שכבת הייצוג של מודל ה-OSI – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ קישורים פנימיים
שורה 16: שורה 16:
==דחיסת נתונים==
==דחיסת נתונים==
{{ערך מורחב|דחיסת נתונים}}
{{ערך מורחב|דחיסת נתונים}}
תעבורת הנתונים ב[[רשת מחשבים|רשתות]] מוגבלת בעיקר על ידי [[רוחב פס|רוחב הפס]], לכן, על מנת להעביר את הנתונים בזמן הקצר ביותר יש לשמור עליהם קומפקטיים ככל שניתן. בשלב זה נכנסת לפעולה שכבת הייצוג המשתמשת ב[[אלגוריתם|אלגוריתמים]] שונים ל[[דחיסת נתונים]] ובכך מקטינה את נפחו ומגדילה את מהירות התקשורת.
תעבורת הנתונים ב[[רשת מחשבים|רשתות]] מוגבלת בעיקר על ידי [[רוחב פס|רוחב הפס]], לכן, על מנת להעביר את הנתונים בזמן הקצר ביותר יש לשמור עליהם קומפקטיים ככל שניתן. בשלב זה נכנסת לפעולה שכבת הייצוג המשתמשת ב[[אלגוריתם|אלגוריתמים]] שונים ל[[דחיסת נתונים]] ובכך מקטינה את נפח הנתונים ומגדילה את מהירות העברה.


==הצפנת מידע==
==הצפנת מידע==

גרסה מ־23:32, 15 בפברואר 2010

שכבת הייצוג (Presentation) של מודל ה-OSI היא השכבה השישית במודל. היא מספקת שירותי רשת לשכבת ההיישום ומשתמשת בשירותיה של שכבת התהליכים על מנת להעביר את הנתונים על גב הרשת.

לשכבת הייצוג שלושה תפקידים עיקריים:

  1. קידוד נתונים
  2. דחיסת נתונים
  3. הצפנת מידע

קידוד נתונים

מערכות מחשבים שונות משתמשות בקידודים שונים על מנת לייצג מידע. לכן, כאשר מעבירים מידע בין מערכות מחשבים שונות, יש לדאוג שהמידע שיוצא מהמקור יהיה קריא בתחנת היעד. לדוגמה, כאשר מעבירים קובץ טקסט, תחנת המקור יכולה לשתמש ב-ASCII כאשר תחנת היעד "מבינה" רק EBCDIC. או לחלופין תחנת המקור עובדת ביוניקוד כאשר תחנת היעד חושבת שמדובר בקידוד ISO-8859-8. דבר דומה קורה כאשר מעבירים קובצי קול (MP3, WAV, MIDI) או סרטוני וידאו (AVI, MPG, WMV).

לכן, שכבת הייצוג דואגת לתאם את הקידוד בין שתי המערכות, ובמקרה הצורך להתאים קידוד ביניים לנתונים - כזה שגם מחשב המקור, וגם מחשב היעד יוכלו להשתמש בו. למרות שהקידוד מוגדר בשכבת הייצוג, כיום ההחלטות לגביו נעשות כמעט באופן בלעדי על ידי המשתמשים, ולכן ניתן לכלול אותו בשכבת היישום.

דחיסת נתונים

ערך מורחב – דחיסת נתונים

תעבורת הנתונים ברשתות מוגבלת בעיקר על ידי רוחב הפס, לכן, על מנת להעביר את הנתונים בזמן הקצר ביותר יש לשמור עליהם קומפקטיים ככל שניתן. בשלב זה נכנסת לפעולה שכבת הייצוג המשתמשת באלגוריתמים שונים לדחיסת נתונים ובכך מקטינה את נפח הנתונים ומגדילה את מהירות העברה.

הצפנת מידע

ערך מורחב – הצפנה

פעמים רבות מועבר ברשת מידע שאינו מיועד לעיני כל (תכתובות אישיות, פרטי כרטיסי אשראי וכו'). במקרים כאלו מופעלים בשכבת הייצוג אלגוריתמים שונים האחראים להצפנה של המידע הרגיש, כלומר - משנים אותו בצורה כזו שרק מי שיודע את השיטה (האלגוריתם) וברוב המקרים גם את המפתח (רצף תווים שמשמש לחיזוק ההצפנה) יוכל לפענח את הנתונים ולקרא אותם.

ראו גם