ויקיפדיה:קצרמר – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
אין תקציר עריכה
ביטול גרסה 4385748 של 84.95.125.238 (שיחה)
שורה 98: שורה 98:
[[zh-min-nan:Wikipedia:Phí]]
[[zh-min-nan:Wikipedia:Phí]]
[[fa:ویکی‌پدیا:مقاله‌های ناقص]]
[[fa:ویکی‌پدیا:مقاله‌های ناقص]]

קצרמר זוהי מילה מפגרת שהמציא איזשהו חננה שכותב לויקיפדיה ולא רצוי להשתמש במילה זו כסלנג יום יומי אחרת תהפכו לחננות בטירוף שכותבות לוויקיפדיה כי אין להם משהו יותר טוב לעשות בחיים כמו החננה שהמציא את המילה הזו
)כמעט חננה כמו רוס מחברים...)

גרסה מ־17:18, 5 בינואר 2008

קצרמרים בוויקיפדיה


קצרמר הוא כינוי לערך קצרצר בוויקיפדיה שאינו מכיל די מידע בקשר לנושא בו הוא עוסק ודרושה בו הרחבה רבה. בדרך כלל יכיל הקצרמר הגדרה מילונית בלבד, או מספר משפטים מועט. מטרתו של הקצרמר היא להנחות ויקיפדים אחרים על מנת שיוסיפו עליו ויערכו אותו.

המונח "קְצַרְמָר" הוא הלחם של שתי המילים: "קצר" ו"מאמר", שריד מהתקופה בה הערכים בוויקיפדיה נקראו "מאמרים".

מתי ליצור קצרמר?

אם מצאת ערך שלדעתך חסר בוויקיפדיה (או הגעת לערך כזה באמצעות קישור מערך אחר), עדיף לא ליצור קצרמר. במקום זאת, ניתן להוסיף את נושא הערך לרשימת הערכים המבוקשים.

קצרמר כדאי ורצוי מלכתחילה רק במקרה אחד: אם במקום אחר ברשת ישנו מאמר אנציקלופדי אמין ואיכותי על הנושא הנידון, יש טעם בערך קצר שיכיל את תמציתו ויפנה אליו את הרוצה להעמיק בנושא זה.

בכל מקרה של עריכת קצרמר, יש לקחת בחשבון את השיקולים הבאים:

  • יתרונותיהם של קצרמרים:
    • קצרמר מהווה פיסת מידע ראשונית בנושא. זה עדיף מלא כלום.
    • קצרמר יכול להכיל קישורים מועילים על הנושא שהוא עוסק בו.
    • קצרמר מספק התחלה כלשהי, או נקודת מוצא, לכתיבת ערך מלא.
    • ויקיפדים שרוצים לתרום מזמנם ומן הידע שלהם, עשויים לעבור על רשימת הקצרמרים בקטגוריית הקצרמרים ולעבוד לפיה.
  • חסרונותיהם של קצרמרים:
    • קוראים בוויקיפדיה יצטערו כאשר יגיעו לקצרמר, שהרי חיפשו מאמר אנציקלופדי.
    • בקצרמר חסר תוכן וחסר קישורים אין הרבה תועלת.
    • לעיתים קרובות כותב הקצרמר אינו בקיא בנושא הנידון, שאחרת יכול היה להרחיב עליו. התוצאה היא שגם בערך הקצר יכולות ליפול טעויות גסות.
    • קישור אדום מתוך ערכים מושך יותר תשומת לב מאשר קישור כחול, שאי אפשר לדעת מה תוכנו. כאשר אינכם יוצרים קצרמר, יותר אנשים ישימו לב שחסר מידע ויוסיפו אותו, בצורה מלאה ומפורטת. כאשר קיים קצרמר, התורמים עשויים לחשוב שערך אמיתי עומד מאחורי הקישור, כאשר לרוב אין שם ולו פסקה אחת.

איך ליצור קצרמר?

קצרמר טוב יכיל את המירב מבין הפרטים הבאים:

  • הגדרה מילונית - כמה משפטים המציגים את הנושא באופן כללי, רק כדי לתת מושג עליו. משפטים אלו יסייעו למעיין בוויקיפדיה שיתקל בקצרמר, וגם לויקיפדים שירצו לשקול אם ביכולתם להרחיב את הערך.
  • קישורים לאתרים חיצוניים - אלו יהוו מקור מידע חלופי למעיין עד להרחבת הקצרמר, וגם יסייעו בידי הויקיפדים שיבואו להרחיב אותו.
  • קישורים לערכים אחרים - קישורים לערכים בוויקיפדיה הרלוונטיים לנושא בו עוסק הקצרמר עשויים לסייע למעיין, שאולי ימצא שם את מבוקשו. לדוגמה, אם הערך זאוס היה קצרמר, כדאי היה לתת בו קישור לערך מיתולוגיה יוונית.
  • קישורים לערכים בשפות אחרות - קישורים לערכים מקבילים בשפות אחרות בוויקיפדיה, ובפרט לוויקיפדיה האנגלית, יקלו גם על מעיינים הדוברים את השפות הללו, וגם על הוויקיפדים, העשויים להשתמש בערכים המקבילים כבסיס לכתיבת הערך או אף לתרגם אותם במלואם.

הודעת קצרמר

בסוף כל קצרמר תבוא הודעה המבהירה למעיין שלא מדובר בערך אנציקלופדי ומפנה אותו לעמוד זה לשם הבהרה. הודעת קצרמר הנראית כך:


שגיאות פרמטריות בתבנית:קצרמר

פרמטרי חובה [ 1 ] חסרים

ערך זה הוא קצרמר. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.

כדי ליצור את הודעת הקצרמר, הוסף בסוף הקצרמר את הטקסט הבא: {{קצרמר}}

על מנת להקל על מרחיבי הקצרמרים למצוא קצרמרים בנושאים מסוימים, ישנן גם תבניות קצרמרים ספציפיות לנושאים מסוימים, ומומלץ תמיד להעדיף את השימוש בהן. אופן השימוש בהן: {{קצרמר|סוג הקצרמר}} כאשר הפרמטר "סוג הקצרמר" יכיל את הנושא הספציפי בו עוסק הערך כמו אדריכלות, ספורט, מדע, רפואה וכ'ו.

שימו לב, כדי לא ליצור חלוקה גדולה מדי של נושאי קצרמרים, קיימת רשימה סגורה של סוגים ומומלץ לעבור עליה לפני השימוש בתבנית זו.

רשימת הקצרמרים

אם ברצונכם להתחיל לעבוד על הרחבת הקצרמרים, אתם מוזמנים להיכנס לקטגוריית הקצרמרים. שימו לב שישנם קצרמרים גם בקטגוריות המשנה, בצורה הממוינת על פי נושאים. כך תוכלו לחפש קצרמרים בתחומי העניין שלכם.

זיהוי קישור לאולטרא-קצרמר

יש באפשרות המשתמש להציג את הרוב המוחלט של הקישורים הפנימיים לדפי הפירושונים ואת הערכים האולטרא-קצרמרים בצבע שונה על מנת להקל על זיהוים. לפרטים ראה ויקיפדיה:קצרמר/צבעי קישור שונים.

ראו גם