לונה 3 – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
נראה תקלדה
מאין תקציר עריכה
שורה 37: שורה 37:
|ערוצי תקשורת=
|ערוצי תקשורת=
}}
}}
'''לונה 3''' (ב[[רוסית]]: '''Луна-2''') הייתה [[גשושית]] [[ברית המועצות|סובייטית]] אשר [[שיגור לחלל|שוגרה לחלל]] בשנת [[1959]] כחלק מ[[תוכנית לונה]]. זו הייתה המשימה הראשונה שצילמה את [[הצד הרחוק של הירח]] והגשושית הסובייטית השלישית, ששוגרה בהצלחה אל עבר [[הירח]]. על אף שהגשושית החזירה תמונות באיכות נמוכה למדי, גרמו התמונות ההיסטוריות והראשונות של הצד הרחוק של הירח להתלהבות ועניין רב כאשר פורסמו ברחבי העולם.
'''לונה 3''' (ב[[רוסית]]: '''Луна-3''') הייתה [[גשושית]] [[ברית המועצות|סובייטית]] אשר [[שיגור לחלל|שוגרה לחלל]] בשנת [[1959]] כחלק מ[[תוכנית לונה]]. זו הייתה המשימה הראשונה שצילמה את [[הצד הרחוק של הירח]] והגשושית הסובייטית השלישית, ששוגרה בהצלחה אל עבר [[הירח]]. על אף שהגשושית החזירה תמונות באיכות נמוכה למדי, גרמו התמונות ההיסטוריות והראשונות של הצד הרחוק של הירח להתלהבות ועניין רב כאשר פורסמו ברחבי העולם.


מהתמונות ניתן היה לראות שטחים הרריים, בשונה מאוד מהצד הקרוב. בצד זה נראו שני מכתשים נמוכים וחשוכים, אשר קיבלו את השמות "[[ים מוסקבה]]" (Mare Moscoviense) ו"ים החלומות" (Mare Desiderii).
מהתמונות ניתן היה לראות שטחים הרריים, בשונה מאוד מהצד הקרוב. בצד זה נראו שני מכתשים נמוכים וחשוכים, אשר קיבלו את השמות "[[ים מוסקבה]]" (Mare Moscoviense) ו"ים החלומות" (Mare Desiderii).


לאחר שעברה וצילמה את הצד הרחוק של הירח, החלה החללית את מסעה אל עבר כדור הארץ. ב-22 באוקטובר 1959, 18 ימים לאחר שיגורה, אבד הקשר עם החללית, והיא ככל הנראה נשרפה בכניסתה ל[[אטמוספירה]].
לאחר שעברה וצילמה את הצד הרחוק של הירח, החלה החללית את מסעה אל עבר כדור הארץ. ב־22 באוקטובר 1959, 18 ימים לאחר שיגורה, אבד הקשר עם החללית, והיא ככל הנראה נשרפה בכניסתה ל[[אטמוספירה]].


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
שורה 47: שורה 47:


{{קצרמר|מדעי החלל|ברית המועצות}}
{{קצרמר|מדעי החלל|ברית המועצות}}

[[קטגוריה:גשושיות סובייטיות]]
[[קטגוריה:גשושיות סובייטיות]]
[[קטגוריה:תוכנית לונה]]
[[קטגוריה:תוכנית לונה]]

גרסה מ־13:43, 11 במרץ 2019


שגיאות פרמטריות בתבנית:רכב חלל

פרמטרים ריקים [ ביצוע היעף, עזיבה, חזרה, כניסה למסלול ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

לונה 3
קובץ:Lunik 3.jpg
מידע כללי
סוכנות חלל ברית המועצות
מפעיל ברית המועצות עריכת הנתון בוויקינתונים
יצרן תאגיד הטילים והחלל אנרגיה
תאריך שיגור 4 באוקטובר 1959
משגר לונה
אתר שיגור קוסמודרום בייקונור
משימה
סוג משימה ביצוע יעף ירחי
מסלול circumlunar trajectory עריכת הנתון בוויקינתונים
נטייה 55 מעלה עריכת הנתון בוויקינתונים
זמן הקפה 15 יממה עריכת הנתון בוויקינתונים
משך המשימה הכולל 4 באוקטובר 1959 – הווה (64 שנים) עריכת הנתון בוויקינתונים
משך המשימה 18 ימים (מיום השיגור עד אות התקשורת האחרונה)
מידע טכני
משקל בשיגור 278.5 ק"ג
משקל 278.5 ק"ג עריכת הנתון בוויקינתונים
קישורים חיצוניים
מספר קטלוג לוויינים 00021
מאגר המידע הלאומי 1959-008A
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

לונה 3רוסית: Луна-3) הייתה גשושית סובייטית אשר שוגרה לחלל בשנת 1959 כחלק מתוכנית לונה. זו הייתה המשימה הראשונה שצילמה את הצד הרחוק של הירח והגשושית הסובייטית השלישית, ששוגרה בהצלחה אל עבר הירח. על אף שהגשושית החזירה תמונות באיכות נמוכה למדי, גרמו התמונות ההיסטוריות והראשונות של הצד הרחוק של הירח להתלהבות ועניין רב כאשר פורסמו ברחבי העולם.

מהתמונות ניתן היה לראות שטחים הרריים, בשונה מאוד מהצד הקרוב. בצד זה נראו שני מכתשים נמוכים וחשוכים, אשר קיבלו את השמות "ים מוסקבה" (Mare Moscoviense) ו"ים החלומות" (Mare Desiderii).

לאחר שעברה וצילמה את הצד הרחוק של הירח, החלה החללית את מסעה אל עבר כדור הארץ. ב־22 באוקטובר 1959, 18 ימים לאחר שיגורה, אבד הקשר עם החללית, והיא ככל הנראה נשרפה בכניסתה לאטמוספירה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לונה 3 בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מדעי החלל ובנושא ברית המועצות. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.