סקסטה (להקה) – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
קישור לשוקולד מנטה מסטיק
פעלה במקום "פועלת" - להקת עבר.
שורה 20: שורה 20:
|אתר אינטרנט=
|אתר אינטרנט=
|סיווג=להקה}}
|סיווג=להקה}}
'''סקסטה''' היא [[להקת בנות]] שפועלת ב[[ישראל]]. במקור פעלה הלהקה מסוף [[1978]] עד סוף [[1983]], ומנתה חמש זמרות: [[פנינה בריק]], [[חני אליקים]] (בודגוב), [[איריס שמי]], [[רותי בן אברהם]] ו[[ורדה נוגה]], אשר החליפה את [[סמדר וימזר]] ביוני [[1979]].{{הערה|1=[http://jpress.org.il/Olive/APA/NLI_heb/SharedView.Article.aspx?href=MAR%2F1979%2F06%2F07&id=Ar04504&sk=1DB9D330 החמישית החדשה של „סקסטה”], מעריב, 7 ביוני 1979.}} להקת סקסטה הוקמה, הופקה ונוהלה על ידי '''אבשלום רובין,''' הבעלים של '''ישראדיסק''' (חברת התקליטים)''', וקלסיפופ''' (יצוג אמנים) שרצה להקים להקת בנות שתחליף את שלישיית [[שוקולד מנטה מסטיק]], שבדיוק התפרקה. יחסי הציבור הופקדו בידיו של [[גברי מזור]]. הלהקה הספיקה להוציא 3 אלבומי [[מוזיקת פופ|פופ]] עד להתפרקותה, וזכתה להצלחה בעיקר בהופעות בפסטיבלים השונים. ארבעת השירים המוכרים ביותר של הלהקה הם הביצוע המקורי של "[[נולדתי לשלום]]" מאת [[עוזי חיטמן]], "ספירת מלאי" מאת [[יוסי בנאי]] ו[[נעמי שמר]], "סינדרלה" מאת ענת ו[[אלדד שרים]] ו"אני עושה לי מנגינות" מאת [[יאיר קלינגר]]. בשנת [[2003]], הלהקה חזרה לפעילות מינורית דן שילון. כאשר בתוכנית חד־פעמית של 'המעגל' בהנחייתו של דן שילון, הוזמנו חברות ההרכב לבצע את "אני עושה לי מנגינות".
'''סקסטה''' היא [[להקת בנות]] שפעלה ב[[ישראל]]. במקור פעלה הלהקה מסוף [[1978]] עד סוף [[1983]], ומנתה חמש זמרות: [[פנינה בריק]], [[חני אליקים]] (בודגוב), [[איריס שמי]], [[רותי בן אברהם]] ו[[ורדה נוגה]], אשר החליפה את [[סמדר וימזר]] ביוני [[1979]].{{הערה|1=[http://jpress.org.il/Olive/APA/NLI_heb/SharedView.Article.aspx?href=MAR%2F1979%2F06%2F07&id=Ar04504&sk=1DB9D330 החמישית החדשה של „סקסטה”], מעריב, 7 ביוני 1979.}} להקת סקסטה הוקמה, הופקה ונוהלה על ידי '''אבשלום רובין,''' הבעלים של '''ישראדיסק''' (חברת התקליטים)''', וקלסיפופ''' (יצוג אמנים) שרצה להקים להקת בנות שתחליף את שלישיית [[שוקולד מנטה מסטיק]], שבדיוק התפרקה. יחסי הציבור הופקדו בידיו של [[גברי מזור]]. הלהקה הספיקה להוציא 3 אלבומי [[מוזיקת פופ|פופ]] עד להתפרקותה, וזכתה להצלחה בעיקר בהופעות בפסטיבלים השונים. ארבעת השירים המוכרים ביותר של הלהקה הם הביצוע המקורי של "[[נולדתי לשלום]]" מאת [[עוזי חיטמן]], "ספירת מלאי" מאת [[יוסי בנאי]] ו[[נעמי שמר]], "סינדרלה" מאת ענת ו[[אלדד שרים]] ו"אני עושה לי מנגינות" מאת [[יאיר קלינגר]]. בשנת [[2003]], הלהקה חזרה לפעילות מינורית דן שילון. כאשר בתוכנית חד־פעמית של 'המעגל' בהנחייתו של דן שילון, הוזמנו חברות ההרכב לבצע את "אני עושה לי מנגינות".


בשנת 2013 הלהקה ביצעה "קאמבק", תוך שהוציאה ביצוע מחודש לשיר "סינדרלה" בעיבוד קולי מיוחד בהפקתו המוזיקלית של עודד אסנר, אשר גם ניהל מוזיקלית את מופען החדש. בשנת [[2014]] הוציאו חברות ההרכב חידוש לשיר "רדיו", עמו לקחו חלק בפסטיבל שירי הילדים, וגם חידוש לשיר "[[אהבת נעורי]]", שבמקור בוצע על ידי [[שלום חנוך]] .
בשנת 2013 הלהקה ביצעה "קאמבק", תוך שהוציאה ביצוע מחודש לשיר "סינדרלה" בעיבוד קולי מיוחד בהפקתו המוזיקלית של עודד אסנר, אשר גם ניהל מוזיקלית את מופען החדש. בשנת [[2014]] הוציאו חברות ההרכב חידוש לשיר "רדיו", עמו לקחו חלק בפסטיבל שירי הילדים, וגם חידוש לשיר "[[אהבת נעורי]]", שבמקור בוצע על ידי [[שלום חנוך]] .

גרסה מ־19:02, 6 ביולי 2020


שגיאות פרמטריות בתבנית:מוזיקאי

פרמטרים [ שנות פעילות ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

סקסטה
מוקד פעילות ישראל
תקופת הפעילות מ-1978 עריכת הנתון בוויקינתונים
סוגה פופ
חברת תקליטים ישראדיסק
חברות
פנינה בריק
סמדר וימזר
חני אליקים
איריס שמי
ורדה נוגה
רותי בן אברהם
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

סקסטה היא להקת בנות שפעלה בישראל. במקור פעלה הלהקה מסוף 1978 עד סוף 1983, ומנתה חמש זמרות: פנינה בריק, חני אליקים (בודגוב), איריס שמי, רותי בן אברהם וורדה נוגה, אשר החליפה את סמדר וימזר ביוני 1979.[1] להקת סקסטה הוקמה, הופקה ונוהלה על ידי אבשלום רובין, הבעלים של ישראדיסק (חברת התקליטים), וקלסיפופ (יצוג אמנים) שרצה להקים להקת בנות שתחליף את שלישיית שוקולד מנטה מסטיק, שבדיוק התפרקה. יחסי הציבור הופקדו בידיו של גברי מזור. הלהקה הספיקה להוציא 3 אלבומי פופ עד להתפרקותה, וזכתה להצלחה בעיקר בהופעות בפסטיבלים השונים. ארבעת השירים המוכרים ביותר של הלהקה הם הביצוע המקורי של "נולדתי לשלום" מאת עוזי חיטמן, "ספירת מלאי" מאת יוסי בנאי ונעמי שמר, "סינדרלה" מאת ענת ואלדד שרים ו"אני עושה לי מנגינות" מאת יאיר קלינגר. בשנת 2003, הלהקה חזרה לפעילות מינורית דן שילון. כאשר בתוכנית חד־פעמית של 'המעגל' בהנחייתו של דן שילון, הוזמנו חברות ההרכב לבצע את "אני עושה לי מנגינות".

בשנת 2013 הלהקה ביצעה "קאמבק", תוך שהוציאה ביצוע מחודש לשיר "סינדרלה" בעיבוד קולי מיוחד בהפקתו המוזיקלית של עודד אסנר, אשר גם ניהל מוזיקלית את מופען החדש. בשנת 2014 הוציאו חברות ההרכב חידוש לשיר "רדיו", עמו לקחו חלק בפסטיבל שירי הילדים, וגם חידוש לשיר "אהבת נעורי", שבמקור בוצע על ידי שלום חנוך .

הלהקה הופיעה 11 פעמים בפסטיבלים שונים:

  • בדצמבר 1978 השתתפה הלהקה בפסטיבל שירי הילדים מספר 9 עם השיר "ממל'ה" (מילים ולחן: גידי קורן, עיבוד: בני נגרי). זו הייתה טבילת האש הראשונה של הלהקה בהופעה פומבית מול קהל.
  • בינואר 1979 השתתפה הלהקה לראשונה בפסטיבל הזמר והפזמון עם השיר "נולדתי לשלום" (מילים ולחן: עוזי חיטמן, עיבוד: אילן וירצברג) שדורג במקום הרביעי. בדצמבר אותה שנה השתתפה בשנית בפסטיבל שירי הילדים עם השיר "מלך סין" (מילים: שמעון גלבץ, לחן ועיבוד: אילן וירצברג) שזכה במקום החמישי. עוד באותה שנה השתתפה הלהקה בפסטיבל הזמר החסידי עם השיר "הדודאים נתנו ריחם" (מילים מתוך ספר "שיר השירים", לחן: צבי שרף).
  • באפריל 1980 השתתפה הלהקה בשנית בפסטיבל הזמר והפזמון, עם השיר "אני עושה לי מנגינות" (מילים ולחן: יאיר קלינגר, עיבוד: אלדד שרים) שדורג במקום השלישי בתחרות. בדצמבר אותה שנה, השתתפה הלהקה בפעם השלישית בפסטיבל שירי הילדים, עם השיר "ילד ושמו סתיו" (מילים: ענת שרתוק-שרים, לחן ועיבוד: אלדד שרים) שהגיע למקום הרביעי.
  • במרץ 1981 השתתפה הלהקה בקדם אירוויזיון עם השיר "סינדרלה" (מילים: ענת שרתוק-שרים, לחן ועיבוד: אלדד שרים) שהגיע למקום השני בתחרות. בדצמבר אותה שנה השתתפה בפעם הרביעית בפסטיבל שירי הילדים עם השיר "רדיו" (מילים: אהוד מנור, לחן: עוזי חיטמן, עיבוד: יורם צדוק, וזאב אולמן), שהגיע למקום השביעי.
  • ב-1982 השתתפה הלהקה בשנית בקדם אירוויזיון עם השיר "כן ולאו" (מילים: אהוד מנור, לחן ועיבוד: נורית הירש) שהגיע למקום ה-12 האחרון בתחרות (והביא עקב כך לפירוקה של הלהקה). בדצמבר אותה שנה השתתפה בפעם החמישית בפסטיבל שירי הילדים עם השיר "חנות צעצועים" (מילים ולחן: דני רובס, עיבוד: מתי כספי), שהגיע למקום השביעי, ובשירותרום עם השיר "אין דבר".
  • בדצמבר 1983 השתתפה הלהקה בפעם השישית והאחרונה בפסטיבל שירי הילדים עם השיר "ואז כולם" (מילים: אהוד מנור, עיבוד: ננסי ברנדס ואלדד שרים) שהגיע למקום השמיני.

קישורים חיצוניים

תבנית:פרופילי מוזיקאים

הערות שוליים

  1. ^ החמישית החדשה של „סקסטה”, מעריב, 7 ביוני 1979.
ערך זה הוא קצרמר בנושא מוזיקאים. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.