בייבי בום – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
Rotemliss-bot (שיחה | תרומות)
מ בוט: מסדר אינטרוויקי [r5528]
דורית (שיחה | תרומות)
שורה 18: שורה 18:




{{קצרמר|מדעי החברה}}
{{קצרמר|סוציולוגיה}}
[[קטגוריה:דמוגרפיה]]
[[קטגוריה:דמוגרפיה]]



גרסה מ־15:32, 13 ביוני 2008

בייבי בום (Baby Boom) הנה תופעה של ילודה גבוהה מהממוצע בפרק זמן נתון. גלי "בייבי בום" בעלי היקף לאומי רווחים בעיקר אחרי מלחמות. המונח המקורי נטבע בארצות הברית, אך תקף לכל מדינות אירופה, בעת גל הילודה שהחל אחרי מלחמת העולם השנייה. ילידי גל זה נקראים בז'רגון האמריקני 'ילדי הבייבי בום'.

מספר הלידות בארצות הברית, מ-1934 עד היום. חוץ מהעלייה הדרמטית בלידות אחרי מלחמת העולם השנייה, בשנים 1945-1964 ישנם את העלייה בשנים 1978-1992 שמתחייסים אליה כהבייבי בום של דור ה-Y ואת ה"מיני בייבי בום" של שנת 2000

משמעויות

המשמעות של גלי הילודה ניכר בכל תחומי החיים. החל מיצירת עומס על חדרי הלידה ובתי החולים, בהמשך עומס על מערכות החינוך והבריאות לילדים, שצריכות להיערך לכמויות ילדים גדולות מהרגיל. ובהמשך החיים גם עומס על מערכות הביטוח הלאומי והפנסיה, שנדרשים להתכונן מראש ולספק שירותים לכל אותם ילדי בייבי בום כאשר הם מגיעים לגיל הפנסיה.

בייבי בומר

ערך מורחב – בייבי בומר

הכינוי בייבי בומר הוענק לדור אשר נולד בעולם המערבי בתקופת ה"בייבי בום" שלאחר מלחמת העולם השנייה. גבולותיו של דור זה קשים לתיחום, אך לרוב הכוונה לגל דמוגרפי של מי שנולדו בין אמצע שנות הארבעים לאמצע שנות השישים של המאה ה-20. בימנו, בני שכבת גיל זו נמצאים בעמדות כוח בחברות עסקיות ובגופים שלטוניים רבים. בין השאר, הנשיאים ג'ורג' בוש הבן וביל קלינטון הם "בייבי בומרים".

בישראל

אחרי מלחמת יום הכיפורים, בשנת 1973, האוכלוסייה היהודית בישראל הגבירה את קצב הילודה שלה, תופעה המתועדת בשירו של שמואל הספרי "חורף 73". גם לאחר מלחמת המפרץ הראשונה, בשנת 1991, היה גידול בקצב הילודה. לאחר מלחמת לבנון השנייה נרשם גידול בשיעור הילודה אצל תושבי הצפון. [1]

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:שירונט שיר

פרמטרים [ 4 ] לא מופיעים בהגדרת התבנית
מילות השיר "7b8e6", באתר שירונט

ביצוע: להקת חיל חינוך, מילים: שמואל הספרי, לחן: אורי וידיסלבסקי.


ערך זה הוא קצרמר בנושא סוציולוגיה. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.