המרכז הארצי לטהרת המשפחה – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
עדכון טקסט
השקפה (שיחה | תרומות)
ביטול גרסה 33295050 של לאה פרידמן (שיחה). תוכלי להוסיף מידע לפתיח, אבל הוא מוכרח להישאר ויקיפדי
תגיות: ביטול שוחזרה
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:Taharat HaMishpaha Logo.png|ממוזער|260x260 פיקסלים]]
[[קובץ:Taharat HaMishpaha Logo.png|ממוזער|260x260 פיקסלים]]
'''המרכז הארצי לטהרת המשפחה''' הוא ארגון לחיזוק נושא [[טהרת המשפחה]], על ידי הדרכה והסברה, הקמה של [[מקווה|מקוואות טהרה]] לנשים, ופיקוח הלכתי עליהם.
הפעילות המרכזית ב"מרכז הארצי לטהרת המשפחה" מיום הקמתו הינה בנייה ושיפוץ של מקוואות בישראל. עוד טרם קום המדינה פעל הארגון באיתור יישובים שבהם דרוש מקווה, בתכנון המבנים ובעבודות ההקמה והפיקוח. מרבית המקוואות הוותיקים בישראל הוקמו על ידי הארגון או בסיועו, ורבים מהם אף עברו שיפוץ או מספר סבבי שיפוצים בהובלתו.


== אודות הארגון ==
== אודות הארגון ==

גרסה מ־10:59, 23 בפברואר 2022

המרכז הארצי לטהרת המשפחה הוא ארגון לחיזוק נושא טהרת המשפחה, על ידי הדרכה והסברה, הקמה של מקוואות טהרה לנשים, ופיקוח הלכתי עליהם.

אודות הארגון

מקווה כפר סבא ששופץ עלי ידי "המרכז הארצי לטהרת המשפחה"

הארגון מסייע במימון עבודות השיפוץ או הבנייה, שחלק מהם ניתן ע”י המדינה והרשות המקומית. בכל מקווה עדיין קיים פער שנע בין מאות אלפי שקלים עד למיליון שקלים ויותר, ורק גיוס הכסף מתורמים מאפשר את המשך פעילות הבנייה והשיפוץ.

מחלקה מיוחדת בארגון אחראית על פיקוח כשרות המקוואות. מספר צוותים שונים יוצאים דבר יום ביומו לאזורים שונים בארץ ומקיימים בדיקות שוטפות בכ-700 מקוואות, כדי לוודא שהינם עומדים בדרישות ההלכה ופועלים בצורה תקינה.

הארגון גם משמש כמרכז מידע ארצי בכל נושאי 'טהרת המשפחה'. מאות אלפי נשים נעזרות בו מדי שנה באיתור מקוואות, ומשתמשות במדריכים ובלוחות שמופקים.

במסגרת הפעילות להעלאת המודעות לנושא ‘טהרת המשפחה’ בכלל ולענייני מקוואות בפרט, מתקיימים גם חוגי בית באזורים שונים בארץ וימי עיון לבלניות ולציבור הרחב.

החזון של הארגון הוא להעניק לכל אשה החפצה בכך את התנאים האופטימליים לקיום מצוות הטהרה, המשפיעה על כל הדורות הבאים: מקום מפואר, מידע נגיש ופיקוח הלכתי.

נשיא הארגון כיום והרב הפוסק של הארגון הוא הרב מרדכי אוירבך (רבה של קהילת אביר יעקב בתל אביב, ובנו של הרב שלמה זלמן אוירבך).

על פי דיווחי הארגון מלבד פעילותו להקמת מקוואות, הוא מפקח כיום על יותר מ-800 מקוואות ברחבי הארץ, ומעניק להם תעודות כשרות[1].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

ערך זה הוא קצרמר בנושא ישראל. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.