משתמש:Yanshoof/ארגז חול 6 – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
Yanshoof (שיחה | תרומות)
Yanshoof (שיחה | תרומות)
שורה 8: שורה 8:
==פעילות החטיבה==
==פעילות החטיבה==
===[[מבצע קדש]]===
===[[מבצע קדש]]===
במלחמת סיני צוידה החטיבה, בפיקודו של [[חיים בר לב]], בגדוד של טנקי [[M4 שרמן|שרמן]] וגדוד [[AMX-13]]. בפרוץ הקרבות פרצה החטיבה דרך מוצבי [[רפיח]] ובמהלך יום הקרבות של [[1 בנובמבר]] כבשה את ה[[ג'יראדי]] וייצבה קו בפאתי [[אל-עריש]]. למחרת היום, כבשה את אל עריש ‏‏<ref>‏http://dover.idf.il/IDF/About/history/50s/1956/102901.htm‏</ref> והגיעה עד למרחק 15 קילומטרים מתעלת סואץ.
במלחמת סיני צוידה החטיבה, בפיקודו של [[חיים בר לב]], בגדוד של טנקי [[M4 שרמן|שרמן]] וגדוד [[AMX-13]]. בפרוץ הקרבות פרצה החטיבה דרך מוצבי [[רפיח]] בסיועה של [[חטיבת גולני]] ובמהלך יום הקרבות של [[1 בנובמבר]] כבשה בקרבות קשים תחת ארטילריה ושדות מוקשים ‏‏<ref>‏http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/497/518.html‏</ref> את ה[[ג'יראדי]] וייצבה קו בפאתי [[אל-עריש]]. למחרת היום, כבשה את אל עריש ‏‏<ref>‏http://dover.idf.il/IDF/About/history/50s/1956/102901.htm‏</ref> והגיעה עד למרחק 15 קילומטרים מתעלת סואץ.


===[[מלחמת ששת הימים]]===
===[[מלחמת ששת הימים]]===

גרסה מ־14:28, 4 בספטמבר 2009

דף זה אינו ערך אנציקלופדי
דף זה הוא טיוטה של Yanshoof.
דף זה אינו ערך אנציקלופדי
דף זה הוא טיוטה של Yanshoof.
הדף נמצא בשלבי עבודה: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה, אתם מתבקשים שלא לערוך את הדף בטרם תוסר ההודעה הזו, אלא אם כן תיאמתם זאת עם מניח התבנית.
אם הדף לא נערך במשך שבוע ניתן להסיר את התבנית ולערוך אותו, אך לפני כן רצוי להזכיר את התבנית למשתמש שהניח אותה, באמצעות הודעה בדף שיחתו.
הדף נמצא בשלבי עבודה: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה, אתם מתבקשים שלא לערוך את הדף בטרם תוסר ההודעה הזו, אלא אם כן תיאמתם זאת עם מניח התבנית.
אם הדף לא נערך במשך שבוע ניתן להסיר את התבנית ולערוך אותו, אך לפני כן רצוי להזכיר את התבנית למשתמש שהניח אותה, באמצעות הודעה בדף שיחתו. שיחה

חטיבה 27 (עוצבת אגרוף ורומח. בעבר גם חטיבה 264, חטיבה 60 וחטיבה 204) היא חטיבת שריון במילואים בחיל השריון הישראלי. מקור שמה הוא בעובדה שהייתה חטיבת המילואים של חטיבה שבע, דהיינו השנייה לשבע. החטיבה היא חטיבת המילואים המשוריינת הראשונה בצה"ל.

עם יצירת חטיבות המילואים הראשונות, בשנת 1952, החל צה"ל בהקמתה של חטיבה 27 שקלטה את חייליה מחטיבה 7. הקמת החטיבה הואצה לקראת מבצע קדש. מפקדה הראשון היה יצחק פונדק.


פעילות החטיבה

מבצע קדש

במלחמת סיני צוידה החטיבה, בפיקודו של חיים בר לב, בגדוד של טנקי שרמן וגדוד AMX-13. בפרוץ הקרבות פרצה החטיבה דרך מוצבי רפיח בסיועה של חטיבת גולני ובמהלך יום הקרבות של 1 בנובמבר כבשה בקרבות קשים תחת ארטילריה ושדות מוקשים ‏‏[1] את הג'יראדי וייצבה קו בפאתי אל-עריש. למחרת היום, כבשה את אל עריש ‏‏[2] והגיעה עד למרחק 15 קילומטרים מתעלת סואץ.

מלחמת ששת הימים

במלחמת ששת הימים כונתה החטיבה חטיבה 60. הרכבה היה דומה להרכבה במלחמת סיני. על החטיבה הוטלה משימת התקדמות לעבר אל-עריש. בהמשך המלחמה כבשה וטיהרה החטיבה את ביר לחפן וביר גפגפה. עד תום המלחמה ביצעה החטיבה בלימת התקפות נגד ליליות של שריון מצרי, ייצבה קו מצפון לקנטרה ולחמה נגד כוחות מצריים קטנים שחצו את התעלה.

מלחמת יום הכיפורים

במלחמת יום הכיפורים כונתה החטיבה חטיבה 204 וגם במלחמה זו נלחמה בגזרת סיני. החטיבה, בהרכב של 2 גדודים ממוכנים וגדוד טנקי מגח נלחמה בצפון חצי האי סיני. חלק גדול מן החטיבה, גדוד ממוכן וגדוד הטנקים הועבר עם תחילת הלחימה לחטיבה 460. החטיבה נלחמה על מנת לשמור את צירי ההגעה למעוז בודפשט פתוחים ונקיים מכוחות מצריים. לאחר שחצה את התעלה, נלחמה החטיבה באזור ג'בל ג'ניפה.

לאחר מלחמת יום הכיפורים

כיום החטיבה מצויידת בטנקי מרכבה סימן אחד. מפקדה הנוכי הוא אל"מ צפריר אורפז. את החטיבה מלווה אל"ם דוד טפרסון, ששירת בה מיום הקמתה.

אתר החטיבה נמצא בגבעת כוח, והוא צופה על כביש 6.

מפקדי החטיבה


שגיאות פרמטריות בתבנית:להשלים

פרמטרי חובה [ נושא ] חסרים

שם תקופת כהונה כמפקד החטיבה הערות
יצחק פונדק מפקדה הראשון
חיים בר לב מפקדה במלחמת סיני
מנחם אבירם מפקדה במלחמת ששת הימים
צבי רם מפקדה במלחמת יום הכיפורים
שמואל גודר -
רמי עמדי מפקד קורס מ"פ - מג"דים
צפריר אורפז מפקדה הנוכחי

קישורים חיצוניים

קטגוריה:יחידות מילואים בזרוע היבשה קטגוריה:חיל השריון הישראלי