אסון – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
התחלת ערך
 
אין תקציר עריכה
שורה 3: שורה 3:


==אסון טבע==
==אסון טבע==
[[אסון טבע]] הוא התוצאה של גורם סיכון [[טבע]]י (למשל [[התפרצות געשית]] ו[[רעידת אדמה]]) אשר פוגע בבני האדם. נהוג לומר שאסונות טבע נגרמים כתוצאת מפעילות טבעית של הטבע הפועלת יחד עם הפעילות האנושית. כלומר, ממד האסון הטבעי תלוי ברמת הפעילות של בני האדם בסביבה הטבעית שלהם וביחסי הגומלין ביניהם.
[[אסון טבע]] הוא התוצאה של גורם סיכון [[טבע]]י (למשל [[התפרצות געשית]] ו[[רעידת אדמה]]) אשר פוגע בבני האדם. נהוג לומר שאסונות טבע נגרמים כתוצאת מפעילות טבעית של הטבע הפועלת יחד עם הפעילות האנושית. כלומר, ממד האסון הטבעי תלוי ברמת הפעילות של בני האדם בסביבה הטבעית שלהם וביחסי הגומלין ביניהם. לרוב מצומצמת ההגדרה לאסונות הפוגעים באדם. אסון טבע עשוי גם להיות [[אסון אקולוגי]] אם פגיעתו ב[[בעלי חיים|חי]] וב[[צומח]] חמורה (אם כי אסון אקולוגי יכול להיגרם גם על ידי מעשי אדם).


==אסון מלאכותי==
==אסון מלאכותי==

גרסה מ־08:22, 27 בדצמבר 2009

חורבות של רעידת האדמה בסן פרנסיסקו (1906), הזכורה כאחת האסונות הטבע הגרועים ביותר שהתרחשו בהיסטוריה של ארצות הברית.

אסון או קטסטרופה הנו מונח המתאר ארוע או מצב המהווה סיכון ואיום על החיים, הרכוש, הבריאות או הסביבה. אסונות יכולים להיות טבעיים או מלאכותיים (נגרמים כתוצאה ממעשים ידי-אדם). אסון מוגדר כארוע המשפיע לרעה על החברה או הסביבה.

אסון טבע

אסון טבע הוא התוצאה של גורם סיכון טבעי (למשל התפרצות געשית ורעידת אדמה) אשר פוגע בבני האדם. נהוג לומר שאסונות טבע נגרמים כתוצאת מפעילות טבעית של הטבע הפועלת יחד עם הפעילות האנושית. כלומר, ממד האסון הטבעי תלוי ברמת הפעילות של בני האדם בסביבה הטבעית שלהם וביחסי הגומלין ביניהם. לרוב מצומצמת ההגדרה לאסונות הפוגעים באדם. אסון טבע עשוי גם להיות אסון אקולוגי אם פגיעתו בחי ובצומח חמורה (אם כי אסון אקולוגי יכול להיגרם גם על ידי מעשי אדם).

אסון מלאכותי

אסון "מלאכותי" או אסון מעשה ידי אדם הינו אסון שאינו טבעי, דהיינו לא נדרשה התערבות של כוחות הטבע לגרימתו, אלא פעילות אנושית לבדה שגרמה לאבידות ונפגעים רבים. אסונות כאלו מאופיינים על-ידי רשלנות, שגיאות שונות או כישלון של מערכת מסוימת. גם את האסונות המלאכותיים ניתן לחלק לשתי קטגוריות - אסונות טכנולוגיים ואסונות חברתיים (סוציולוגיים). אסונות טכנולוגיים הנם תוצאה של כישלון בטכנולוגיה, כגון תקלות בתכנון, אסונות תחבורתיים, או אסונות סביבתיים. אסונות חברתיים הם בעלי מניע אנושי חזק, כגון מלחמות, מעשים פליליים ומהומות.


ראו גם