נשק (מקצוע) – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה מיישום נייד
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה מיישום נייד עריכה מאפליקציית אנדרואיד
שורה 1: שורה 1:
'''נשָק''' הוא אדם המופקד על [[נשקיה]], ואחראי על הטיפול, התחזוקה, התיקון והבטיחות של [[כלי נשק|כלי הנשק]] וה[[תחמושת]]. ב[[ישראל]] ובמרבית מדינות העולם פועלים נשקים במסגרות [[צבא]]יות או במסגרת ארגונים ביטחוניים (למשל, ה[[משטרה]]). עם זאת, קיימים גם נשקים המטפלים בנשקי [[ציד]] או [[ספורט]] (למשל: במועדוני [[קליעה]]).
'''נשָק''' הוא אדם המופקד על [[נשקייה]], ואחראי על הטיפול, התחזוקה, התיקון והבטיחות של [[כלי נשק|כלי הנשק]] וה[[תחמושת]]. ב[[ישראל]] ובמרבית מדינות העולם פועלים נשקים במסגרות [[צבא]]יות או במסגרת ארגונים ביטחוניים (למשל, ה[[משטרה]]). עם זאת, קיימים גם נשקים המטפלים בנשקי [[ציד]] או [[ספורט]] (למשל: במועדוני [[קליעה]]).


ב[[ישראל]] נערכת הכשרתם של נשקים בקורסים צבאיים ו[[קורס קדם צבאי|קדם צבאיים]]. גם נשים משרתות כנשקיות ב[[צה"ל]].
ב[[ישראל]] נערכת הכשרתם של נשקים בקורסים צבאיים ו[[קורס קדם צבאי|קדם צבאיים]]. גם נשים משרתות כנשקיות ב[[צה"ל]].

גרסה מ־16:51, 9 בספטמבר 2021

נשָק הוא אדם המופקד על נשקייה, ואחראי על הטיפול, התחזוקה, התיקון והבטיחות של כלי הנשק והתחמושת. בישראל ובמרבית מדינות העולם פועלים נשקים במסגרות צבאיות או במסגרת ארגונים ביטחוניים (למשל, המשטרה). עם זאת, קיימים גם נשקים המטפלים בנשקי ציד או ספורט (למשל: במועדוני קליעה).

בישראל נערכת הכשרתם של נשקים בקורסים צבאיים וקדם צבאיים. גם נשים משרתות כנשקיות בצה"ל.

בעבר, טיפלו נשקים גם בנשקים שאינם כלי ירי, כגון מגינים, חרבות, שריונות (ובפרט שריוני לוחות), חץ וקשת, נשקי מוט וכלי נשק קדומים אחרים. קיימים נשקים המתמחים בכלי נשק היסטוריים ומספקים אותם כאמצעי תפאורה לסרטי קולנוע ולאגודות שחזור היסטורי.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא נשק בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא צבא. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.