיורי מבטיח לנטשה שהענק הצליח להימלט מהתרסקות המטוס וכנראה שרד. לאחר שתור מאמין שאבן החן תהיה מוגנת אצל ויז'ן, הוא חוזר לאסגרד על מנת ללמוד יותר על הכוחות שלפי חשדותיו גרמו לשרשרת האירועים הנוכחית. סטארק ובארטון פורשים מהקבוצה בעוד רוג'רס ורומנוף מתחילים לאמן את חברי הצוות החדשים: ג'יימס רודס (וור משין), ונדה מקסימוף (מכשפת השני), ג'ארביס בתור ויז'ן וסם וילסון (פלקון).

בסצנה שלאחר כתוביות הסיום, הטיטאן המטורף תנוס מקבל לידיו את כפפת האינסוף כשהוא אינו מרוצה מכשלונותיהם של עושי דברו. הוא נשבע להשיג במו ידיו את יהלומי האינסוף. סצנה זו משמשת כהכנה לסרט הבא של הנוקמים, "הנוקמים: מלחמת האינסוף" בו תנוס יהיה הנבל הראשי.

צוות השחקנים

צוות השחקנים בפאנל אולפני מארוול, כנס קומיק-קון 2014. משמאל לימין: רוברט דאוני ג'וניור, ג'רמי רנר, מארק רופאלו, כריס המסוורת', קובי סמולדרס, סמואל ל. ג'קסון, כריס אוונס, אהרון טיילור ג'ונסון, פול בטאני וג'יימס ספיידר.
מנהיג שותף של קבוצת הנוקמים והנדבן העיקרי למימון פעולותיה. ממציא גאון ומולטי-מיליארדר נהנתן שמחזיק בחליפות שריון עתירות טכנולוגיות אותן המציא והמציא את אולטרון עצמו.
מנהיג שותף של קבוצת הנוקמים. יוצא מלחמת העולם השנייה שיכולותיו הפיזיות שודרגו מעל ומעבר לרמה האנושית כתוצאה מנסיוב נסיוני, והוקפא למשך 70 שנה לפני שהתעורר בימים המודרניים.
המיועד הבא לכס המלכות של אסגרד. מבוסס על דמות האל תור מהמיתולוגיה הנורדית.
מדען גאון אשר נחשף לקרינה רדיואקטיבית ועקב כך הוא הופך לענק מפלצתי, ירוק, זועם והרסני בכל פעם שהוא מתעצבן או מתרגש.
מרגלת מאומנת היטב שעבדה עבור סוכנות הביון S.H.I.E.L.D ומושא אהבתו של ברוס באנר. המפיק קווין פייגי ציין בפברואר 2014 כי הסרט ירחיב על עברה של הדמות.[2]
קשת מיומן שעבד עבור S.H.I.E.L.D.
חברו הטוב של טוני סטארק, בעל חליפת שריון מותאמת אישית לצורכי קרב ולחימה שמצטרף לצוות החדש.
אחותו התאומה של קוויקסילבר. בעלת כוחות טלקינזיס ומניפולציה של המחשבות. קיבלה את כוחותיה מניסויים שעשו עליה באמצעות אבן המחשבה, אחת מאבני האינסוף.
אחיה התאום של מכשפת השני. בעל כוח של מהירות-על. קיבל את כוחותיו מניסויים שעשו עליו באמצעות אבן המחשבה, אחת מאבני האינסוף.
בטאני, אשר דיבב את מערכת הבינה המלאכותית של סטארק בסרטים הקודמים של איירון מן, לוהק הפעם לתפקידו של ויז'ן, אנדרואיד שנוצר בידי אולטרון, וחש צורך להגן על אלה הסובבים אותו מפני יוצרו המרושע.
סוכנת בכירה לשעבר בסוכנות S.H.I.E.L.D שעובדת כעת עבור סטארק.
אסטרופיזיקאי וחבר של תור.
הנבל הראשי של הסרט. אולטרון הוא בינה מלאכותית שתוכננה לכלול אלמנטים מאישיותו של סטארק, אך החלה לפתח תסביך אלוהות ומתכננת להביא לשלום על פני אדמות בכך שיכחיד את האנושות. מסוגל לשדרג את עצמו ובונה לעצמו גוף רובוטי חדש. אחראי ליצירתו של ויז'ן. ספיידר מגלם את הדמות באמצעות לכידת תנועה ודיבוב. בהבדל מהמתואר בסרט, יוצרו האמיתי של אולטרון בקומיקס הוא הנרי פים.
המנהל לשעבר של סוכנות S.H.I.E.L.D אשר גייס לראשונה את הנוקמים.

הופעת אורח

בנוסף מופיעים בסרט בהופעות אורח היילי אטוול, אנתוני מאקי,[3] אידריס אלבה[4] ותומאס קרצ'מן בתפקידם כפגי קרטר, סאם וילסון/פלקון, היימדל וברון וולפגנג פון סטרוקר מהסרטים הקודמים של היקום הקולנועי של מארוול; קלאודיה קים לוהקה לתפקיד ד"ר צ'ו, מדענית וידידתו של טוני סטארק; אנדי סירקיס לוהק לתפקיד יוליסס קלו, סוחר נשק ומבריח בשוק השחור הפועל לחופי אפריקה הדרומית;[5] ג'וש ברולין גילם את דמותו של תנוס באמצעות טכנולוגיית לכידת תנועה בסצנה שלאחר כתוביות הסיום; יוצר הקומיקס סטן לי מופיע בסרט בהופעת קמע כגנרל במסיבת הניצחון של הנוקמים.

הפקה

פיתוח

בכנס קומיק-קון 2011, המפיק ונשיא אולפני מארוול קווין פייגי ציין ש"איירון מן 3" יהיה התחלתו של השלב השני שיסתכם בנוקמים 2. במרץ 2012, במאי הסרט הראשון ג'וס וידון ציין כי הוא מעוניין שסרט ההמשך יהיה "בקנה מידה קטן יותר, אישי יותר וכואב יותר. הדבר הבא שאמור לקרות לדמויות הללו, ולא רק חזרה על מה שעבד בסרט הראשון. פיתוח תמה שהיא רעננה לחלוטין ועומדת בפני עצמה".[6] בהקרנת הבכורה של "הנוקמים", פייגי ציין את וידון כמועמד מוביל לחזור למלאכת הבימוי. עם הצלחתו של הסרט הראשון, במאי 2012 אושרה רשמית העבודה על סרט ההמשך כאשר מרבית צוות השחקנים היו חתומים על חוזה להשתתפות בו. אולם, רוברט דאוני ג'וניור לא היה חתום, מאחר שהחוזה לארבעה סרטים בהשתתפותו פג לאחר "איירון מן 3".[7]

חרף הכרזתו של וידון בכנס קומיק-קון 2012 כי הוא לא בטוח לגבי חזרתו כבמאי הסרט השני,[8] באוגוסט של אותה שנה נודע כי הוא נבחר לשוב למלאכת הבימוי, במקביל לעבודתו על סדרת הטלוויזיה "סוכני S.H.I.E.L.D" עבור רשת ABC. כאשר נשאל לגבי החלטתו לחזור, וידון אמר ש"זה נהיה ברור שרציתי מאוד להגיד יותר על הדמויות האלה",[9] ושלא כמו הסרט הראשון הם מתכוונים לא להאיץ את תהליך ההפקה.[10]

בדצמבר 2012, וידון הודיע כי השלים את הטיוטה הראשונית לסרט ההמשך. בפברואר 2013, וידון ציין בפסטיבל הסרטים בדבלין כי המוות ישחק תפקיד מפתח בסרט,[11] וחודש לאחר מכן ציין כהשראה את הסרטים "מלחמת הכוכבים - פרק 5: האימפריה מכה שנית" ו"הסנדק, חלק שני".[12]

פרה-פרודקשן

באפריל 2013 נודע שתהליך ההפקה יחל בתחילת 2014 באולפני שפרטון שבאנגליה. במהלך בכורת הסרט "איירון מן 3" במאי 2013, וידון הודיע כי כבר סיים לעבוד על הטיוטה הראשונה של התסריט עבור הסרט והחל את שלב הסטוריבורד ופגישה עם השחקנים. כמו כן, הוא אמר שחשב על דאוני ג'וניור בבואו לכתוב את התסריט, ושילב מערכה הכוללת את סיפורם של אח ואחות מדפי הקומיקס.[13] בהמשך, הוא אישר שמדובר בדמויותיהם של מכשפת השני וקוויקסילבר.[14][15] במאי 2013, דאוני ג'וניור החל במגעים להארכת החוזה שלו עם אולפני מארוול, והוא יופיע בשני המשכוני הנוקמים.[16]

במהלך כנס קומיק-קון 2013, ג'וס וידון הכריז ששמו הרשמי של הסרט הוא "עידן אולטרון", אם כי למרות שמו הסרט לא יתבסס על קשת הסיפור "עידן אולטרון". לדברי פייגי, צוות ההפקה לוקח מספר אלמנטים מהסיפור ומשלב אותם בסיפורים נוספים שנכתבו במהלך עשורי קיומם של האוונג'רס.[17] וידון הוסיף שסיפור מקורו של אולטרון יהיה שונה מהקומיקס, וכי הנרי פים לא יהיה מעורב ביצירתו. עוד הוא אמר, שסגנון הסרט יהיה אפל יותר בשל מעורבותו של אולטרון.[18][19] שם הסרט הגיע כהפתעה למעריצים רבים שציפו שיופיע בסרט תנוס - המוח שעמד מאחורי האירועים של הסרט הקודם - כנבל העיקרי בסרט ההמשך. בנוגע למעורבותו של תנוס, וידון ציין ש"עלינו להישאר מחוברים למציאות. זה חלק ממה שמניע את יקום מארוול - היחסים ביניהם לבין העולם האמיתי. מדובר במדע בדיוני, ולא שתנוס אינו שייך, אלא שפשוט הוא מעולם לא תוכנן להיות הנבל הבא. הוא תמיד היה מצביא-העל של הנבלים ושל כוחות האופל".[20] בהתייחס לאיזון שבין גיבורים מבוססי טכנולוגיה לבין אלה שמבוססים על פנטזיה, פייגי ציין ש"איירון מן הוא מאוד טכנולוגי ותור מביא איתו את אלמנט הפנטזיה מאסגרד אל היקום הקולנועי של מארוול, ונדמה שמדובר בקסם, אך זהו סוג שונה של מדע וטכנולוגיה. כשאנחנו מגיעים לאולטרון, אנחנו יוצאים בבירור מהתחום הטכנולוגי, אך אנחנו גם משתמשים בכל הכלים שנמצאים ברשותנו ושביססנו אותם בעבר כדי לבנות סיפור מתאים ל'עידן אולטרון'".[21]

מלאכת הליהוק נמשכה באוגוסט של אותה שנה עם ההכרזה שג'יימס ספיידר יגלם את דמותו של אולטרון. בנובמבר, אולפני מארוול אישרו שאליזבת אולסן ואהרון ג'ונסון יגלמו את מכשפת השני וקוויקסילבר. עד לסוף השנה אושרה חזרתם של השחקנים מארק רופאלו, כריס אוונס, סמואל ל. ג'קסון, כריס המסוורת', סקרלט ג'והנסון, ג'רמי רנר וקובי סמולדרס. דון צ'ידל, השחקן שנבחר לגלם את ג'יימס רודס בסרטי איירון מן, לוהק להופיע בהופעת קמע. בתחילת 2014 לוהקו תומאס קרצ'מן כברון סטרוקר, קלאודיה קים ופול בטאני. בטאני, שדיבב את קולו של ג'רביס בסרטי איירון מן, נשכר לגלם את דמותו של ויז'ן.

צילומים

תהליך הצילומים החל בפברואר 2014 ביוהנסבורג, דרום אפריקה ובמרץ עברה ההפקה לאולפני שפרטון, אנגליה. אתרי צילום נוספים כללו את מצודת ברד באיטליה, ואל ד'אוסטה, וסיאול, קוריאה הדרומית. סצינות בהן אולטרון מתקיף חלקים מהעיר צולמו ברובע גאנגנם. באמצע אפריל אותרה היילי אטוול באולם הנשפים ריבולי בלונדון לצורך פלאשבק לשנות ה-40.[22] באמצע יוני התרחשו צילומים בנוריץ' ובטירת דובר שבקנט.

צילומי הסרט הסתיימו בתחילת אוגוסט 2014, כשישה חודשים לאחר שהחלו.[23]

מוזיקה

במרץ 2014, המלחין בריאן טיילר חתם על חוזה להלחין את פסקול הסרט, ובכך החליף את אלן סילבסטרי המלחין של פסקול הסרט הקודם, "הנוקמים". זהו שיתוף הפעולה השלישי של טיילר עם אולפני מארוול אחרי "איירון מן 3" ו"תור: העולם האפל".

טיילר, שעבד במשותף עם המלחין דני אלפמן, ציין כי הפסקול של הסרט הוא מחווה לפסקולים של ג'ון ויליאמס לסרטי מלחמת הכוכבים, סופרמן ושודדי התיבה האבודה. טיילר משכיל לשלב בפסקול זה נעימות מהסרטים הקודמים של מארוול כגון "איירון מן", "קפטן אמריקה" ו"תור", וזאת במטרה ליצור יקום מוזיקלי משותף ודומה, בציינו כי "זו המטרה בוודאות. עליך לבנות מראש נוסטלגיה כדי שתוכל להתחבר אליה".[24]

הכנסות וביקורות

נכון ל-9 ביוני 2015, הסרט גרף הכנסות של מעל ל-438 מיליון דולר בארצות הברית ומעל ל-910 מיליון דולר ברחבי העולם, כאשר סכום הכנסותיו הכולל נאמד במעל ל-1.349 מיליארד דולר. הכנסות הסרט ביום הראשון להקרנתו עמדו על 392 מיליון דולר - הפתיחה החמישית בגודלה אחרי הסרטים הארי פוטר ואוצרות המוות, חלק 2, מהיר ועצבני 7, הארי פוטר והנסיך חצוי-הדם והנוקמים. הוא ממוקם במקום השני ברשימת עיבודי הקומיקס הרווחיים ביותר, אחרי "הנוקמים". כמו כן, הסרט קבע שיא הכנסות לסוף השבוע בהקרנות IMAX, עם סכום של מעל ל-25 מיליון דולר, ובכך גבר על שיא ההכנסות של עלייתו של האביר האפל. לפי מקורות שונים, רף ההכנסות הכולל היה נמוך מהממוצע עקב קרב האיגרוף מייוות'ר נגד פקיאו.[25]

ביקורות הסרט היו חיוביות ברובן. אתר הביקורות Rotten Tomatoes העניק לסרט ציון 74% בהתבסס על 264 ביקורות (196 מתוכן "טריות" ו-68 מתוכן "רקובות"), בציינו כי הסרט "שופע חיוניות ומנקר עיניים, ומשמש כסרט המשך משביע רצון. הוא מאחד את צוות השחקנים של קודמו עם כמה חדשים ואויב ראוי".[26] באתר הביקורות Metacritic, הסרט קיבל ממוצע משוקלל של 66 מתוך 100 בהתבסס על 49 ביקורות.[27] טוד מקארתי מהוליווד ריפורטר מציין כי "'הנוקמים: עידן אולטרון' מצליח לתת עדיפות ליצירתו של יריב שקול לגיבורי העל, ולתת להם כמה דברים חדשים לעשות. אולם, סצינות הפעולה לא תמיד עומדות ברף [שהציב קודמו].[28] סקוט פאונדס ממגזין וראייטי מציין כי "אם זוהי נקודת השיא אליה הגיע הבידור הזיכיוני של האולפנים הגדולים בשנת 2015, היה יכול להיות גרוע יותר. שלא כמו הדמות הנושאת את שם הסרט, ל'עידן אולטרון' יש ללא ספק נשמה".[29] ריצ'רד רואפר משיקגו סאן-טיימס העניק לסרט 3.5 מתוך 4 כוכבים, קרא לסרט "ניצחון קומיקסי מלא הומור וסכנות" וציין כי "ביום מן הימים, סרט של הנוקמים יתמוטט תחת המשקל של גדולתו".[30] פיטר טרוורס מרולינג סטון מציין כי "'הנוקמים: עידן אולטרון' הוא קיץ שלם של זיקוקין די-נור הגודשים סרט אחד. לא רק שהוא מגיע ל-11 [מתוך 10], הוא מתחיל משם. הבמאי ג'וס וידון עושה מספר פניות שגויות ויוצר ערבוביה כשהאקשן מסתבך, אך הוא מחלים כמו מקצוען ומביא בסופו של דבר מחזה עיניים אפי בכל מובן המילה".[31]

מנגד, המבקר קנת' טוראן מלוס אנג'לס טיימס מציין כי "למרות שהסרט הוא אפקטיבי מרגע לרגע, מעט מאוד ממנו נשאר בזיכרון לאחר מכן. המרכיב האידיאלי של העידן שלנו להתרגשות רגעית ותחושת סיפוק מיידית, נעלם ללא זכר כמעט לאחר שהוא מתעכל".[32] סקוט מנדלסון ממגזין פורבס מציין ש"'הנוקמים: עידן אולטרון' מתנהל כמו הכרח, תיבה שיש לסמן אותה מתוך רשימה לפני שכל השחקנים יעברו לדברים שהם באמת רוצים לעשות".[33] מנולה דארגיס מניו יורק טיימס מציינת שהסרט "לא תמיד מקפיץ כמו קודמו בעיקר משום שהנבל אינו בלתי נשכח למרות ביצועו החלקלק של ג'יימס ספיידר".[34] קמילה לונג מסאנדיי טיימס העירה על הסרט ש"שעתיים של שיעמום וציצים מביאים לבסיס אומלל של סרט הנוקמים".[35]

סרטי המשך

באוקטובר 2014 הוכרז על ידי נשיא אולפני מארוול קווין פייגי על השלב השלישי לפרויקט הנוקמים. בין היתר, פייגי ציין כי הסרט הבא בסדרת הנוקמים ייקרא "הנוקמים: מלחמת האינסוף", שהוא יתבסס על קשת הסיפור "סאגת האינסוף".

פייגי הוסיף וציין כי בכוונת מארוול להוציא את סרט ההמשך ב-4 במאי 2018 ומתוכנן לצאת גם המשכון נוסף ב-3 במאי 2019. לדברי המפיקים זוג הסרטים הללו יהיו סיכום לדרך שהחלה עם צאתו של הסרט "איירון מן".[36]

הסרטים אשר קודמים לצאתו של ההמשך הם "קפטן אמריקה: מלחמת אזרחים", "דוקטור סטריינג'" (2016), "שומרי הגלקסיה: חלק 2" ,"ספיידרמן: השיבה הביתה", "תור: ראגנארוק" (2017) ואת "הפנתר השחור" (2018) . הסרטים אשר קודמים לצאתו של החלק השני יכללו את "אנטמן והצרעה" (2018) ו"קפטן מארוול" (2019) .

באפריל 2015 נודע שהסרט "הנוקמים: מלחמת האינסוף" והמשכו יצולמו זה אחר זה במהלך שנת 2016 במשך 9 חודשים.[37]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ דיסני הוציעה סכום של 444 מיליון דולר, אולם קיבלו החזר מס של 79 מיליון דולר מאנגליה עקב צילומים במדינה.McDonald, Adrian (באפריל 2018). "2015 Feature Film Study" (PDF) (5 ed.). FilmL.A. pp. 21–23. נבדק ב-1 במאי 2018. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ Feige: Black Widow's Past to be Explored in Avengers 2 and Possible Solo Film, Anthony Couto, February 12th 2014
  3. ^ New ‘Avengers 2′ Team Poster Confirms Falcon Appearance, Rob Keyes, February 26th 2015
  4. ^ Idris Elba Confirms 'Heimdall' And Tom Hiddleston 'LOKI' In AVENGERS: AGE OF ULTRON
  5. ^ Andy Serkis' Mysterious Avengers 2 Character Finally Revealed
  6. ^ 'The Avengers' director Joss Whedon teases sequel‎, באתר NME, ‏8 במרץ 2012
  7. ^ Josh L. Dickey, ‏‘Avengers’ sequel faces heroic hurdles‎, באתר מגזין וראייטי, 8 במאי 2012
  8. ^ Comic-Con: Joss Whedon Remains Undecided About ‘Avengers 2′, July 13th 2012
  9. ^ Joss Whedon on Much Ado About Nothing and ‘S.H.I.E.L.D.’, Fred Topel, September 12th 2012
  10. ^ "Avengers" director Whedon swaps superheroes for Shakespeare, Jeffrey Hodgson, September 10th 2012
  11. ^ Joss Whedon at JDIFF 2013
  12. ^ Joss Whedon Denies Planet Hulk Storyline For The Avengers, Luke Karmali, March 5th 2013
  13. ^ Joss Whedon Reveals Status of 'Avengers 2' … and Resurrection of Agent Coulson, Mark Deming, April 24th 2013
  14. ^ This Week's Cover: 'Iron Man 3' plays rough with Marvel's top hero, May 1st 2013
  15. ^ Joss Whedon Talks Quicksilver, The Scarlet Witch And Iron Man's Roles in Avengers 2, Eric Goldman, May 17th 2013
  16. ^ Robert Downey Jr. to Return as Marvel's Iron Man, June 20th 2013
  17. ^ Marvel Chief Kevin Feige Talks Avengers: Age Of Ultron, Ali Plumb, July 24th 2013
  18. ^ Joss Whedon Spills First ‘Avengers: Age Of Ultron’ Details!, Eric Ditzian, July 21st 2013
  19. ^ Joss Whedon on Marvel LIVE! at San Diego Comic-Con, July 21st 2013
  20. ^ Joss Whedon on Thanos in Avengers 2, Max Nicholson, August 5th 2013
  21. ^ Marvel’s Kevin Feige Talks ‘Avengers 2 & 3′, Thor 3, ‘Guardians’ & More, Kofi Outlaw, November 11th 2013
  22. ^ Captain America star Hayley Atwell, 32, looks cool in ice-white as she leaves Oliviers after-party with model beau Evan Jones, 23, Hanna Flint, April 14th 2014
  23. ^ הסתיימו צילומי "הנוקמים: עידן אולטרון", באתר סרטים, 10 באוגוסט 2014
  24. ^ ‘Star Wars,’ ‘Superman’ Inspire New ‘Avengers’ Score, Marc Graser, July 24th 2014
  25. ^ Box Office Report - Avengers: Age of Ultron, Pamela McClintock, May 3rd 2015
  26. ^ Avengers: Age of Ultron, Rotten Tomatoes
  27. ^ Avengers: Age of Ultron, Metacritic
  28. ^ Avengers: Age of Ultron Movie Review, Todd McCarthy, April 21st 2015
  29. ^ Film Review: ‘Avengers: Age of Ultron’, Scott Foundas, April 21st 2015
  30. ^ ‘Avengers: The Age of Ultron': Marvel at the humor, peril of a comic-book triumph, Richard Roeper, April 28th 2015
  31. ^ Avengers: Age of Ultron Movie Review, Peter Travers, April 21st 2015
  32. ^ 'Avengers: Age of Ultron' is full of thrills but quickly forgettable, Kenneth Turan, April 29th 2015
  33. ^ Review: 'Avengers: Age Of Ultron' Is A Galactus-Sized Disappointment, Scott Mendelson, April 21st 2015
  34. ^ Review: ‘Avengers: Age of Ultron’ Gets the Superband Back Together, Manohla Dargis, April 30th 2015
  35. ^ Avengers: Age of Ultron and The Falling, Camilla Long, April 26th 2015
  36. ^ Marvel's The Avengers Head Into an Infinity War, Marc Strom, October 28th 2014
  37. ^ Chris Evans Reveals Shooting Plans for Avengers: Infinity War, April 27th 2015