מרקוס פולביוס פלאקוס – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ הסרת תבנית:בריטניקה בערכים כאשר היא רק דף הפניה. ראו שיחת תבנית:בריטניקה (תג)
מ הוספת {{תב|תפקידים מוויקינתונים}} ב{{פר|תפקיד1}}, היכן שלא קיים, כדי שהנתונים יישאבו אוטומטית (תג)
שורה 1: שורה 1:
{{מנהיג}}
{{מנהיג
|תפקיד1={{תפקידים מוויקינתונים}}}}
'''מרקוס פולביוס פלאקוס''' ([[לטינית]]: Marcus Fulvius Flaccus; [[המאה ה-2 לפנה"ס]] - [[121 לפנה"ס]]) היה [[מדינאי]] [[הרפובליקה הרומית|רומי]], [[הסנאט הרומי|סנאטור]], [[קונסול (רומא העתיקה)|קונסול]] ובעל בריתם של "האחים הגרקכים".
'''מרקוס פולביוס פלאקוס''' ([[לטינית]]: Marcus Fulvius Flaccus; [[המאה ה-2 לפנה"ס]] - [[121 לפנה"ס]]) היה [[מדינאי]] [[הרפובליקה הרומית|רומי]], [[הסנאט הרומי|סנאטור]], [[קונסול (רומא העתיקה)|קונסול]] ובעל בריתם של "האחים הגרקכים".



גרסה מ־11:49, 4 באפריל 2021

מרקוס פולביוס פלאקוס
Marcus Fulvius Flaccus
לידה 168 לפנה״ס?
רומא העתיקה עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 121 לפנה״ס (בגיל 47 בערך)
רומא, הרפובליקה הרומית עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה רומא העתיקה עריכת הנתון בוויקינתונים
קונסול
125 לפנה״ס
סנטור ברומא העתיקה
?
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מרקוס פולביוס פלאקוס (לטינית: Marcus Fulvius Flaccus; המאה ה-2 לפנה"ס - 121 לפנה"ס) היה מדינאי רומי, סנאטור, קונסול ובעל בריתם של "האחים הגרקכים".

חייו

בשנת 130 לפנה"ס מונה למנהלן של הרפורמה האגררית. כפתרון לבעיה של חלוקת אדמות לבעלות הברית האיטלקיות של רומא, הציע להעניק אזרחות רומאית לאזרחים של בעלות הברית, ובכך עורר שאלה שהטרידה את הפוליטיקה הרומית במשך שנים רבות.

בשנת 125 לפנה"ס נבחר לקונסול והצטווה על ידי הסנאט לעזור למסיליה (מרסיי המודרנית) כנגד ביזה בידי ה- Salluvii. הוא היה הראשון שגבר על הליגוריאנים שמעבר לאלפים וחזר לרומא כמנצח בשנת 123 לפנה"ס.

בשנת 129 לפנה"ס התמנה פלאקוס לוועדה האגררית. בשנת 122 לפנה"ס התמנה לטריבון הפלבס על מנת לעזור לגאיוס גרקכוס ליישם גרסה מתוקנת של המדיניות שלו בנוגע לאזרחות רומית לאיטלקים, ובכך היה לקונסול-לשעבר היחיד שהחזיק במשרת טריבון.

פלאקוס פנה לייסד פרובינקיה רומית על חורבותיה של קרתגו. כאשר הוא וגרקכוס נכשלו בניסיונם להיבחר מחדש בשנת 121 לפנה"ס, הוביל פלאקוס מחאת המונים על גבעת האוונטין, אולם הקונסול לוקיוס אופימיוס דיכא אותה באכזריות. פלאקוס נהרג יחד עם רבים אחרים, וגרקכוס התאבד.

פלוטרכוס מתאר אותו כתועמלן מלידה. קיקרו מתאר את פלאקוס כנואם ממוצע.

לא ידוע מי הייתה אשתו של פלאקוס. היה לו בן בשם מרקוס פולביוס פלאקוס במבליאו, אשר נישא לסמפרוניה גרקכה, בתו של גאיוס גרקכוס. מנישואים אלו נולדה בתם היחידה פולביה פלאקה במבולה, שהייתה נכדתו היחידה של פלאקוס.

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא היסטוריה. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.