פורטל:תל אביב-יפו – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
ניסיון (לא מחייב)
ירון (שיחה | תרומות)
מומלץ
שורה 108: שורה 108:


__NOTOC__ __NOEDITSECTION__
__NOTOC__ __NOEDITSECTION__

{{פורטל מומלץ}}


[[קטגוריה:פורטלים|תל אביב-יפו]]
[[קטגוריה:פורטלים|תל אביב-יפו]]

גרסה מ־23:26, 11 בפברואר 2009

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת עליונה

סמליל תל אביב-יפו
סמליל תל אביב-יפו

תל אביב-יפו (בקיצור תל אביב; ערבית تل أَبِيب-يافا) היא עיר הבירה של מחוז תל אביב בישראל, במישור החוף הדרומי, המרכזית מבין ערי גוש דן והשנייה בגודל אוכלוסייתה בישראל. העיר חברה בארגון פורום ה-15. תל אביב-יפו שוכנת לחוף הים התיכון על אדמת כורכר. בשטחה זורמים נחל הירקון ונחל איילון. היא גובלת ממערב בים התיכון; מדרום בערים בת ים וחולון; ממזרח בערים רמת גן, גבעתיים, בני ברק ופתח תקווה; ומצפון בערים רמת השרון והרצליה.

תל אביב היא מטרופולין המהווה את מרכז הכלכלה, התרבות, התקשורת והמסחר של ישראל. שוכנים בה מרכזי המערכת הבנקאית של ישראל, הבורסה לניירות ערך, שגרירויות ונציגויות בינלאומיות, מערכות העיתונים הגדולים בישראל, התיאטרון הלאומי, התזמורת הפילהרמונית ומרכזי תרבות ארציים נוספים. "העיר הלבנה" בתל אביב הוכרה בשנת 2003 כאתר מורשת עולמית. תל אביב-יפו מוגדרת כ"עיר עולם בהתהוות" וזאת בשל היותה עיר מרכזית בתחומי הכלכלה, התרבות והחברה. עיריית תל אביב פועלת לקידומה למעמד של עיר עולם, ובמסגרת זאת הוקמה בעירייה "מנהלת עיר עולם".

בעיר מתגוררים (נכון ל-31 בדצמבר 2012) 414,600 תושבים, ומספר התושבים לקמ"ר היה 8,009.2 איש. באותה עת התגוררו במחוז תל אביב 1,318,300 איש, ואוכלוסיית המטרופולין מנתה 3,464,100 תושבים. בעיר בולטת תופעת היוממות הגדולה בישראל – כ-64% מהעובדים בתל אביב גרים מחוצה לה.

תל אביב זכתה לכינוי "העיר העברית הראשונה" מכיוון שהייתה המיזם היהודי הראשון לבניית עיר בארץ ישראל בתקופת שיבת ציון המודרנית. היה זה מיזם חדשני של ציבור מאורגן, שחלקו אנשי היישוב הישן וחלקו אנשי היישוב החדש בשיתוף עם מוסד ציוני בראשית דרכו – קרן קיימת לישראל. המטרה המוצהרת הייתה להקים עיר עברית לצד יפו הערבית, אך בתוך כארבעה עשורים צמחה תל אביב לכרך שהיה גדול פי כמה מיפו. רשויות המנדט הבריטי העניקו לתל אביב מעמד של עיר בינואר 1934. ב-1949, לאחר הקמת מדינת ישראל, אוחדו מוניציפלית שתי הערים ונוצרה עיריית תל אביב-יפו המנהלת את העיר המאוחדת, אף שבמובנים מסוימים עדיין נהוג להתייחס ליפו ולתל אביב כאל שתי ישויות אורבניות נפרדות. בשנת 2009 חגגה העיר מאה שנים להיווסדה.

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת תחתונה

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת עליונה

תוכנית גדס היא תוכנית המתאר הראשונה של העיר תל אביב שתוכננה בשנים 19271929 על ידי מתכנן הערים הסקוטי סר פטריק גדס. תוכנית זו הקנתה לאזור מרכז תל אביב ולאזור המכונה היום "הצפון הישן" של העיר את מראהו ואופיו המוכר כיום.

התוכנית אושרה בשנת 1932, ויצרה, בין היתר, את המערך הפיזי המשרת את תל אביב עד היום, ואת הבסיס הרעיוני שאיפשר גם את הרחבת העיר בשנות ה-40 ושנות ה-50 של המאה ה-20. גדס תכנן את האזור שבין לב תל אביב בדרום, נחל הירקון בצפון, הציר שלימים הפך לרחוב אבן גבירול במזרח, והים במערב. התכנון כלל רחובות ושדרות רוחב בניצב לים, כך שיאפשרו כניסת בריזה מכיוון הים, ורחובות אורכיים שיעודדו התפתחות מסחר בעיר, בשילוב עם תכנון כולל של גנים ציבוריים גדולים וקטנים השזורים במרקם העיר.

תוכניתו של גדס הוכנה כחלק ממאמצי שלטון המנדט הבריטי בארץ ישראל להביא לפיתוח הארץ. גדס הופקד, בין היתר, גם על תכנון ערים בקולוניות בריטיות אחרות, כדוגמת הודו, ופעל גם בבריטניה.

גדס הוא שהביא לישראל את עקרונות עיר הגנים בשנות ה-20, ותל אביב היא אחד המקומות היחידים שבהם הצליח להגשים את חזונו. ההישג העיקרי של תוכנית גדס הוא ביצירת מרקם עירוני אחיד בעל השטח הגדול ביותר בערי ישראל והגדול ביותר בעולם מסוגו - מאפיין המהווה את אחד הגורמים להכרזתה של "העיר הלבנה" בתל אביב כאתר מורשת עולמית.

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת תחתונה

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת עליונה

מומלצי ויקיפדיה: שדרות רוטשילד - תל אביב במלחמת העצמאות

נבחרי הפורטל: המושבה האמריקאית-גרמנית ביפו - בתי קולנוע בתל אביב - חוף תל אביב - בית הקברות טרומפלדור - שדרות בתל אביב - סמל העיר תל אביב - היסטוריה של תל אביב - יריד המזרח

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת תחתונה

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת עליונה

עכשיו דרך שדרות רוטשילד האפלוליות, דרך פיירברג ומלצ'ט; הבירות, ושני עניינים שסודרו כבר אגב הילוכנו, זוקפים קומתנו ואנחנו נכונים להגיח מן הרחובות השוקטים אל קינג ג'ורג' הגואה, השומר עדיין על יחודו העיירתי. מיני סדקית, עיתונים, דבש וטבק. מה לא נמצא כאן, מי לא נמצא כאן. מי ברכב מי ברגל.
בליל של ריחות צהריים אופף אותנו פתאום, בואכה אלנבי. העיר מטגנת משהו. קציצות? ריח שום, מרק שעועית או גריסים, ומעל כל זה - ריח תפוזים. כאילו כל העיר אינה אלא הפינה שליד חדר האוכל בחצר בית-הספר העממי.

עלי מוהר, מהנעשה בעירנו, "העיר", אפריל 1984


פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת תחתונה

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת עליונה

מערכות שלושת העיתונים הגדולים בישראל נמצאו בתל אביב ברחובות שנקראו על שם מייסדיהם. מערכת "ידיעות אחרונות" שכנה ברחוב מוזס, מערכת "מעריב" שכנה בעבר ברחוב קרליבך ומערכת "הארץ" נמצאת ברחוב שוקן.

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת תחתונה

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת עליונה ערך מרכזי - היסטוריה של תל אביב

ערך מרכזי – היסטוריה של תל אביב

היסטוריה מוקדמת של יפו

חידוש ההתיישבות היהודית

המנדט הבריטי

26.4: יריד המזרח מושך אליו מאות אלפי מבקרים.

תקופת המדינה

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת תחתונה

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת עליונה


הגרלת המגרשים ל"אחוזת בית" (1909).

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת תחתונה

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת עליונה


כללי

מרכז העיר

צפון העיר

דרום העיר

יפו

מזרח העיר

שכונות עבר הירקון

שכונות עבר הירקון מערב




שכונות עבר הירקון מזרח

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת תחתונה

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת עליונה יפוערבית: يَافَاיאפא) היא עיר נמל עתיקה בארץ ישראל, לחוף הים התיכון. מ-1950 שייכת יפו לתחומה העירוני של עיריית תל אביב-יפו, אם כי ליפו היסטוריה עתיקה ושונה בתכלית מן ההיסטוריה של תל אביב. יפו שימשה כבר בתקופת התנ"ך כעיר נמל ראשית בארץ ישראל, וכך גם במשך תקופות רבות עד למאה העשרים.

סמטה ביפו העתיקה
סמטה ביפו העתיקה
vndskurהמגדלור בנמל יפו
vndskurהמגדלור בנמל יפו
יפו העתיקה
ניתן ללחוץ על הקישורים לשמות המקומות.
כנסיית פטרוס הקדושמסגד מחמודיהמגדל השעון (יפו)כיכר השעוןרחוב יפתכנסיית מאר מיכאלכנסיית גאורגיוס הקדושרחוב רזיאלבית הקברות הפרוטסטנטי ביפוכיכר קדומיםגן המדרוןנמל יפוסלע אנדרומדהשוק הפשפשיםחוף תל אביבהים התיכוןתחנת המשטרה ביפובנק אנגלו-פלשתינהבית הספר טביתאגבעת אנדרומדהקולג' האחיםמגדלור יפובית שמעון הבורסקאיבית הכנסת לעולי לובמוזיאון אילנה גורתיאטרון הסימטהבית החולים הצרפתי על שם סנט לואי ביפובית העוליםבית מרכז האמנויותמאפיית אבולעפיהבית הסראייהסביל אבו נבוט ב'מסגד היםמנזר ניקולאס הקדושמיומנהנא לגעתבית הסראייה הישן (יפו)רחוב יהודה הימיתגן הפסגהטיילת יפובית המכס

(1) מגדלור יפו (2) בית שמעון הבורסקאי (3) כנסיית מאר מיכאל (4) כנסיית פטרוס הקדוש (5) מנזר ניקולאס הקדוש (6) מסגד הים
(7) החמאם ובית הסראייה הישן (8) בית מיומנה (9) בית הכנסת לעולי לוב (10) מוזיאון אילנה גור (11) תיאטרון הסימטה
(12) כנסיית גאורגיוס הקדוש (13) בית העולים (14) בית הספר טביתא (15) קולג' דה פרר (16) בית הקברות הפרוטסטנטי
(17) תחנת המשטרה ביפו (18) מאפיית אבולעפיה (19) בית הסראייה (20) סביל אבו נבוט ב' (21) בנק אנגלו-פלשתינה
(22) בית החולים הצרפתי על שם סנט לואי ביפו (23) גבעת אנדרומדה (24) בית מרכז האמנויות, (25) בית המכס בנמל יפו, (26) נא לגעת

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת תחתונה

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת עליונה

ערך מורחב – אדריכלות בתל אביב

מבנים היסטוריים חשובים

מגדלים

פניני אדריכלות

מבנים נוספים

מוסדות אמנות ותרבות

רחובות ושדרות

ערכים מורחבים – רחובות העיר, השדרות ושמותיהם
רחובות נוספים

כיכרות

כיכרות נוספות

שווקים

גנים

גנים נוספים

אתרים נוספים

אתרים ארכאולוגים

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת תחתונה

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת עליונה

מוקדים חשובים בעיר (מצפון לדרום):

אוניברסיטת תל אביב היא אוניברסיטה מהגדולות בישראל, השוכנת ברמת אביב, תל אביב. על-פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בשנת הלימודים 2007-‏2008 למדו בה יותר מ-25,000 סטודנטים. ההכרזה על הקמת אוניברסיטת תל אביב הייתה ב-6 ביוני 1956, אך למעשה הקמתה נעשתה בשלבים ונמשכה כעשר שנים, אגב איחוד של מוסדות שונים. גרעין האוניברסיטה הוקם ב-1 בדצמבר 1953 באבו כביר, סמוך ליפו, עם פתיחת "המכון האוניברסיטאי למדעי הטבע". ב-4 בנובמבר 1964 נחנך הקמפוס הקבוע של האוניברסיטה ברמת אביב, וב-1969 זכתה האוניברסיטה להכרה מלאה של המועצה להשכלה גבוהה.

החזית הצפונית של בית הכנסת והמרכז למורשת היהדות ע"ש צימבליסטה, וקיר ההנצחה לבוגרי האוניברסיטה
מפת אזור אוניברסיטת תל אביב
(ניתן ללחוץ על הקישורים לשמות המקומות)
לחצו כדי להקטין חזרה
מרכז הירידים והקונגרסים בישראלהדרייב איןהמרכז לטכנולוגיה חינוכיתהטלוויזיה החינוכיתהגנים הבוטנייםהגן הזואולוגישייח' מוניסשדרות קק"למחלף קק"לטיילת המדעהבית הירוקהפקולטה להנדסהבית הספר לעבודה סוציאליתבית הספר לכלכלהאודיטוריום סמולרשהפקולטה למשפטיםבית הכנסת צימבליסטההפקולטה לניהולהפקולטה למדעים מדויקיםאנו – מוזיאון העם היהודיהספרייה המרכזית ע"ש סוראסקיספריית וינרהפקולטה לרפואהמסוף האוניברסיטהמרכז עלית לספורטהפקולטה לאמנויותהגלריה האוניברסיטאיתכיכר אנטיןבית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטההפקולטה למדעי החברההמכון למחקרי ביטחון לאומימכון התקנים הישראליאפקהנווה אביביםרמת אביברחוב חיים לבנוןמסילת הירקוןמסילת החוףנתיבי איילון
לדף הקובץ
תמונה אינטראקטיבית (לחצו להסבר)‏


שפך הירקון הוא שמו של האזור בצפון תל אביב בו נשפך נחל הירקון אל הים התיכון. נחל הירקון המתעקל צפונה בקרבת הים יוצר חצי אי המכונה "חצי האי הירקוני" ובו מספר אתרים בעלי חשיבות. האזור החל להתפתח כבר בשנות ה-20 ובשנים האחרונות הוא עובר תהליך של שיפוץ והתחדשות אחרי שנים רבות של הזנחה והופך לאחד ממוקדי התרבות והבילוי של העיר.

באזור נמצאים נמל תל אביב הישן (אינו פעיל מ-1965), תחנת הכוח רדינג, מגרשי התערוכה של יריד המזרח ועוד.

תחנת הכוח רדינג
שפך הירקון
ניתן ללחוץ על הקישורים לשמות המקומות.
תחנת הכוח רדינגאצטדיון המכביהרדינג 3נמל תל אביביריד המזרחמסוף רדינגמגדלור תל אביברחוב דיזנגוףרחוב הירקוןאולם אוסישקיןמרכז דניאל עמיחי ללימודי חתירה וימאותרחוב אבן גבירולגשר ווקופשדרות רוקחפארק הירקוןנחל הירקוןחוף תל אביבהים התיכוןתל כודאדירחוב הירקוןרחוב דיזנגוףכיכר פלומר ע"ש הנציב העליון הרברט פלומרשבט צופי ים - תל אביברחוב אוסישקיןבית זבולוןשביל ישראלמרכז הטניס מכבירחוב אבן גבירולשדרות רוקחתחנת שירותי כיבוי והצלה בתל אביבגשר אוסישקיןגלידה מונטנהגשר בן-אליעזרגשר בר-יהודההאנגר 11


כיכר רבין היא הכיכר הגדולה ביותר בתל אביב וגם הגדולה בישראל ומשמשת גם לאירועים לאומיים כגון טקסים, עצרות והפגנות. אזור הכיכר, שהייתה קרויה בעבר "כיכר מלכי ישראל", וגן העיר היו בעבר פרדס ערבי בבעלות תושבי סומייל והפך לאחר מכן לגן ציבורי בו גם התקיים גן החיות של תל אביב. במרכז האזור נמצא בית עיריית תל אביב-יפו ובדומה למתחם הבימה מהווה הכיכר מפרק עירוני המחבר בין מספר שדרות עירוניות.

מבט על הכיכר מהבריכה האקולוגית
כיכר רבין וסביבתה
ניתן ללחוץ על הקישורים לשמות המקומות.
אנדרטה לשואה ולתקומהשדרות ח"ןכיכר מסריקשדרות בן-גוריוןשדרות דוד המלךרחוב אבן גבירולכיכר רביןגן העיר (תל אביב)‏בית עיריית תל אביב-יפורחוב גורדוןרחוב שלמה המלךרחוב פרישמןהלל צייטליןרחוב דוד בלוךקריית מאיר

(1) האנדרטה לזכר יצחק רבין - במקום הירצחו. (2) האנדרטה לשואה והתקומה שיצר יגאל תומרקין (3) קולנוע גת


רחוב דיזנגוף הוא הרחוב המסחרי הראשי באזור מרכז תל אביב והצפון הישן של העיר. כיכר צינה דיזנגוף שבמרכזו היא אחת הכיכרות המרכזיות וליבה של העיר הלבנה. סביב אזור זה וסביב רחוב המלך ג'ורג' נמצאים מוסדות רבים וכן מספר כיכרות קטנות המחברות בין הרחובות החשובים של מרכז העיר.

מלון סנטר שבכיכר צינה דיזנגוף
דיזנגוף-המלך ג'ורג' וסביבתם
ניתן ללחוץ על הקישורים לשמות המקומות.
כיכר לונדוןכיכר מגן-דודמתחם הבימהכיכר רביןכיכר מסריקגן מאירדיזנגוף סנטרכיכר מיכאל'סקולנוע חןקולנוע אסתרמרכז קופת חוליםכיכר דיזנגוףרחוב המלך ג'ורג' (תל אביב)רחוב דיזנגוףרחוב בוגרשובשדרות בן ציון

(1) קולנוע אסתר (מלון סינמה). (2) קולנוע חן. (3) מרכז קופת חולים.
(4) בית הספר "נצח ישראל". (כיום בניין מגורים). (5) מלון סנטר שיק.


שדרות שאול המלך ורחוב קפלן הם שני צירי רוחב בחלקו המזרחי של מרכז העיר, הכולאים ביניהם את הקריה, ומתאפיינים בריכוז גבוה של מבני ציבור ושל בנייה מודרנית. באזור שוכנות גם שכונות מגורים שקדמו לתנופת הפיתוח המודרנית, דוגמת המושבה הטמפלרית שרונה שקמה במחצית השנייה של המאה ה-19, ושכונות מונטפיורי וקריית מאיר שהתפתחו החל בשנות ה-30 של המאה ה-20.

שדרות שאול המלך ממרומי מגדל "נאות אביב"
שדרות שאול המלך ורחוב קפלן
ניתן ללחוץ על הקישורים לשמות המקומות.
תחנת שאול המלךשכונת מונטיפיורינתיבי איילוןתחנת הרכבת תל אביב השלוםגשר עזריאלידרך בגיןרחוב דובנוברחוב אבן גבירולקריית מאירמכון תל אביב לחזנותהתיאטרון הקאמריהמשכן לאמנויות הבמהספריית בית אריאלהמוזיאון תל אביב לאמנותהיכל המשפטרחוב ויצמןבית החולים איכילובבית שלום עליכםבית אסיהבית אמריקהמגדל אמות השקעותבית הדר דפנהשדרות שאול המלךבית העיתונאים על שם סוקולובמגדל היובלבית אמות משפטלונדון מיניסטורסגינת דובנובבית אירופהבית ציוני אמריקהמגדל דניאל פרישמגדל מרגניתבית וילהלם אברלהמגדלי עזריאלימגדל המטכ"להקריהשרונהרחוב קפלןבית הסופרמגדל המוזיאון

1 לונדון מיניסטורס, 2 בית אמות משפט, 3 מגדל מרגנית, 4. מגדל המטכ"ל, 5. תחנת הרכבת תל אביב השלום,
6. גשר עזריאלי, 7. מגדל היובל, 8. המשכן לאמנויות הבמה, 9. ספריית בית אריאלה, 10. מוזיאון תל אביב לאמנות,
11. היכל המשפט, 12. מגדל המוזיאון, 13. בית אסיה, 14. מגדל אמות השקעות, 15. בית אמריקה,
16. בית אירופה, 17. בית הדר דפנה, 18. בית ציוני אמריקה, 19. מכון תל אביב לחזנות,
20. בית העיתונאים על שם סוקולוב, 21. בית הסופר, 22. מגדל דניאל פריש, 23. בית שלום עליכם,
24. התיאטרון הקאמרי, 25. תחנת שאול המלך, 26. בית וילהלם אברלה, 27. מגדלי דה וינצ'י


מתחם הבימה או מתחם התרבות של תל אביב הוא מתחם ציבורי במרכז העיר בו נמצאים כמה ממוסדות התרבות החשובים ביותר שלה. המתחם כולל את בית הבימה, היכל התרבות, ביתן הלנה רובינשטיין ואת השטחים הפתוחים של כיכר הבימה (התזמורת) וגן יעקב. בנוסף לריכוז מבני הציבור מהווה המתחם מפרק עירוני חשוב ביותר במרכז העיר אליו מתנקזים מספר רחובות חשובים.

היכל התרבות
מתחם הבימה
ניתן ללחוץ על הקישורים לשמות המקומות.
שדרות רוטשילדרחוב אחד העםשדרות בן ציוןה'תרס"טרחוב דיזנגוףברוניסלב הוברמןשדרות ח"ןבית ציוני אמריקהרחוב אבן גבירולהיכל התרבותהבימהביתן הלנה רובינשטיין לאמנות בת זמננוגן יעקברחוב יהודה הלוירחוב קפלןארטורו טוסקניניחיים חיסיןאלכסנדר מרמורקמתחם הבימהבית אליהו

כיכר מגן-דוד היא אחת הכיכרות החשובות בעיר והיא נמצאת בין לב תל אביב ושכונת כרם התימנים במפגש הרחובות המלך ג'ורג', שינקין, רחוב הכרמל (בו נמצא שוק הכרמל), מדרחוב נחלת בנימין ורחוב אלנבי. הכיכר היא מוקד של פעילויות רבות ומגוונות והיא הומה אדם בכל ימות השנה.

צילום פנורמי של כיכר מגן-דוד מנקודה בצפון מערב הכיכר. מימין: הכניסה לשוק הכרמל, מדרחוב נחלת בנימין, אלנבי, שינקין ורחוב המלך ג'ורג' (מוסתר)
כיכר מגן-דוד
ניתן ללחוץ על הקישורים לשמות המקומות.
כיכר מגן-דודמדרחוב נחלת בנימיןשוק הכרמלרחוב שינקיןרחוב המלך ג'ורג' (תל אביב)רחוב אלנביבית פולישוקכרם התימניםבית גוטגולדהלל הזקןרחוב ברנר (תל אביב)

תל אביב הקטנה הייתה כינויו של האזור העירוני הקטן שכלל את רחובותיה הראשונים של תל אביב. עד שנות ה-20 הייתה תל אביב בנויה בשטח קטן הכולל את שכונת נווה צדק ומספר רחובות שבמרכזם רחוב הרצל שבקצהו הגימנסיה העברית "הרצליה" (כיום עומד במקומה מגדל שלום). סביב הרחובות אלנבי, אחד העם ושדרות רוטשילד נמצא מע"ר תל אביב גם היום.

הרחוב הראשון בשכונת אחוזת בית, רחוב הרצל, וברקע בניין הגימנסיה העברית "הרצליה"
תל אביב הקטנה סביב רחוב הרצל
ניתן ללחוץ על הקישורים לשמות המקומות.
רחוב הרצל (תל אביב)רחוב אחד העםרחוב יהודה הלוירחוב ליליינבלוםבית הכנסת הגדול (תל אביב)שדרות רוטשילדמגדל שלום מאיררחוב אלנבירחוב נחלת בנימיןמוזיאון ההגנהפארק המסילה (תל אביב)דרך יפו-תל אביבבית דיזנגוףבית ויסנווה צדקמלון פלטיןבית רומנו (תל אביב)בית הסנהבית מניבית החולים ליולדות פרוידבית פולאקמגדל בנק דיסקונט

אבו כביר הייתה שכונה ערבית של יפו אשר הוקמה בשנות ה-40 של המאה ה-19 על ידי תושבי הכפר המצרי תל אל־כביר שבמצרים. אלה הובאו למקום על ידי איברהים פאשה לאחר שכבש את ארץ ישראל מידי העות'מאנים. כיום שוכנת השכונה בדרומה של תל אביב.

פנים כנסיית פטרוס הקדוש
מפת אבו כביר
ניתן ללחוץ על הקישורים לשמות המקומות.
בית מעצר תל אביבבית קאסרבית אל-עזההמכון הלאומי לרפואה משפטיתבית הספר לטבע, סביבה וחברהסביל אבו נבוטגן אבו נבוטפארק החורשותגני הטבעצער בעלי חייםכנסיית פטרוס הקדושגבעת הרצלרחוב הרצלדרך בן צבידרך קיבוץ גלויותסכנת א-טורקיקריית שלוםנווה עופראבו כביר

המושבה האמריקאית-גרמנית ביפו שוכנת בין שכונת פלורנטין לבין יפו, והיא משתרעת על פני שני רחובות צולבים: רחוב אורבך ורחוב בר הופמן. המושבה הוקמה באמצע המאה ה-19 על ידי נוצרים מורמונים מארצות הברית, ולאחר מספר שנים עברה לידי הגרמנים הטמפלרים. אלה שיפצו את רוב הבתים והפכו את המקום למושבה גרמנית עד שגורשו מהארץ בימי מלחמת העולם השנייה. בעשור הראשון של המאה ה-21 החל תהליך של שימור ושיקום במושבה.

מראה במושבה
המושבה האמריקאית-גרמנית ביפו
ניתן ללחוץ על הקישורים לשמות המקומות.
בר הופמן 19בית רולה פלוידכנסיית עמנואלבית ידידות מייןבר הופמן 11בית אוסטינובמלון ירושליםבית עמנואלבית אקלי נורטוןבית הבולשת הבריטית

רחוב אורבך: (1) בית הבולשת הבריטית • (4) בית אקלי נורטון • (6) מלון ירושלים (מלון הפארק) • (8) בית עמנואל • (10) בית ידידות מיין
רחוב בר הופמן: (9) בית אוסטינוב • (11) בית הרוס • (15) כנסיית עמנואל • (17) בית רולה פלויד (בית תיאודור זנדל) • (19) בית עץ


גבעת עלייה היא שכונה בדרומה של יפו, השוכנת בין הים ממערב לרחוב יפת ממזרח, ובין שכונת יפו ג' והעיר בת ים מדרום לרחוב מנדס פראנס ושכונת עג'מי מצפון‏. השכונה נוסדה באמצע המאה ה-19 על ידי מוסלמים שהגיעו מג'באליה שברצועת עזה, וכונתה גם היא בשם "ג'באליה". במקביל קמה מצפון לה שכונת עג'מי הנוצרית-מרונית. לאחר מלחמת העצמאות שונה שמה של השכונה ל"גבעת עלייה".

חוף גבעת עלייה
גבעת עלייה
ניתן ללחוץ על הקישורים לשמות המקומות.
חורשת עציוןיפו ג'בית קברות ארמניבת יםהמישלמה ליפובית יצחק שדהבית קברות יווני אורתודוקסיבית קברות קתוליבית קברות יווני קתוליבית קברות מוסלמימרכז פרס לשלוםחוף גבעת עלייהרחוב קדםגשר חלון ליפוגן קידרוןמסגד ג'בליהרחוב יפתמדרון יפועג'מיגן טולוזהמרכז הערבי-יהודי ביפומרכז פיסבית השגריר הצרפתיתיכון עירוני י"ב

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת תחתונה

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת עליונה

העיר הלבנה היא אתר המורשת העולמית שעליו זכתה תל אביב להכרה על ידי אונסק"ו בשנת 2003. העיר הלבנה היא כינוי לאזור ההיסטורי של העיר בו מצויים מבנים רבים בסגנון הבינלאומי והיא מרקם עירוני ייחודי מסוגו בעולם ובעל חשיבות היסטורית רבה. ההכרה העולמית בחשיבות זו היא בזכות למעלה מ-4,000 בניינים אשר נבנו בסגנון הבינלאומי ובזכות המרקם המיוחד של העיר תל אביב כעיר גנים, רחובותיה ושדרותיה הירוקות. רוב הבניינים נבנו משנות ה-30 ועד הקמת המדינה על ידי אדריכלים יהודים שהגיעו ברובם מגרמניה. חלקם גם התחנכו על עקרונות בית הספר לארכיטקטורה "הבאוהאוס" או הושפעו ממנו ולכן מכונה לעיתים הבנייה בעיר הלבנה בנייה ב"סגנון הבאוהאוס".
בית ברחוב הנביאים

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת תחתונה

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת עליונה

מייסדי העיר ושכונותיה

ערך מורחב – מייסדי תל אביב

ראשי העיר

יקירי העיר

אנשי רוח משפיעים נוספים

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת תחתונה

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת עליונה

מוסדות חינוך

הכניסה הראשית אל אוניברסיטת תל אביב בכיכר אנטין
עוד בנושא חינוך

מוסדות תרבות

מוזיאון תל אביב
עוד בנושא תרבות
פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת תחתונה

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת עליונה

ערך מורחב – תחבורה בתל אביב
כיתוב תמונה
כיתוב תמונה

כללי

אוטובוסים

רכבת

רכבת קלה

רכבת תחתית

תעופה

עוד בנושא תחבורה

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת תחתונה

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת עליונה

כדורגל

אצטדיון בלומפילד

כדורסל

ענפי ספורט נוספים

אצטדיונים ומרכזי ספורט

היכל מנורה מבטחים
היכל קבוצת שלמה

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת תחתונה

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת עליונה

כללי

בריאות

גאוגרפיה

ישובים וכפרים היסטוריים באזור:

תל אביב בתרבות

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת תחתונה

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת עליונה

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת תחתונה

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת עליונה

פורטל ישראל פורטל ירושלים פורטל אשדוד פורטל חיפה פורטל היישוב פורטל אתרי מורשת בישראל פורטל האדריכלות

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת תחתונה

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת עליונה

רוצים לעזור?

פורטל:תל אביב-יפו/מסגרת מעוצבת תחתונה



פורטל מומלץ