נואף מסאלחה – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ הוספת קטגוריה "ילידי xxxx" לכל הערכים שבוויקינתונים שנת הלידה בקטגוריה המתאימה. ראו דיון שעבר מהמזנון בשיחת קטגוריה:אישים שחיו במאה ה-18#קטגוריות. (תג)
שורה 38: שורה 38:


{{מיון רגיל:מסאלחה, נואף}}
{{מיון רגיל:מסאלחה, נואף}}
[[קטגוריה:ילידי 1943]]
[[קטגוריה:חברי כנסת מטעם המערך עבודה-מפ"ם]]
[[קטגוריה:חברי כנסת מטעם המערך עבודה-מפ"ם]]
[[קטגוריה:חברי כנסת מטעם העבודה]]
[[קטגוריה:חברי כנסת מטעם העבודה]]

גרסה מ־09:06, 6 בנובמבר 2018

תבנית:ח"כ נואף מסאלחהערבית: نواف مصالحة; נולד ב-26 בנובמבר 1943) היה חבר הכנסת, סגן שר, מנהל המחלקה הערבית בהסתדרות וחבר מרכז מפלגת העבודה.

ביוגרפיה

מסאלחה נולד בכפר קרע, ארץ ישראל. הוא למד באוניברסיטת תל אביב ובמקצועו הוא מורה.

מסאלחה נבחר לכנסת ה-12 מטעם סיעת המערך. הוא חבר לשמיניה של חברי הכנסת צעירים יחסית יחד עם אברהם בורג, חיים רמון, יוסי ביילין, עמיר פרץ, חגי מרום, נסים זווילי ויעל דיין. מסאלחה היה ראש המגזר הערבי במפלגת העבודה ובישראל אחת. התפקיד הבולט שלו היה סגן שר במשרד החוץ תחת דוד לוי ושלמה בן עמי. בבחירות המקדימות במפלגת העבודה לקראת הבחירות לכנסת השש עשרה, לא הצליח מסאלחה להתברג למקום ריאלי, ובעקבות כך הצטרף למפלגת עם אחד ושובץ במקום ה-12 הלא-ריאלי ברשימתה. מסאלחה לא נכנס לכנסת ה-16.

בבחירות לרשויות המקומיות בשנת 2008 התמודד לראשות עיריית כפר-קרע, אך לא עלה לסיבוב השני והפסיד, ורשימתו למועצת עיריית כפר-קרע לא עברה כלל את אחוז החסימה, והוא אינו מכהן במועצת העיר.

עמדותיו המדיניות של מסלאחה נחשבות חריגות בין חברי הכנסת הערבים. מסלאחה העמיד במרכז פעילותו הפוליטית את הדאגה לצרכיהם האזרחיים והקהילתיים של הציבור הערבי בישראל לצד עמדות מדיניות נחרצות שאף שאינן מקובלות על רוב הציבור היהודי בישראל, הן אינן שוללות את המדינה היהודית ומציגות תמונה מאוזנת ביחס למעמד הערבים במדינת ישראל. הוא הביע הסתייגות מהזדהות גורפת עם אויבי מדינת ישראל, למרות שהעיד על עצמו כי הוא חצוי ברגשותיו, והציג את עצמו כמי ש"מאמין בדרך הפשרה".[1]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

ערך זה הוא קצרמר בנושא חברי הכנסת. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.