גברים המקיימים יחסי מין עם גברים – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
שורה 19: שורה 19:
==ראו גם==
==ראו גם==
{{קישורי פורטל|להט"ב}}
{{קישורי פורטל|להט"ב}}
* [[נשים המקיימות יחסי מין עם נשים]]
* [[סטרייט אקטינג]]
* [[סטרייט אקטינג]]
* [[פאנסקסואליות]]
* [[פאנסקסואליות]]


{{-}}
{{-}}

==לקריאה נוספת==
==לקריאה נוספת==
<div style="direction: ltr;">
<div style="direction: ltr;">

גרסה מ־23:55, 5 באוקטובר 2020

גברים המקיימים יחסי מין עם גבריםאנגלית: Men who have Sex with Men או Males who have Sex with Males, בראשי תיבות: MSM) הוא מונח המתאר גברים המקיימים יחסי מין עם גברים אחרים, ללא התייחסות לאופן שבו הם מגדירים את עצמם, שכן יש הבוחרים שלא לאמץ לעצמם זהויות חברתיות של הומוסקסואלים או של ביסקסואלים. המונח נטבע לראשונה בשנות ה-90 של המאה ה-20 על ידי אפידימיולוגים, לשם חקירת התפשטות מחלות בקרב גברים המקיימים יחסי מין עם גברים מבלי להתייחס להגדרתם העצמית.

המונח מופיע לעיתים קרובות בכתבי עת מדעיים בתחומי הרפואה והחברה, כאשר מבקשים לתאר גברים אלה כקבוצה במחקרים קליניים, אך אין מעוניינים להתייחס לנושאים הקשורים להגדרה עצמית של הנטייה המינית. דוגמה לכך ניתן למצוא בסקר שנערך בארצות הברית ופורסם בשנת 2010. הסקר בדק את הרגלי המין בקרב 2,936 גברים ו־2,929 נשים. 93 אחוזים מהמשתתפים הגדירו את עצמם כהטרוסקסואלים ואילו השאר הגדירו את עצמם כהומוסקסואלים, לסביות או ביסקסואלים. למרות שרק 7 אחוזים הגדירו עצמם לא הטרוסקואלים, כ־14 אחוזים מכלל הגברים שהשתתפו במחקר דיווחו שקיימו יחסי מין אוראליים עם גבר במהלך חייהם.[1]

המונח כקטגוריה התנהגותית

על פי יאנג ומייר[2], בתחום בריאות הציבור נעשה שימוש במונח כבר החל משנת 1990 או אף לפני כן, אולם טביעת ראשי התיבות MSM על ידי מייקל גליק (Glick) ועמיתיו בשנת 2004[3] "סימנה את גיבושו של מושג חדש". יאנג ומייר מצביעים על שני שימושים עיקריים למונח זה: האחד הוא ככלי במתודה אפידמיולוגית, המשמש לחלוקה לקטגוריות התנהגותיות שיספקו מושגים אנליטיים יותר עבור צורך למידת הסיכון למחלות מאשר קטגוריות תלויות זהות (כגון "גיי", "ביסקסואל" או "סטרייט"), שכן מחד גיסא, גבר המגדיר עצמו כגיי או כביסקסואל אינו תמיד מקיים בפועל יחסי מין עם גברים, ומאידך גיסא קיימים גברים המגדירים עצמם כסטרייטים ומקיימים יחסי מין עם גברים. שימוש אחר במונח הוא בצמוד לביקורת על מונחי זהות מינית השכיחים בספרות העוסקת בהבניה חברתית, הדוחה באופן טיפוסי שימוש במושגים מבוססי זהות על-פני מגוון הקשרים תרבותיים והיסטוריים.

המונח כקונסטרוקט

כקבוצת סיכון, אין המונח "גברים המקיימים יחסי מין גברים" מוגבל לתת-אוכלוסיות קטנות ונראות המגדירות את עצמן, כי אם מתייחס לפעילות מינית בין גברים, ללא קשר להגדרתם העצמית. המונח "הומוסקסואליות" מתייחס למשיכה מינית או רומנטית בין גברים, ועשוי גם להשתרע על פני יחסים רומנטיים בין בני אותו המין. המונח "גיי", העשוי אף הוא לכלול פעילויות אלה, אך המשמש גם בהקשר רחב יותר של זהות תרבותית, מתייחס לזהות חברתית והיא המונח החברתי המועדף, לעומת המונח "הומוסקסואל", המשמש בהקשרים מדעיים.

Dowsett, Grierson and McNally בדקו את הידע הקיים לגבי רשתות מיניות והתנהגויות מיניות של גברים המקיימים יחסי מין עם גברים ביבשת אסיה, והגיעו למסקנה שבאף אחת מהמדינות שנחקרו אין המונח מתאים לתיאור זהות חברתית יחידה; לא נמצאו אף מאפיין משותף לכל ה-MSM שנחקרו, פרט לכך שהם גברים אשר מקיימים יחסי מין עם גברים אחרים.

שימוש במונח לגבי טרנסג'נדריות

לא קיים שימוש מדויק במונח בהקשר של טרנסג'נדריות שנולדו עם איברי מין זכריים או לא ברורים, והמגדירות עצמן כנשים. בעוד שיש מקורות המכלילים טרנסג'נדריות במונח, מקורות אחרים מציינים במפורש את המילה טרנסג'נדריות כאשר הם עוסקים גם בהן לצד גברים המקיימים יחסי מין עם גברים, ולעיתים קרובות אין עקביות בהכללתן של טרנסג'נדריות כחלק מהמונח.

ראו גם

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ ד"ר ירון בוקר, חיי המין של האמריקנים, אתר קופת חולים כללית, 29/12/2010
  2. ^ Young RM, Meyer IH (ביולי 2005). "The trouble with "MSM" and "WSW": erasure of the sexual-minority person in public health discourse". Am J Public Health. 95 (7): 1144–1149. doi:10.2105/AJPH.2004.046714. PMC 1449332. PMID 15961753. {{cite journal}}: (עזרה)
  3. ^ Glick M, Muzyka BC, Salkin LM, Lurie D (May 1994). 'Necrotizing ulcerative periodontitis: a marker for immune deterioration and a predictor for the diagnosis of AIDS'. J. Periodontol 65 (5): 393–7.