ניקולאי דווידנקו – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
Xqbot (שיחה | תרומות)
מ בוט משנה: hr:Nikolaj Davydenko
מאין תקציר עריכה
שורה 415: שורה 415:
{{מיזמים|ויקישיתוף=Category:Nikolay Davydenko|שם ויקישיתוף=ניקולאי דווידנקו}}
{{מיזמים|ויקישיתוף=Category:Nikolay Davydenko|שם ויקישיתוף=ניקולאי דווידנקו}}
* [http://www.atptennis.com/3/en/players/playerprofiles/?playernumber=D402 פרופיל השחקן] הכולל פרטים רבים מאז נעשה מקצוען באתר ה-ATP הרשמי {{אנגלית}}
* [http://www.atptennis.com/3/en/players/playerprofiles/?playernumber=D402 פרופיל השחקן] הכולל פרטים רבים מאז נעשה מקצוען באתר ה-ATP הרשמי {{אנגלית}}

{{עשרת הטניסאים הטובים ביותר}}


{{מיון רגיל:דווידנקו, ניקולאי}}
{{מיון רגיל:דווידנקו, ניקולאי}}

גרסה מ־00:45, 23 בינואר 2010

תבנית:טבלת טניס ניקולאי ולדימירוביץ' דווידנקורוסית: Николай Владимирович Давыденкo) (נולד ב-2 ביוני 1981) טניסאי רוסי.

דווידנקו הוא הטניסאי הרוסי הבכיר ביותר כיום ( 2009) בדירוג סבב ה-ATP ומדורג כיום (יוני 2009) במקום האחד עשר בעולם. הישגיו הבולטים ביותר הם זכייה באליפות סבב המאסטרס העולמי בשנת 2009 והגעה לשלבי חצי הגמר בתחרויות הגראנד סלאם אליפות ארצות הברית הפתוחה (2006 ,2007) וברולאן גארוס (2005 ,2007). יש והוא מכונה "איש הברזל" משום שהוא משחק בשנה ביותר טורנירים מאשר כל טניסאי אחר, בדומה לטניסאי העבר הרוסי ייבגני קפלניקוב.

חייו האישיים וילדותו

ניקולאי דווידנקו נולד ב-2 ביוני 1981 בעיר סייברדונייצק שבאוקראינה (באותה עת חלק מברית המועצות) לזוג ולדימיר וטטיאנה דווידנקו.

בגיל 11 עזב את הוריו באוקראינה כדי לגור עם אחיו אדוארד בוולגוגרד שברוסיה שם נוצרו תנאים טובים יותר להפיכתו לשחקן טניס. בראיון קצר סיפר דווידנקו את חוויותיו שם

"תחילה גרתי ברוסיה 4 שנים, אדוארד עבד אז כמאמן טניס של ילדים ובאותה תקופה גם התחלנו להתאמן יחד כאשר הוא מאיץ בי מאוד להצלחה. בגיל 15 כבר עזבנו לגרמניה לאחר שאחי היה משוכנע ששם יהיה טוב יותר בשבילי ואכן באירופה יכולתי לשחק בהרבה יותר טורנירים וגם להרוויח יותר כסף מאשר ברוסיה."

בשנת 1999, כאשר היה בן 18, קיבל דווידנקו אזרחות רוסית ומאז הוא מייצג את רוסיה. קצת לפני גביע דיוויס של שנת 2006 התחתן עם חברתו אירנה שליוותה אותו בנסיעותיו במשך שלוש שנים וכיום חזרה לגור בוולגוגרד.

קריירת הטניס

דווידנקו החל לשחק לקראת גיל 7 עם אחיו אדוארד שהיה אז שחקן מקצוען סביר. במהלך תקופת נעוריו בטניס עבר יחד עם אחיו לסאלמט שבגרמניה על מנת לפתח את כישרונו בטניס ולשחק ביותר טורנירים. דווידנקו הפך למקצוען לקראת סוף שנת 1999.

2000

בשנת 2000 שיחק בעיקר בטורנירי פיוצ'ר ואף זכה בתואר אחד והגיע לשלושה גמרים. את הופעת הבכורה שלו בטורניר ATP עשה באמסטרדם שם הגיע לחצי הגמר, לאחר מכן באוגוסט זכה בתואר הצ'אלנג'ר הראשון שלו במנשנגלדבך, גרמניה.

2001

בשנת 2001 הצליח דווידנקו להתברג להגרלה הראשית של אליפות אוסטרליה הפתוחה ולרשום את הופעת הבכורה שלו בטורניר גראנד סלאם ואף הגיע לסיבוב השני לפני שנכנע למדורג ראשון דאז פטריק רפטר בארבע מערכות. הופעה זו ליכדה את אורות הזרקורים בפעם הראשונה סביב דווידנקו והראתה לקהל הרחב את כשרונו הרב. כמה שבועות אחרי, בחודש פברואר, נפגע דווידנקו בגב התחתון במהלך טורניר בדאלאס ונעדר מהסבב במשך שישה שבועות. למרות זאת, לאחר הפציעה הוא חזר לזכות בשני תארי צ'אלנג'ר באולם ואיסטנבול וסיים את העונה עם רבע הגמר בטורניר ה-ATP בבזל.

2002

ב-2002 המשיך דווידנקו להשתתף בטורנירי ATP וצ'אלנג'ר לסירוגין, ובלטו בהישגיו שני רבעי הגמר בבאסטאד ובווינה, כמו כן במשך שנה זאת קטף דווידנקו גם ארבעה תארי צ'אלנג'ר.

2003

בשנת 2003 עשה דווידנקו את הצעד המשמעותי הראשון שלו בסבב, הוא פתח את העונה עם תואר ATP ראשון באדלייד כאשר בגמר הוא מביס את כריסטוף וליגן. כמה חודשים לאחר מכן קטף דווידנקו את תואר ה-ATP השני שלו באסטוריל (הראשון שלו על משטח החימר) כאשר הוא מנצח בגמר את אגוסטין קלרי, עונה זאת צברה עוד יותר תאוצה בהמשך בטורנירי החימר החשובים בברצלונה ובסנט פלטן בהם הגיע לרבע הגמר ולגמר בהתאמה. בסוף עונה מוצלחת זו נכנס דווידנקו לראשונה בקריירה שלו ל-50 המובילים בדירוג.

2004

מגמת ההתקדמות נמשכה בשנת 2004, בה זכה בשני תארים שנה שנייה ברציפות. רבע הגמר בטורניר המאסטרס מונטה קרלו סיים רצף מוצלח של 10-2 לדווידנקו, שבוע אחר כך זכה דווידנקו בתוארו השלישי בטורניר מינכן. באוקטובר זכה דווידנקו לראשונה בטורניר על אדמת מדינתו בטורניר מוסקבה (גם יחידים וגם זוגות יחד עם איגור אנדרייב). שנה זו הובילה בסופה את כניסתו לראשונה ל-30 המובילים.

2005

את 2005 התחיל דווידנקו עם הגעה לראשונה לרבע גמר טורניר גארנד סלאם באליפות אוסטרליה הפתוחה. במהלך עונת החימר זכה דווידנקו בתוארו החמישי בסנט פלטן עם ניצחון על השחקן הביתי הבכיר ממנו, יורגן מלצר. בהמשך העונה הוא המשיך ביציבותו החיובית והגיע לחצי הגמר בטורניר מאסטרס המבורג ובזכות זה נכנס לראשונה לטורניר הגראנד סלאם בצרפת הרולאן גארוס שם הפסיד למאריאנו פוארטה בחמישה סטים 3-6 7-5 6-2 4-6 4-6 כאשר בסופו של הטורניר התעוררה פרשה גדולה בה נחשד פוארטה בשימוש בחומרים אסורים. לאחר הרולאן גארוס דווידנקו דורג לראשונה ברשימת עשרת הטניסאים הבכירים. לקראת סוף השנה דווידנקו הגיע לרבעי הגמר בטורנירי המאסטרס בסינסינטי ופריס ובסופה של העונה המוצלחת ביותר שלו עד אז הצליח להיכנס לטורניר גביע המאסטרס בשנחאי בפעם הראשונה ואף להגיע לחצי הגמר, שם הוא נכנע לדוד נאלבאנדיאן. את השנה סיים כרוסי מס' 1 בסבב וכמחבט מס' 5 בעולם.

2006

דווידנקו בעוד הפסד לרוג'ר פדרר (אליפות ארצות הברית הפתוחה)

לאחר ההתקדמות המהירה אל החמישייה הבכירה ב-2005, דווידנקו התייצב בה ב-2006 והמשיך להיות חלק ממנה. עם תחילתה של השנה חזר על ההישג משנה שעברה עם רבע גמר באליפות אוסטרליה הפתוחה שבו הפסיד רק לרוג'ר פדרר בארבעה סטים 4-6 6-3 6-7 6-7. כמו כן דווידנקו נתן עוד עונת חימר טובה עם גמר בטורניר אסטוריל ורבע גמר במאסטרס המבורג. ברולאן גארוס חזר על ההישג של רבע הגמר שנה שניה ברציפות אך בווימבלדון הופתע והודח בשלב מוקדם. בהמשך העונה זכה בטורניר סופוט ולקח בפעם הראשונה טורניר אמריקני בניו הייבן. לאחר ניצחון זה בעונת המגרשים הקשים הגיע דווידנקו בפעם השניה לחצי גמר טורניר גראנד סלאם באליפות ארצות הברית הפתוחה שם הפסיד לרוג'ר פדרר. את השנה סיים עם תואר שני במוסקבה ותואר ראשון בטורניר מסדרת המאסטרס בפריס. זמן קצר לאחר נישואיו באותה שנה, עזר דווידנקו לנבחרת הדייויס הרוסית לזכות בגביע נגד נבחרת ארגנטינה. בשנה זו, שנת השיא בקריירה שלו, הוא סיים כמחבט מס' 3 בעולם.

2007

שנת 2007 התחילה עם עוד רבע גמר באליפות אוסטרליה הפתוחה עבור דווידנקו, השלישי ברצף, אך בעונת החימר לקח לדווידנקו הרבה זמן יחסית להיכנס לכושר ואליו הוא נכנס במיטבו בטורניר מאסטרס רומא שם נכנע בחצי הגמר רק ל"מלך החימר" רפאל נדאל במשחק מרתק שנגמר ב 6-7 7-6 4-6 לחובתו. לאחר מכן המשיך את העונה בצורה טובה עם חצי גמר נוסף ברולאן גארוס שם הפסיד שוב לרוג'ר פדרר 5-7 6-7 6-7. בווימבלדון הפתיע דווידנקו כאשר הגיע לשמינית הגמר על המשטח הפחות חזק שלו. בהמשך השנה, לקראת עונת המשטחים הקשים, נתן דווידנקו הופעות טובות בטורנירים בצפון אמריקה מאסטרס קנדה ומאסטרס סינסינטי בהם הגיע לרבע הגמר ולחצי הגמר בהתאמה. לקראת סופה של עונת המגרשים הקשים הגיע דווידנקו בפעם השנייה ברציפות לחצי גמר אליפות ארצות הברית הפתוחה] שם הפסיד בפעם ה-11 ברציפות לרוג'ר פדרר 5-7 1-6 5-7. את התואר היחידי שלו השנה קטף דווידנקו בטורניר הביתי במוסקבה (השביעי שלו בסה"כ).
לאור ההישגים ב-2007 נכנס דווידנקו לטורניר גביע המאסטרס בשנחאי בפעם השלישית, שם הפסיד לאנדי רודיק ולרוג'ר פדרר וניצח את פרננדו גונזאלס, מה שלא הספיק להעפלה לחצי הגמר. את השנה סיים כמחבט מס' 4 בעולם.
לאחר סוף עונת הטניס הרגילה (בין ה-30 בנובמבר ל-2 בדצמבר) היה דווידנקו שותף להפסד נבחרת רוסיה בגמר גביע דייויס לארצות הברית בתוצאה 1-4 עם יכולת לא משכנעת מספיק במשחק הזוגות בו שותף.

2008

את 2008 פתח דווידנקו עם הפסד בחצי גמר טורניר דוחא לאנדי מארי הבריטי, אבל בהמשך נחלש והגיע להישגו הראשון רק בחודש מארס, כשניצח את רפאל נאדאל וזכה בטורניר מיאמי מסדרת המאסטרס. בהמשך השנה זכה דווידנקו בטורנירים באוסטריה ובפולין, אבל כשלונות יחסיים בטורנירי המאסטרס הרחיקו אותו מצמרת הדירוג, ובספטמבר הוא ירד למקום השישי בעולם.

סגנון משחק

דווידנקו במהלך חבטה נמוכה

דווידנקו מאופיין בהפעלת לחץ מהקו האחורי אף על פי שהוא מוכשר גם בשאר טכניקות המשחק. התכונות המרכזיות אצלו (העולות בדרך כלל על יריביו) הן חבטות נמוכות, מהירות רגליים, יציבות משחק וחבטות החזרה מצוינות. המשחק מהקו האחורי של דווידנקו (כף יד וגב יד) מאופיין מבחינה טכנית בחבטות מוקדמות מאוד ממש עם פגיעת הכדור במשטח בדומה לאנדרה אגאסי. החבטה הטובה ביותר של דווידנקו היא גב היד כאשר יש ביכולתו לחבוט אותה על הישר, כמו כן חבטה קטלנית נוספת שלו היא חבטת האנגל (אשר דוחפת את היריב מחוץ למגרש). בעולם הטניס הוא ידוע כחובט הטוב ביותר בכדורים מהירים אשר אותם הוא פוגש מוקדם במיוחד וחובט לעתים קרובות "ווינרים" (חבטות ללא מענה).

החסרונות הבולטים של דווידנקו הם הקושי שלו לסיים משחקים בהם הוא מוביל, חבטות ההגשה, חבטות וולי (יעף) ושינויים ביכולתו במהלך משחקים, חסרונות אלו בלטו בעיקר במשחקים חשובים אותם הוא הפסיד כמו בטורניר גביע המאסטרס ב-2006 בו הפסיד לג'ימס בלייק לאחר שהוביל במערכה.

ציוד משחק

נותנות החסות הרשמיות לדווידנקו היא חברת הטניס פרינס וחברת הביגוד איירנס. למשחקים הוא עולה עם תיק שישה תאים של פרינס, מחבט מדגם O3 של פרינס, נעלי פרינס וביגוד של איירנס.

פרשות ומחלוקות

בשנת 2008 פתח ה-ATP בחקירה בקשר למשחק בין דווידנקו למרטין ארגלו בטורניר סופוט בפולין באוגוסט השנה לאחר שכמות גדולה של מהמרים הימרו על ניצחון של ארגואלו השחקן הפחות בכיר בהרבה מבין השניים באתר ההימורים "בטפייר" הבריטי. באותו משחק, לאחר ניצחון מוחץ בסט הראשון 6-2, פרש דווידנקו מהמשחק בסט השלישי בטענה לכאבים ברגלו. החשדות התחילו בכך שעד לפני משחק זה דווידנקו הציג טניס מצוין והביס יריבים בכל שלושת הטורנירים עד אז (כולל בזה) וגם בתחילת משחק זה. החשדות להטיית משחק גברו עוד יותר כאשר אתר ההימורים נתן ל-ATP פרטים על תשעה מהמרים רוסים מבוססים כלכלית אשר היה בכוונתם להמר על הפסד של דווידנקו על סך 1.6 מיליון דולר ואף על שני אלמוניים שרצו להגדיל את ההימור על הפסד של דווידנקו לשבעה מיליון דולר. עקב הפרות חריגות מחוקי האתר הימורים אלו בוטלו ודווידנקו הפך לחשוד מרכזי בפרשה.

בצל הפרשה שריחפה מסביבו הופיע דווידנקו באוקטובר לטורניר סנקט פטרבורג ברוסיה ובמשחקו נגד מארין צ'ליץ' במצב של 6-1 לזכותו במערכה הראשונה ו 5-7 לחובתו בשנייה, התחיל דווידנקו בצורה רעה את השלישית ולאחר שביצע טעות כפולה קרא לו השופט אליו שם הוא הזהיר אותו לאחר שטען שנראה כאילו הוא מנסה להפסיד בכוונה. באותה מערכה שלישית דווידנקו הובס 1-6 ונקנס על ידי ה-ATP ב2,000 דולר בטענה "שלא התאמץ מספיק" בצעד נדיר וכמעט תקדימי מצידם. שבוע לאחר מכן בטורניר מאסטרס פריס טורניר בו זכה בשנת 2006 הובס דווידנקו 2-6 2-6 על ידי מרכוס באגדטיס וגם במשחק זה קרא השופט לדווידנקו ואמר "מה קרה עם ההגשה שלך ?, תגיש כמוני ואז הכדור ינחת במלבן הלבן. תיתן את כל מה שיש לך, ניקולאי", דבר שגרם לטניסאי מבוכה רבה.
בתום ארבעה חודשי חקירה לא נמצאו ממצאים ודאיים וה-ATP טוען ש"המטרה שלנו היא לחבר את הנקודות בפרשה, זו לא חקירה נגד דווידנקו". באוגוסט 2008 הודיע ה-ATP כי החקירה הסתיימה ודווידנקו זוכה מכל אשמה.

הישגים ותארים בקריירה

תארי יחידים (14)

דווידנקו לאחר הפסד לנובאק דיוקוביץ' בגמר גביע המאסטרס בשנת 2008


שגיאות פרמטריות בתבנית:מקרא תוארי טניס

פרמטרים ריקים [ 1 ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

מקרא תארים סגנויות
גראנד סלאם 0
גביע המאסטרס 0
סדרת המאסטרס 2
סבב ה-ATP 14


תארים על פי סוג המשטח
קשה (4)
חימר (6)
דשא (0)
שטיח (4)
מס' תאריך טורניר משטח יריב בגמר תוצאה
1. 5 בינואר 2003 אדלייד, אוסטרליה קשה בלגיהבלגיה קריסטוף וליגן 6-2, 7-6(3)
2. 13 באפריל 2003 אסטוריל, פורטוגל חימר ארגנטינהארגנטינה אגוסטין קלארי 6-4, 6-3
3. 2 במאי 2004 מינכן, גרמניה חימר הולנדהולנד מארטין ורקר 6-4, 7-5
4. 17 באוקטובר 2004 קרמלין קאפ, רוסיה שטיח בריטניהבריטניה גרג רוסדצקי 3-6, 6-3, 7-5
5. 21 במאי 2005 סנט פולטן, אוסטריה חימר אוסטריהאוסטריה יורגן מלצר 6-3, 2-6, 6-4
6. 27 במאי 2006 פרוטצ'יץ', אוסטריה חימר רומניהרומניה אנדריי פאבל 6-0, 6-3
7. 6 באוגוסט 2006 סופוט, פולין חימר גרמניהגרמניה פלוריאן מייר 7-6(6), 5-7, 6-4
8. 26 באוגוסט 2006 ניו הייבן, ארצות הברית קשה ארגנטינהארגנטינהאגוסטין קלארי 6-4, 6-3
9. 15 באוקטובר 2006 קרמלין קאפ, רוסיה שטיח רוסיהרוסיה מאראט סאפין 6-4, 5-7, 6-4
10. 5 בנובמבר 2006 מאסטרס פאריס, צרפת שטיח סלובקיהסלובקיה דומניק הרבטי 6-1, 6-2, 6-2
11. 14 באוקטובר 2007 קרמלין קאפ, רוסיה שטיח צרפתצרפת פאוול הנרי מאטיו 7-5, 7-6(9)
12. 29 בנובמבר 2009 גביע המאסטרס, לונדון, אנגליה קשה ארגנטינהארגנטינהחואן מרטין דל פוטרו 6–3, 6–4

תארי זוגות (1)

מס' תאריך טורניר משטח שותף יריבים בגמר תוצאה
1. 17 באוקטובר 2004 קרמלין קאפ, רוסיה שטיח רוסיהרוסיה איגור אנדרייב הודוהודו מאש באפטי
שבדיהשבדיה ג'ון ביורקמן
3-6, 6-3, 6-4

תארים קבוצתיים

הישגים על פי שנים

הטורניר 2007 2006 2005 2004 2003 2002 2001 קריירה
אליפות אוסטרליה הפתוחה ר.ג ר.ג ר.ג ש.2 ש.1 ש.1 ש.2 0
הרולאן גארוס ח.ג ר.ג ח.ג ס.1 ס.2 ס.2 ס.2 0
ווימבלדון ש.4 ש.1 ש.2 ש.1 ש.1 ש.1 - 0
אליפות ארצות הברית הפתוחה ח.ג ח.ג ש.2 ש.3 ש.2 ש.2 ש.1 0
גביע המאסטרס ש.ב ש.ב ח.ג - - - - 0
טורנירים מסדרת המאסטרס
מאסטרס אינדיאן וולס ש.4 ש.3 ש.2 ש.1 - - - 0 / 4 3-4
מאסטרס מיאמי ש.3 ש.4 ש.2 ש.2 ש.1 ש.2 - 0 / 6 5-6
מונטה קרלו מאסטרס ש.2 ש.1 ש.3 ר.ג ש.1 - - 0 / 5 5-5
מאסטרס רומא ח.ג ש.3 ש.1 ש.3 ש.2 ש.1 - 0 / 6 8-6
מאסטרס המבורג ש.3 ר.ג ח.ג ש.1 ש.2 - - 0 / 5 9-5
מאסטרס קנדה ר.ג ש.1 ש.3 - ש.2 - - 0 / 4 5-4
מאסטרס סינסאנטי ח.ג ש.1 ר.ג - ש.1 - - 0 / 4 6-4
מאסטרס מדריד - ש.2 ש.3 - ש.1 - - 0 / 3 1-3
מאסטרס פריז ש.3 ז ר.ג ש.2 ש.1 - - 1 / 5 8-4
טורנירי ATP בהם זכה 1 5 1 2 2 0 0 N/A 10
דירוג סוף השנה 4 3 5 28 44 81 79 N/A N/A
  • מקרא: ש.(מספר)= מספר השלב אליו הגיע, "-" (לא השתתף בטורניר), ז= זכייה, ר.ג= רבע גמר, ח.ג= חצי גמר, N/A= לא רלוונטי

קישורים חיצוניים

  • פרופיל השחקן הכולל פרטים רבים מאז נעשה מקצוען באתר ה-ATP הרשמי (באנגלית)
עשרת הטניסאים בעלי הדירוג הגבוה ביותר בהתאחדות הטניסאים המקצוענים נכון ל-9 באוקטובר 2023
1. סרביהסרביה נובאק ג'וקוביץ'

6. יווןיוון סטפנוס ציציפס

2. ספרדספרד קרלוס אלקרס

7. גרמניהגרמניה אלכסנדר זברב

3. רוסיהרוסיה דנייל מדבדב

8. דנמרקדנמרק הולגר רונה

4. איטליהאיטליה יאניק סינר

9. ארצות הבריתארצות הברית טיילור פריץ

5. רוסיהרוסיה אנדריי רובליוב

10.נורווגיהנורווגיה קספר רוד