ארגון טיים – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
הסרת קישור פנימי לערך שחשיבותו לא הובהרה
Mickeysamuni (שיחה | תרומות)
תיקונים, עידכונים וקישורים
שורה 1: שורה 1:
'''טיים''' (ב[[אנגלית]]: '''TiME''', [[ראשי תיבות]] של " This is My Earth") הוא [[ארגון בינלאומי]], ללא מטרות רווח, שהוקם ב[[ישראל]] בשנת [[2015]] ועוסק בשימור והגנה של [[בית גידול|בתי גידול]] טבעיים. מטרת הארגון היא לרכוש ולשמר 1.4% משטחי כדור הארץ שלהם [[מגוון ביולוגי]] עשיר. הארגון מבוסס על מדענים, מתנדבים ועמותות נוספות שבוחרים אזורים בעלי מגוון ביולוגי רחב, ופועלים יחדיו באזורים אלו כדי לאתר ולרכוש שטחי אדמה מידיים פרטיות. לאחר הרכישה הארגון משמר את השטחים תוך שיתוף פעולה עם האוכלוסייה ועמותות מקומיות.
'''טיים''' (ב[[אנגלית]]: '''TiME''', [[ראשי תיבות]] של " This is My Earth") הוא [[ארגון בינלאומי]], ללא מטרות רווח, שהוקם ב[[ישראל]] בשנת [[2015]] ועוסק בשימור והגנה של [[בית גידול|בתי גידול]] טבעיים. מטרת הארגון היא לרכוש ולשמר 2.3% משטחי כדור הארץ שלהם [[מגוון ביולוגי]] עשיר על ידי גיוס המונים. הארגון מבוסס על מדענים, מתנדבים ועמותות נוספות שבוחרים אזורים בעלי מגוון ביולוגי רחב, ופועלים יחדיו באזורים אלו כדי לאתר ולרכוש שטחי אדמה מידיים פרטיות. לאחר הרכישה הארגון משמר את השטחים תוך שיתוף פעולה עם האוכלוסייה ועמותות מקומיות.


== היסטוריה ומבנה ארגוני ==
== היסטוריה ומבנה ארגוני ==
הארגון הוקם בשנת 2015 על ידי פרופ' [[אורי שיינס]], לצד אנשי מקצוע נוספים מתחומי המדע והמשפט ובשיתוף פעולה עם פרופסור [[אלון טל]] ודוקטור מיקי סמוני-בלנק. פרופסור שיינס, אקולוג מאוניברסיטת חיפה שלוחת מכללת אורנים, יזם פרויקט לגיוס המונים שהיווה את תחילת דרכו של הארגון.
הארגון הוקם בשנת 2015 על ידי פרופ' [[אורי שיינס]], לצד אנשי מקצוע נוספים מתחומי המדע והמשפט ובשיתוף פעולה עם פרופסור [[אלון טל]] ודוקטור מיקי סמוני-בלנק. פרופסור שיינס, אקולוג מ[[אוניברסיטת חיפה]] שלוחת [[מכללת אורנים]], יזם פרויקט לגיוס המונים שהיווה את תחילת דרכו של הארגון.
הארגון הוא דמוקרטי ולכן כיום, כל אדם בעולם יכול להצטרף לארגון בעלות של דולר אחד בשנה. לכל חבר בארגון זכות הצבעה והוא יכול לבחור לאן ינותבו כספי התרומות מתוך רשימה של אזורים "חמים ביולוגית" שנבחרה מראש על ידי הצוות המדעי של הארגון.
הארגון הוא דמוקרטי ולכן כיום, כל אדם בעולם יכול להצטרף לארגון בעלות של דולר אחד בשנה. הארגון לא לוקח תקורה מהתרומות של החברים ו-100% מכספי התרומות מיועדים לרכישה ושמירה על אדמות. לכל חבר בארגון זכות הצבעה והוא יכול לבחור לאן ינותבו כספי התרומות מתוך רשימה של אזורים "חמים ביולוגית" שנבחרה מראש על ידי הצוות המדעי של הארגון.


== קישורים חיצוניים ==
== קישורים חיצוניים ==

גרסה מ־21:38, 14 באוגוסט 2019

טייםאנגלית: TiME, ראשי תיבות של " This is My Earth") הוא ארגון בינלאומי, ללא מטרות רווח, שהוקם בישראל בשנת 2015 ועוסק בשימור והגנה של בתי גידול טבעיים. מטרת הארגון היא לרכוש ולשמר 2.3% משטחי כדור הארץ שלהם מגוון ביולוגי עשיר על ידי גיוס המונים. הארגון מבוסס על מדענים, מתנדבים ועמותות נוספות שבוחרים אזורים בעלי מגוון ביולוגי רחב, ופועלים יחדיו באזורים אלו כדי לאתר ולרכוש שטחי אדמה מידיים פרטיות. לאחר הרכישה הארגון משמר את השטחים תוך שיתוף פעולה עם האוכלוסייה ועמותות מקומיות.

היסטוריה ומבנה ארגוני

הארגון הוקם בשנת 2015 על ידי פרופ' אורי שיינס, לצד אנשי מקצוע נוספים מתחומי המדע והמשפט ובשיתוף פעולה עם פרופסור אלון טל ודוקטור מיקי סמוני-בלנק. פרופסור שיינס, אקולוג מאוניברסיטת חיפה שלוחת מכללת אורנים, יזם פרויקט לגיוס המונים שהיווה את תחילת דרכו של הארגון. הארגון הוא דמוקרטי ולכן כיום, כל אדם בעולם יכול להצטרף לארגון בעלות של דולר אחד בשנה. הארגון לא לוקח תקורה מהתרומות של החברים ו-100% מכספי התרומות מיועדים לרכישה ושמירה על אדמות. לכל חבר בארגון זכות הצבעה והוא יכול לבחור לאן ינותבו כספי התרומות מתוך רשימה של אזורים "חמים ביולוגית" שנבחרה מראש על ידי הצוות המדעי של הארגון.

קישורים חיצוניים