חדשות 13 – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
שורה 304: שורה 304:


== קישורים חיצוניים ==
== קישורים חיצוניים ==

* הערוץ הרשמי של [https://www.youtube.com/channel/UCvQmPpU20hw1Trss_CVwaew החדשות 13 ביוטיוב]

*{{אתר רשמי|https://13news.co.il/||||||||}}
*{{אתר רשמי|https://13news.co.il/||||||||}}
{{רשתות חברתיות}}
{{רשתות חברתיות}}

גרסה מ־18:12, 16 במאי 2019


שגיאות פרמטריות בתבנית:חברה מסחרית

פרמטרים [ שנת הקמה ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

שימוש בפרמטרים מיושנים [ אנשי מפתח ]

החדשות 13
נתונים כלליים
סוג מפיקת מהדורות החדשות של ערוץ 13 (בעבר של ערוץ עשר)
מייסדים רם לנדס
תקופת הפעילות 2002–הווה (כ־22 שנים) עריכת הנתון בוויקינתונים
חברת אם רשת מדיה
משרד ראשי בית הורד (מגדל הפניקס), גבעתיים[1]
אולפני הבירה ירושלים[1]
בית רשת, הברזל 23, תל אביב-יפו
אולפני נווה אילן
מוצרים עיקריים תכנים חדשותיים
מנכ"ל גולן יוכפז
אנשי מפתח רם לנדס
שילה דה בר
יעקב אילון
מיקי חיימוביץ'
גלעד עדין
תמר איש שלום
גיא זהר
טלי מורנו
עובדים כ-300
 
13news.co.il
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
סמלילי חברת החדשות של ערוץ עשר
הסמליל השני של "חדשות 10", שהיה בשימוש עד ה-7 בנובמבר 2010
הסמליל השני של "חדשות 10", שהיה בשימוש עד ה-7 בנובמבר 2010
הסמליל הקודם, שהיה בשימוש עד 31 באוקטובר 2017
הסמליל הקודם, שהיה בשימוש עד 31 באוקטובר 2017
הסמליל של החברה במותג "חדשות עשר", בשימוש עד ה-15 בינואר 2019
הסמליל של החברה במותג "חדשות עשר", בשימוש עד ה-15 בינואר 2019

חדשות 10 בע"מ (מוכרת במותגים "חדשות 10" - עד 31 באוקטובר 2017, "חדשות עשר" - עד ה-15 בינואר 2019 והחל מ-16 בינואר 2019 במותג "החדשות 13") היא החברה המפיקה את תוכניות החדשות והאקטואליה של ערוץ 13. נוסף על כך, החברה מספקת מהדורות חדשות רדיופוניות אשר משודרות בתחנות הרדיו האזורי מדי שעה, מהשעה 6 בבוקר ועד חצות, וכן מבזקי וידאו לטלפונים הסלולריים.

רם לנדס היה מקים החברה והמנכ"ל הראשון שלה. מנכ"ל חדשות עשר באמצע העשור השני של שנות האלפיים הוא גולן יוכפז.

ב-1 בנובמבר 2017, שונה שם המותג מ"חדשות 10" ל"חדשות עשר" בעקבות מיתוג מחדש של ערוץ 10 בו שידר, עקב פיצול ערוץ 2, המעבר לאפיק 14 והחלטת הרשות השנייה למחיקת המותגים, עקב היותם בבעלותה. ב-16 בינואר 2019, השתנה שם המותג של "חדשות עשר" פעם נוספת ל"החדשות 13", זאת עקב מיזוג רשת וערוץ עשר והפיכת החברה להיות מפיקת החדשות של ערוץ 13, בו שידוריה מועברים[2].

היסטוריה

מיקי חיימוביץ' ויעקב אילון מגישים את המהדורה המרכזית של חדשות 10, יולי 2007

בראשית ימי ערוץ 10, ב-28 בינואר 2002, נחתם הסכם לשנה, עבור אספקת חדשות, בין ערוץ 10 לבין חברת "חדשות ישראל". במסגרת ההסכם, נקבע ש"חדשות ישראל" תספק לערוץ המסחרי החדש מהדורת חדשות מרכזית בת 30 דקות בשעה 19:00 ומהדורה קצרה, בת 10 דקות, ב-22:00. את שתי המהדורות הגיש יעקב אילון בימי ראשון עד חמישי, בימי שישי הגיש ניצן הורוביץ מגזין חדשות חוץ ובמוצאי שבת שודרה מהדורה קצרה.

בתום השנה הראשונה, ובעקבות החלטה כי ערוץ שידור מרכזי אינו יכול לקנות חדשות מגורם חיצוני, החליטה הנהלת ערוץ 10 להקים חברת חדשות עצמאית, שתפיק עבורה את מהדורת החדשות המרכזית של ערוץ 10 החל מינואר 2003. ביום ההחלטה נפלה הממשלה ונקבע מועד בחירות בתוך שלושה חודשים. רם לנדס, מקים החברה, החליט שחדשות 10 החדשה תשדר את משדר הבחירות, מה שהכתיב לוח זמנים של פחות משלושה חודשים להקמת חברה ובניית האולפנים מהייסוד. נקבע שאת המהדורה ימשיך להגיש יעקב אילון, ולצידו תצטרף מיקי חימוביץ שעברה מחדשות ערוץ 2. עוד נקבע ששעת המהדורה המרכזית תעבור ל-20:00 – באותה שעת שידור של מהדורת החדשות המרכזית של חדשות 2. המנכ"ל הראשון של החברה החדשה היה רם לנדס. רם החליט שמהדורת חדשות 10 תהיה ארוכה מהמקובל באותה תקופה (30 דקות) ואכן כבר מהיום הראשון שודרה מהדורה של 45 דקות שהוארכה בהמשך לשעה שלמה. החלטה זו הכתיבה את האורך של מהדורות החדשות בישראל עד היום. עוד נקבע כי חדשות 10 לא תשדר מהלוויות, לא תשלח כתבים לבתים של משפחות שכולות ותעסוק בקונטקס רחב של האירועים. החלטות אלה לא שרדו לאחר שדור המייסדים עזב. רם לנדס אסף סביבו כתבים, עורכים, פרשנים ומגישים כגון עמנואל רוזן, אלון בן דוד, רביב דרוקר, אור הלר, ציפי ברנד, ניצן הורוביץ, שלומי אלדר, צבי יחזקאלי, ינון מגל, מורן ברק, גיל תמרי ומוטי קירשנבאום. יחד עם יעקב אילון ומיקי חיימוביץ', שעברה מחברת החדשות של ערוץ 2, הורכבה אז קבוצת הכתבים והמגישים הראשונה של "חדשות 10". עם הזמן, השתנתה הקבוצה ובין המצטרפים הבולטים נמנו דן מרגלית, גלעד עדין ודני רופ.

כאשר ערוץ 10 נכנס להקפאת הליכים במהלך שנת 2003, "חדשות 10" מילאה שעות שידור נוספות והחלה לבסס את עצמה בתחומים נוספים מלבד "המהדורה המרכזית" – היא החלה להפיק תוכנית בוקר ("כל בוקר"), מהדורת הלילה ("היום שהיה"), את תוכנית האקטואליה "לונדון את קירשנבאום", וגם תוכניות תחקירים ותעודה כמו "זה הזמן", "דין וחשבון", "מאחורי המודעות", "העולם הזה" ו"פוליטיקה פלוס". בהמשך, החלה החברה גם להפיק גם סדרות וסרטים תיעודיים לערוץ.

במאי 2005 רם לנדס התפטר מתפקידו כמנכ"ל "חדשות 10". לאחר שעלו מספר שמות כמועמדים להחליפו, ובהם גיא זהר ואילנה דיין, הוחלט שאבי ברזילי יהיה מנהלה הכללי הבא של "חדשות 10". תקופת כהונתו של ברזילי כללה סכסוך עם בכירי "חדשות 10" בנוגע לקיצוץ משכורתם, וכן את פיטוריהם של קובי אריאלי ושירה פליקס ופרישתו של הכתב הכלכלי עידן גרינבאום. כחצי שנה לאחר כניסתו לתפקיד, פרש אבי ברזילי. בדצמבר 2005 מינה דירקטוריון "חדשות 10" את גלעד עדין לתפקיד מנכ"ל "חדשות 10" והעורך הראשי.

ב-4 בינואר 2006 לקה ראש הממשלה אריאל שרון בשבץ מוחי חמור ושקע בתרדמת. "חדשות 10" הציגו ראשונים את הידיעה, שידרו את נסיעת האמבולנס לבית-החולים באמצעות טלפון סלולרי, ובימים הבאים ביססו את מעמדם כאופציה מרכזית בעיתות חירום.

במרץ 2006 החליפה החברה את האריזה הגרפית של המהדורה המרכזית.

בבחירות לכנסת השבע עשרה הקימה החברה את פרויקט "כיכר הבחירות" בו שידר ערוץ 10 את משדרי הבחירות מאולפן שקוף בכיכר רבין בתל אביב, והכיכר כולה הפכה להפנינג בחירות עם דוכני תעמולה לכל המפלגות וקלפיות מדגם לילדים. כ-100,000 איש ניצלו את יום השבתון ובאו לראות את אנשי החדשות של ערוץ 10 בשידורי הבחירות. רוב הרשתות הבינלאומיות הציבו את עמדות השידור שלהן בככר רבין, שם פרס ערוץ 10 על בנין העירייה מסך גדול שעליו הוקרן מדגם הבחירות. היה זה הערב הראשון שבו עבר ערוץ 10 במדרוג את הערוץ הראשון וצמצם את הפער לערוץ 2.

במלחמת לבנון השנייה נתפסה "חדשות 10" כמובילת הקו הביקורתי, כאשר כבר במהלך ימי הלחימה שידרה את הביקורת הפנימית בצה"ל ובממשלה על התנהלות מערכת הביטחון. הגישה ספגה בתחילה ביקורת רבה, אולם לאחר המלחמה אמר גלעד עדין בראיון עתונאי כי "חדשות 10" חשפו רק את קצה הקרחון במחדלים. ואכן היקף הבעיות התברר מאוחר יותר עם החקירות של ועדת וינוגרד והתפטרות הרמטכ"ל דן חלוץ. למרות הגישה הביקורתית, מסקר שערכה הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו התברר כי ערוץ 10 היה הנצפה ביותר בקרב תושבי הצפון אשר שהו במשך יותר מחודש במקלטים. בספטמבר 2006 "חדשות 10" שידרו את סרט הווידאו שבו נראה רון ארד מדבר למצלמה בהיותו בשבי, וכן נראית חטיפת חיילי צה"ל בהר דב. במשך שני ערבים עברו "חדשות 10" את חדשות ערוץ 2 בנתוני המדרוג, וערוץ 10 כולו הוביל באחוזי הצפייה באותם ערבים.

העשור השני של המאה ה-21

לאחר שהודיעה על רצונה לפרוש מהגשת המהדורה המרכזית לטובת הקדשת זמן רב יותר למשפחתה, הגישה מיקי חיימוביץ' ב-6 ביוני 2011 את המהדורה האחרונה שלה. המהדורה באותו יום הניבה נתון של 16.1% כשהיא עוקפת את חדשות 2. כשהפעם האחרונה שמהדורת חדשות 10 זכתה לרייטינג גבוה מזה של חדשות 2 הייתה בספטמבר 2006. לאחר מכן נותר יעקב אילון מגיש יחיד של מהדורת החדשות המרכזית, כאשר למחליפתו פעם בשבוע ובעת הצורך, מונתה תמר איש-שלום.

בעקבות כתבת תחקיר על שלדון אדלסון ששודרה במהדורת החדשות של ליל שבת בהנחייתו של גיא זהר בינואר 2011, נדרש "ערוץ 10" לשדר התנצלות שתוכנה הוכתב על ידי שלדון אדלסון. בחודש ספטמבר באותה שנה שודרה ההתנצלות ולוותה בהתפטרותם של מנכ"ל חברת "חדשות 10", ראודור בנזימן ועורכת "השבוע", רותי יובל, ופרישתו של מגיש "השבוע", גיא זהר מהגשת התוכנית[3]. בהמשך החודש, עקב פרסומים שהאשימו את רון לאודר בהפעלת לחץ פסול על ערוץ 10 על מנת שיתנצל, החליט לאודר להפסיק את הזרמת הכספים למימון הערוץ, שכתוצאה מכך היה צפוי להיסגר באוקטובר 2011[4]. לאחר מכן הוחלט כי ב-27 בינואר 2012 שידורי הערוץ ייפסקו. זאת, לא רק בשל נושא ההתנצלות, אלא עקב חובות הערוץ למדינה - 42 מיליון ש"ח. חמישה ימים טרם המועד שנקבע לסגירתו, הושגה הסכמה שמנעה את הסגירה.

בפברואר 2012 הודיע יעקב אילון על התפטרותו מחדשות 10. לטענתו, ההתפטרות נבעה מחוסר הנוחות הנובעת מכך ששידר בכל ערב מהאולפן בירושלים, וכך נמנעה ממנו אינטראקציה עם המגישים והכתבים בגבעתיים. בעקבות התפטרותו הוחלט כי תמר איש שלום תגיש את המהדורה לבדה ארבע פעמים בשבוע, וגיא זהר ימלא את מקומה במהדורת היום הנוסף. יומיים לאחר עזיבתו של אילון, חדשות 10 החליפו את האריזה הגרפית שלהם.

בסוף אפריל 2012 התחוללה סערה לאחר שהתברר כי ידיעה שהוצגה בהרחבה במהדורה המרכזית בדבר ניסיון חטיפה של ילדה ישראלית בפארק השעשועים דיסניוורלד היא ברווז עיתונאי. הידיעה הובאה על ידי הכתבת סיון כהן, אושרה על ידי מערכת החדשות והוצגה באופן דרמטי במיוחד. האמת התבררה בעקבות ספקות שהתעוררו בתוכנית הבוקר של טל ברמן ואביעד קיסוס באקו 99 FM למחרת הפרסום בערוץ 10. הסתבר שהסיפור אינו אלא אגדה אורבנית שכבר התרוצצה ברשת לאורך תקופה ארוכה. לאחר שהתבררה הטעות, פורסמה במהדורה המרכזית הודעת תיקון תמציתית בה הוטלה האשמה על מקור הידיעה[5].

עקב בעיות כספיות שהערוץ היה שרוי בהן, בראשית יוני 2012 אושרו בדירקטוריון חדשות 10 מספר צעדי קיצוצים שנועדו להביא לחיסכון כספי. בין היתר, הוחלט אז על הפסקת שידור התוכנית "השבוע", תוכנית המגזין ששודרה בימי שישי בערב[6].

לאחר מינויו של רפי גינת לתפקיד מנכ"ל הערוץ בתחילת 2013, מונה גולן יוכפז למנכ"ל חדשות 10[7]. באפריל 2013 פרסם "תא העיתונאיות" כי איש בכיר בתקשורת הטריד בכירות בעולם התקשורת. כמה ימים אחר כך נחשף כי האיש הוא עמנואל רוזן. בעקבות כך, רוזן הושעה לאלתר מערוץ כפרשן מדיני וכמגיש.

בשלהי 2013 הושק במהדורה המרכזית "פרק מגזין נרחב", במסגרתו משודרת מדי שבוע סדרת כתבות תחקיר בעריכת אחד מכתביה הבכירים של החברה. חלק מהסדרות זכו לסיקור תקשורתי נרחב[8] וביניהן, "היורדים החדשים" של מתן חודורוב[9], אשר עסקה בתופעת ההגירה-הכלכלית מישראל, "לחם עבודה" של אבי עמית, שעסקה במשבר המעמיק בישראל בענף התעסוקה[10][11] ו"שנאה" של עורך חדשות החוץ נדב אייל, שעסקה בהתעוררות האנטישמיות החדשה באירופה[12].

במסגרת פרק המגזין במהדורת החדשות, החלו בינואר 2014 בשידור "אנליסט", מוסף כלכלי בהגשתו של כתב הכלכלה מתן חודורוב. במרץ 2015 הושק בפרק המגזין מוסף הצרכנות "ברקוד", בהגשתה של נגה ניר נאמן.

בשלהי 2015 הצטרפה איילה חסון לחדשות 10, והחלה להגיש את מגזין סוף השבוע, "שישי".

ב-1 במרץ 2016 עברו כל תוכני "חדשות 10" לשידור בפורמט מסך רחב (16:9), לרבות מהדורת החדשות המרכזית, מבזקי החדשות, "חמש עם רפי רשף", "לונדון את קירשנבאום" ו"היום שהיה". ביוני אותה שנה, זכתה מהדורת החדשות של "חדשות 10" בפרס "מהדורת החדשות הטובה ביותר" לשנת 2015 בטקס פרסי האקדמיה הישראלית לטלוויזיה[13]. באותו מעמד, זכתה התוכנית "לילה כלכלי" לתואר "תוכנית הכלכלה הטובה ביותר" ל-2015 ו"לונדון את קירשנבאום" הוגדרה כ"תוכנית האקטואליה הטובה ביותר" בפעם החמישית[13].

ב-1 בנובמבר 2017 במסגרת שינויים באפיקי הטלוויזיה, ערוץ 10 עבר לשדר באפיק 14 ושינה את שמו ל"ערוץ עשר". בעקבות שינוי שמו של הערוץ, הוחלף גם שם המותג של חברת החדשות שבבעלותו ל"חדשות עשר".

המיזוג עם רשת

ערך מורחב – מיזוג רשת ועשר

במהלך יוני ויולי 2018 פורסם כי בעקבות ההפסדים הצורבים אחרי פיצולו של ערוץ 2 בנובמבר 2017, "רשת" וערוץ עשר, אחרי שנים של שמועות על איחוד ביניהם, החליטו לחתום על הסכם מיזוג, אשר יביא לסגירת ערוץ עשר והעברת עובדיו ל"רשת". משמעות המיזוג היא גם העברת "חדשות עשר" לערוץ 13, מה שאומר מבחינת "רשת" שהיא תצטרך למכור את אחזקותיה בחברת החדשות של ערוץ 2 לשעבר לזכיינית "קשת". בתחילה לא פורסם איך ימותגו מחדש החדשות בערוץ ועתיד שידורי חדשות עשר ברדיו האזורי בעקבות מעבר צפוי מהאולפנים בבית הורד לבית רשת לא היה ידוע[1].

ב-21 בספטמבר 2018 הודיעה הרשות השנייה לבעלי המניות של "רשת" ושל ערוץ עשר כי המיזוג ביניהן אינו אפשרי על פי החוק. בנוסף, נמסר לשתיים אז כי אם מפעילת ערוץ עשר תחזיר את הרישיון, תוטל עליה החובה לפרסם הודעה לציבור לפיה כל גוף שרואה עצמו כשיר ומסוגל לנהל ערוץ טלוויזיה, יוכל לרכוש את הזכות לשדר באפיק 14 וכן את חברת "חדשות עשר", אלא אם כן יבחר שלא לרכוש את החברה ויודיע על כך לרשות. עוד הודיעה הרשות, כי הן לערוץ עשר והן לרשת עומדת הזכות להשיב למכתב עד ה-27 בספטמבר. קודם להודעה זו של הרשות, הציעה יו"ר המועצה, יוליה שמאלוב-ברקוביץ' לערוץ עשר להפוך עצמו לערוץ המשדר חדשות בלבד. בערוץ עשר דחו את הצעתה בטענה שהיא אינה רווחית[14][15][16].

ב-15 באוקטובר 2018 הודיעה רשת על ביטול המיזוג עם ערוץ עשר, אך לא הגישה בקשה רשמית לביטול המיזוג. כחודש לאחר מכן, ב-8 בנובמבר 2018 הודיעה הרשות השנייה על אישור המיזוג בין רשת לערוץ עשר. בעקבות המיזוג, שונה שם המותג של החברה ל"חדשות 13"[2].

ב-14 בינואר 2019, יום לפני סיכום המיזוג, איימה "קשת" על ערוץ 13 בדרישה לשנות את המותג של "חדשות עשר" בערוץ 13, שצפוי להיות "החדשות 13", בגוונים של אדום ובתוספת האות "ה'" עד למועד הסופי לאישור המיזוג - 15 בינואר 2019, והציבה אולטימטום שאם הלוגו לא ישונה, המיזוג יוכשל, זאת בטענה כי לוגו "החדשות 13" דומה ללוגו חברת החדשות[17]. בסופו של דבר, נחתם ההסכם, ובערוץ 13 התחייבו לשנות את השם והלוגו של "החדשות 13" ולבצע שינויים נוספים בהמשך.[18]

האולפנים

תמר איש שלום מגישה את המהדורה מגבעתיים
ינואר 2012: במהלך המהדורה, מתן חודורוב בגבעתיים - יעקב אילון בירושלים

האולפן בגבעתיים (בית הוורד)

האולפן הראשון (26 בינואר 2003 - 13 באוקטובר 2010)

האולפן הישן של חדשות 10 הושק בסוף שנת 2002, עם המהדורה הראשונה של חדשות 10, לאחר החלפת "חדשות ישראל". האולפן התבסס על תאורה פיזית בעיקר, מנורות כתומות, אשר לא שינו את צבען כלל. באולפן היו כ-10 טלוויזיות פלזמה עם רקעים פנורמיים (2003–2006 - רקעים כתומים-כחולים, 2006-2010 - רקעים סגולים-אדמדמים-כתומים). באולפן היו כ-9 מסכים שהרכיבו את "המסך הענק". ב-2006 שודרג מסך הגדול ונוספו לו עוד 3 מסכים. על פי סקר דעת קהל שנערך בשנת 2007, האולפן של חדשות 10 זכה לביקורות רעות. נכתב אז שהאולפן באותה תצורה הוא סגרירי, אפלולי וקרוב מדי למערכת החדשות. בסקר דעת קהל שנערך לגבי האולפנים האחרים נמצא שיש תמיכה בעיצוב האולפן של חדשות ערוץ 2 וכלל לא בעיצוב של אולפן מבט. בחדשות 10 הבינו שכבר אין טעם באולפן המבוסס על תפאורה פיזית והחליטו לפרק את האולפן שלהם. בין ה-11 באוקטובר לבין ה-13 באוקטובר 2010 פורק האולפן של חדשות 10 והשידורים הועברו כשמאחורי המגיש מסך ירוק עליו הוקרן צילום האולפן שכבר פורק.

האולפן הדינמי (7 בנובמבר 2010 - הווה)

ב-7 בנובמבר 2010, לאחר חודש של שידורים תוך שימוש במסך ירוק וירטואלי, נחנך האולפן החדש של חדשות 10, אשר זכה לכינוי "האולפן הדינמי". האולפן מתבסס על אותו רעיון עליו מתבסס האולפן של חדשות ערוץ 2, שלפיו בלחיצת כפתור ניתן לשנות את צבעו של האולפן. האולפן החדש והדינמי שנחנך בנובמבר, ולווה בקמפיין פרסום, העלה את הרייטינג של ערוץ 10 למספר דו-ספרתי, 13.4 אחוזים. בכך, צומצם הפער בין חדשות 10 לחדשות ערוץ 2, שהשיגו אז 18.1 אחוזים בלבד.

האולפן הדינמי בנוי מיותר מ-100 מסכי פלזמה המתחברים לצורת מסכים ענקיים. יחד עם האולפן נחנכה גם אריזה גרפית חדשה, אך בתחילה רק האריזות למהדורה המרכזית ול"היום שהיה" היו מוכנות, כך שבמשך חודש, שידורי סוף-שבוע נעשו במתכונת הגרפית הקודמת.

בסוף שנת 2015 חלון המערכת (אשר היה קיים מאז הקמת האולפן הדינמי) הוחלף במסך אשר מוקרן עליו וידאו של המערכת בגבעתיים. גם באולפן בירושלים קיים מסך גדול אשר עליו מוקרן וידאו של המערכת.

אולפני הבירה ירושלים

האולפן הזמני (1 בספטמבר 2013- 31 באוקטובר 2017)

בניין חדשות 10 ברחוב יפו שבירושלים, 2014
בניין חדשות עשר ברחוב יפו שבירושלים, דצמבר 2018

לאור חוק שהתקבל, לפיו מחויבים ערוצי חדשות לשדר מהבירה, ב-1 בינואר 2012 עבר שידור המהדורה המרכזית לאולפני הבירה ירושלים[19]. מאז, בעוד מגיש המהדורה ישב באולפן בירושלים, רבים מהכתבים היו מצולמים כשהם אינם יישובים לצידו של המגיש, כפי שהיה נהוג עד למעבר לאולפן החדש, אלא דיברו מהאולפן בגבעתיים. בין ינואר 2013 לספטמבר אותה שנה, חזר שידור המהדורה לאולפן בגבעתיים, תוך כדי בניית אולפן הקבע בירושלים. ב-1 בספטמבר 2013, החל שידורה של מהדורת החדשות המרכזית מאולפן זמני, הממוקם בקומת הקרקע של אולפני הבירה בירושלים. זאת, עד להשלמת בניית אולפן קבוע למהדורה, בקומת הגג שאותו בניין.

באולפן בירושלים נבנו חדרים עבור דסק החדשות, דסק החוץ, דסק הערבים, וכן חדרי שידור, עריכה, הפקה וניהול.

האולפן החדש (1 בנובמבר 2017 - הווה)

לאור המעבר לאפיק 14, החליטו בערוץ לבנות אולפן חדיש עם מסכים באיכות גבוהה ולעצב את האולפן הפשוט לאולפן מרשים[דרוש מקור], כ-4 שנים לאחר הקמת האולפן הזמני בבניין אולפני הבירה בעיר. האולפן פורק ללא ידיעת הצופים במשך מספר ימים, וב-29 באוקטובר 2017 נחשף שבונים אולפן חדש והוא יחשף בליל המעבר בין 31 באוקטובר 2017 ל-1 בנובמבר 2017[דרוש מקור]. האולפן החדש נבנה באותו מקום שהיה נמצא האולפן הקודם, ולמשך תקופה המהדורות שודרו מהאולפן בגבעתיים כאשר ברקע (על המסך המדמה את הקונטרול בגבעתיים) הושתל סרטון המדמה את חדר הבקרה של אולפן החדשות שבירושלים. באולפן החדש נותר השילוב של דסק החדשות האמיתי מלפני הווירטואלי אשר הוצג על מסכים גדולים כפי שנעשה בגרסת האולפן הקודם, אך הפעם באיכות טובה יותר, נוסף טיקר חדשות המציג את כותרות הערב, הוחלף השולחן המרובע בשולחן עגול אשר מדמה חלל רחב יותר בשטח האולפן, על אף ששטח האולפן נותר כפי שהיה. ביולי 2018 הודיעו אולפני הבירה על פירוק החברה. בעקבות כך חדשות עשר ככל הנראה תעבור לאולפנים חדשים.

תוכניות בהפקת "חדשות 13"

תוכניות עבר בהפקת "חדשות 13"

תוכניות אקטואליה ומגזינים

סדרות וסרטים תיעודים

  • "אללה אסלאם" (2012) – סדרה תיעודית בארבעה פרקים בבימוי דוד דרעי ובהגשת צבי יחזקאלי הבוחנת את התפשטות האסלאם באירופה.
  • "על המשקל" (2004) – סדרה תיעודית על שיגעון הדיאטות בהגשת העיתונאית מיקי חיימוביץ'.
  • "איך לחצות את אירופה עם 100$?" (2004) – ספיישל תיעודי בשני חלקים, ובו יצא יגאל צור למשימה לחצות את אירופה רק עם 100 דולר ודרכון.
  • "המובחרים" (2005) – סדרה דוקומנטרית בת שלושה פרקים, אותה הגיש דני רופ וחשפה את אליפות צה"ל בכושר קרבי.
  • "בעקבות הגביע האבוד" (2005) – סדרה תיעודית שבמהלכה מסייר עמנואל רוזן בארצות שונות וחוקר את בעיית הכדורגל הישראלי.
  • "צהובים" (2005) – רינו צרור תיעד שלושה חודשים את קבוצת הכדורגל מכבי תל אביב.
  • "כל אנשי הקמפיין" (2006) – סרטה התיעודי של הבמאית ענת גורן שבו עקבה אחרי ההתרחשויות בפוליטיקה הישראלית בבחירות 2006.
  • "העולם הבא" (נקראה גם "ניצן הורוביץ מחפש את המחר") (2008) – סדרה בת שישה פרקים המציגים תופעות מפתח בדור הבא: מהפכות הפיתוח בסין והודו, המהפכה הסביבתית בערים, גלי ההגירה, והזינוק בתוחלת החיים.

בעלי תפקידים ב"חדשות 13"

מנהלים

  • גולן יוכפז - מנכ"ל
  • ישראל טויטו – סמנכ"ל תוכן
  • גבי שם טוב – סמנכ"ל כספים
  • שי לוי – סמנכ"ל טכנולוגיה
  • אמנון ברקאי – סמנכ"ל תפעול

מגישים

מגישים בעבר

כתבים ופרשנים

מירי מיכאלי מדווחת מפריז, יום לאחר הפיגוע במשרדי "שרלי הבדו", ינואר 2015

כתבים בעבר

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ 1 2 3 "על רקע המיזוג המתקרב, אנשי חדשות עשר ייאלצו כנראה להיפרד מבית הוורד בגבעתיים. חדשות עשר תמוקם בבית רשת ברמת החיל, שם נבנה היום אולפן נוסף, ובמקביל מתקיים משא ומתן לשכירת אולפן בנווה אילן לשידור המהדורה המרכזית (המשודרת כיום מ-JCS בירושלים). שום דבר לא סגור", נתי טוקר מ-TheMarker בטוויטר
  2. ^ 1 2 השם החדש של חדשות עשר: חדשות 13. בהצלחה, Ran Boker רן בוקר בטוויטר, 10 בינואר 2019
  3. ^ סרטונים חדשות nana10 ודוד אברהם, צפו: גיא זהר התפטר מהגשת "השבוע" בשידור חי, באתר nana10‏, 9 בספטמבר 2011
  4. ^ יואב יצחק, בגלל התנהגות מכפישי לאודר: לערוץ 10 אין כסף לאוקטובר, באתר News1 מחלקה ראשונה, 17 בספטמבר 2011
  5. ^ ערן בר-און, הכתבת סיון כהן הושעתה, חדשות 10 התנצלו, באתר ynet, 30 באפריל 2012
  6. ^ 1 2 שלי פריצקר, מגזין שישי של ערוץ 10 בוטל, באתר nana10‏, 4 ביוני 2012
  7. ^ רשמית: גולן יוכפז מנכ"ל חדשות 10, באתר ynet, 28 בינואר 2013
  8. ^ דוד ורטהיים‏, "כששליש מהמהדורה מוקדש לנגיד שלא רצה להילחם במחירי הדיור - זו מהפכה", באתר וואלה!‏, 22 בדצמבר 2013
  9. ^ מתן חודורוב, כל סדרת כתבות "היורדים החדשים", באתר nana10‏, 3 באוקטובר 2013
  10. ^ אבי עמית, טבע-טק כמשל: לקראת סדרת הכתבות "לחם, עבודה" על מצב העובדים בישראל, באתר nana10‏, 27 באוקטובר 2013
  11. ^ אלקנה שור, התוכן השיווקי של הנשיא פרס: פאולה עבדול?, באתר nrg‏, 31 באוקטובר 2013
  12. ^ נדב איל, מהערב במהדורה: "שנאה", סדרת כתבות על האנטישמיות באירופה, באתר nana10‏, 8 ביוני 2014
  13. ^ 1 2 סרטונים נועה פרייס‏, הזוכים הגדולים בטקס פרסי הטלוויזיה: ערוץ 10, "פאודה" ו"שטיסל", באתר וואלה!‏, 10 ביוני 2016
    אתר למנויים בלבד איתי שטרן, טקס פרסי הטלוויזיה: "פאודה" ו"שטיסל" קטפו שישה פרסים כל אחת, באתר הארץ, 10 ביוני 2016
  14. ^ אלכסנדר כץ, ערוץ עשר בדק ומצא שהפיכתו לערוץ חדשות אינה כלכלית, באתר אייס, 20 בספטמבר 2018
  15. ^ הרשות השנייה ל"ערוץ עשר": החוק לא מאפשר את המיזוג עם "רשת", באתר מעריב אונליין, 21 בספטמבר 2018
  16. ^ ענת ביין-לובוביץ', ‏הרשות השנייה לערוץ 10: במקום מיזוג שדרו רק חדשות, באתר גלובס
  17. ^ קשת מאיימת על רשת-עשר: שנו את הלוגו של חדשות 13 - או שנכשיל את המיזוג, באתר גלובס, 14 בינואר 2019
  18. ^ אתר למנויים בלבד נתי טוקר, נחתם ההסכם למכירת חברת החדשות: רשת-עשר ייאלצו לשנות את השם החדשות 13, באתר TheMarker‏, 15 בינואר 2019
  19. ^ רועי ברק, ‏מהדורת חדשות 10 תשודר מהערב מאולפני JCS בירושלים, באתר גלובס, 1 בינואר 2012
  20. ^ אתר למנויים בלבד נתי טוקר, התוכנית "לילה כלכלי" יורדת מהמסך, באתר TheMarker‏, 6 בפברואר 2017
  21. ^ נגה ניר נאמן תשמש כמגישה מחליפה במהדורה המרכזית, באתר וואלה!‏, 15 ביולי 2016
  22. ^ הגיש את מבזק השעה 10:00 ביום רביעי, 2 בנובמבר 2016
  23. ^ סרטונים המבזק הראשון בהגשתו בתוכנית הבוקר "שישי בבוקר", מהדורת יום שישי, ה-19 בדצמבר 2014 (החל מהדקה ה-13:48)
  24. ^ סרטונים ערוץ 10: ניסיון הפיכה צבאית בטורקיה, מתוך שידורי חדשות 10, בערוץ היוטיוב "החדשות הישנות", 15 ביולי 2016
  25. ^ אלכסנדר כץ, דנה נחום-הרמן תחל להגיש מבזקי חדשות בחדשות עשר, באתר אייס, 27 בנובמבר 2018
  26. ^ נטי פיינברג, מגישת חדשות 10 לשעבר, הלכה לעולמה, באתר וואלה!‏, 10 במרץ 2016
    אשת התקשורת נטי פיינברג הלכה לעולמה, והיא בת 38, באתר nana10‏, 10 במרץ 2016
  27. ^ אריאלה שטרנבך, הותר לפרסום שם איש התקשורת מתחקיר ניצול הקטינות למין, באתר ynet, 8 במרץ 2016
    עידן יוסף, איש ערוץ 10 חשוד בניצול מיני של קטינות, באתר News1 מחלקה ראשונה, 8 במרץ 2016
  28. ^ רז שכניק, ניב גלבוע עוזב את ערוץ 10: "ארוויח פי 7", באתר ynet, 19 באוקטובר 2016
  29. ^ סרטונים המבזק הראשון בהגשתה בתוכנית הבוקר "אורלי וגיא", מהדורת יום שישי, ה-8 ביוני 2012 (החל מהדקה ה-07:51)
  30. ^ נועה פרייס‏, הבוקר שיהיה: מיה זיו וולף עוזבת את ערוץ 10 - ועוברת לרשת, באתר וואלה!‏, 10 בספטמבר 2017
  31. ^ דוד אברהם, חדש על המסך: סבב מינויים בחדשות 10, באתר nana10‏, 3 באוקטובר 2011
  32. ^ עזיבה נוספת בערוץ 10: אביב פרנקל מקים סטארט אפ, באתר וואלה!‏, 7 ביולי 2016
  33. ^ דוד אברהם‏, רובי המרשלג ישמש ככתב הצפון של ערוץ 1, באתר וואלה!‏, 3 במאי 2012
  34. ^ דוד אברהם‏, היי, זאת שלי, באתר וואלה!‏, 27 בינואר 2014
  35. ^ מיה מנע‏, כמה מרוויח כתב וע. עורך בחדשות 10?, באתר וואלה!‏, 25 בפברואר 2016
  36. ^ נועה פרייס‏, "לילה כלכלי" יורדת, העובדים דווקא נשארים, באתר וואלה!‏, 28 בפברואר 2017
  37. ^ אלכסנדר כץ, עוד עזיבה בערוץ 10: מואב ורדי מצטרך לתאגיד 'כאן', באתר אייס, 13 בספטמבר 2017
  38. ^ יונתן כיתאין, ‏מירי מיכאלי עוזבת את ערוץ 10 ועוברת לזכיינית קשת, באתר גלובס, 19 בספטמבר 2017
  39. ^ נועה פרייס‏, כעבור מעל לעשור: פז שוורץ עוזבת את ערוץ 10 – ועוברת לתאגיד, באתר וואלה!‏, 12 בספטמבר 2017