אבן זהר – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 2: שורה 2:
{{מדען
{{מדען
}}
}}
'''אבו מרואן עבד אל מלכ אבן אבי אלעלא אבן זהר''' (או בקיצור '''אבן זהר''' - '''ابن زهر'''; 1094–1162), הידוע בעולם המערבי בשמו המסתערבי ("'''מוזארבי'''") והלטיני ("'''Avenzoar'''"), היה [[רופא]] ו[[משורר]] ב[[ספרד]], יליד [[סביליה]], בן למשפחה של שישה דורות של רופאים. הוא היה בן זמנו של [[אבן רושד]] ומקורב אליו, ונחשב למקור סמכות חשוב ביותר במשך מאות אחדות של שנים. ה[[רמב"ם]] מרבה להסתמך עליו בעיסוקו הרפואי. [[פייטרו ד'אבנו]], [[רופא]] [[איטליה|איטלקי]] מ[[המאה ה-13]] הושפע מהעבודות של אבן זהר.
'''אבו מרואן עבד אל מלכ אבן אבי אלעלא אבן זהר''' (או בקיצור '''אבן זהר''' - '''ابن زهر'''; 1094–1162), הידוע בעולם המערבי בשם הלטיני '''Avenzoar''', לפי הגייתו בלשון המסתערבית ("'''מוזארבית'''"), היה [[רופא]] ו[[משורר]] ב[[ספרד]], יליד [[סביליה]], בן למשפחה של שישה דורות של רופאים. הוא היה בן זמנו של [[אבן רושד]] ומקורב אליו, ונחשב למקור סמכות חשוב ביותר במשך מאות אחדות של שנים. ה[[רמב"ם]] מרבה להסתמך עליו בעיסוקו הרפואי. [[פייטרו ד'אבנו]], [[רופא]] [[איטליה|איטלקי]] מ[[המאה ה-13]] הושפע מהעבודות של אבן זהר.


== חיבוריו החשובים ==
== חיבוריו החשובים ==

גרסה מ־13:22, 10 במאי 2020

תבנית:שכתוב

אבן זהר
לידה 1091
Peñaflor, ספרד עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 1162 (בגיל 71 בערך)
סביליה, ספרד עריכת הנתון בוויקינתונים
ענף מדעי משורר, רופא, רפואה עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

אבו מרואן עבד אל מלכ אבן אבי אלעלא אבן זהר (או בקיצור אבן זהר - ابن زهر; 1094–1162), הידוע בעולם המערבי בשם הלטיני Avenzoar, לפי הגייתו בלשון המסתערבית ("מוזארבית"), היה רופא ומשורר בספרד, יליד סביליה, בן למשפחה של שישה דורות של רופאים. הוא היה בן זמנו של אבן רושד ומקורב אליו, ונחשב למקור סמכות חשוב ביותר במשך מאות אחדות של שנים. הרמב"ם מרבה להסתמך עליו בעיסוקו הרפואי. פייטרו ד'אבנו, רופא איטלקי מהמאה ה-13 הושפע מהעבודות של אבן זהר.

חיבוריו החשובים

ספרו החשוב ביותר של אבן זהר, שנכתב לבקשת אבן רשד בשנת 1146, "כתאב אל-תיסיר" (كتاب التيسير في المداوات والتدبير - "ספר הסבר הדברים ברפואה ובתזונה"), תורגם ללטינית ולעברית, ספר זה היה במחזור הפרסום והקריאה בלטינית עד סוף המאה ה-16דפוס ונציה). זהו ספר שתפיסותיו הרפואיות מודרניות מאוד בחלקן, מפני שהוא מתרכז בריפוי באמצעות תזונה נכונה.

לקריאה נוספת

  • Azar, Henry (2008). The Sage of Seville: Ibn Zuhr, His Time, and His Medical Legacy. Cairo: American University in Cairo. ISBN 9774161556. {{cite book}}: לא תקין |ref=harv (עזרה) Azar, Henry A. (2008). The Sage of Seville: Ibn Zuhr, His Time, and His Medical Legacy. American Univ in Cairo Press. ISBN 9789774161551. נבדק ב-19 במאי 2013. {{cite book}}: (עזרה)
  • Millán, Cristina Álvarez (2005). "Ibn Zuhr". In Glick, Thomas F.; Livesey, Steven John; Wallis, Faith (eds.). Medieval Science, Technology, and Medicine: An Encyclopedia. Routledge encyclopedias of the Middle Ages ; v. 11. New York: Routledge. ISBN 0415969301.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אבן זהר בוויקישיתוף