פוגה מונדי – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מוטי (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
עריכה קלה (מוטי, אנא בדוק אחריי)
שורה 1: שורה 1:
'''פוגה מונדי''' ([[לטינית]]: '''Fuga mundi''', [[יוונית]] '''αποστρατεία''' אנאכורזיס) הוא מונח [[תיאולוגיה|תיאולוגי]], בעיקר ב[[נצרות]], שפירושו "היפרדות מן העולם" או "פרישה מהעולם", כלומר פרישה מהחברה למקום מבודד.
'''פוגה מונדי''' ([[לטינית]]: '''Fuga mundi''', [[יוונית]] '''αποστρατεία''' - "אנאכורזיס") הוא מונח [[תיאולוגיה|תיאולוגי]], בעיקר ב[[נצרות]], שפירושו "היפרדות מן העולם" או "פרישה מהעולם", כלומר פרישה מהחברה למקום מבודד.


להבדל מהעולם ולהגשים את רעיון הפוגה מונדי יכולים להיות ה[[נזיר]]ים המתבודדים, שעדיין רואים מידי פעם מתבודדים אחרים ויכולים להפגש פעם בשבוע לתפילה משותפת. יכולים להיות המסתגרים (claustration) במקום סגור לחלוטין שאינם פוגשים בני אדם אחרים ויכולים להיות נזירים במנזרים בהם יש מספר נזירים שאינם יוצרים קשר עם העולם החיצון אין לנזירים רשות לצאת מהמנזר ואין רשות לאדם מבחוץ להכנס אל המנזר.
להיבדל מהעולם ולהגשים את רעיון הפוגה מונדי יכולים ה[[נזיר]]ים המתבודדים, שעדיין רואים מדי פעם מתבודדים אחרים ויכולים להיפגש פעם בשבוע לתפילה משותפת; יכולים המסתגרים (claustration) במקום סגור לחלוטין שאינם פוגשים בני אדם אחרים; ויכולים נזירים במנזרים שבהם יש מספר נזירים שאינם יוצרים קשר עם העולם החיצון, ובהם אין לנזירים רשות לצאת מהמנזר ואין רשות לאדם מבחוץ להיכנס אל המנזר.


פוגה מונדי היא דרך של [[חזרה בתשובה]] מרצון, בדרך של בדידות, הכחשה עצמית ותפילה. הרעיון של "פוגה מונדי" מובן לעתים בטעות כבריחה מן העולם, או אפילו בוז לעולם. אולם שני אלו הם מושגים שונים, בוז לעולם הוא Contemptus mundi ואין קשר בינו לבין תיעוב עצמי. פוגה מונדי אף אינה בהכרח סגפנות, כי סגפן יכול להמשיך לחיות בחברה, תוך ויתור על הנאות. מטרת הפרישה מהעולם היא לזכות בשלוות נפש.
פוגה מונדי היא דרך של [[חזרה בתשובה]] מרצון, בדרך של בדידות, הכחשה עצמית ותפילה. הרעיון של "פוגה מונדי" מובן לעתים בטעות כבריחה מן העולם, או אפילו בוז לעולם. אולם שני אלו הם מושגים שונים, בוז לעולם הוא Contemptus mundi ואין קשר בינו לבין תיעוב עצמי. פוגה מונדי אף אינה בהכרח סגפנות, כי סגפן יכול להמשיך לחיות בחברה, תוך ויתור על הנאות. מטרת הפרישה מהעולם היא לזכות בשלוות נפש.


רעיון דומה של נזיר מתבודד ניתן למצוא בתרבות [[הודו]]. שם יש מספר סוגי נזירים, אלו המעורבים בחברה (לרוב מוכרים בכינוי [[סאדו (הינדואיזם)|סאדו]]) והמתבודדים העוסקים בתרגול [[מדיטציה|מדיטטיבי]] ונפשי במטרה לבטל את תאוותיהם ותשוקותיהם ולהגיע ל[[נירוואנה]], חלקם הגדול מזוהים בכינוי הקיבוצי [[ואנאפרשטה]] (Vanaprastha)
רעיון דומה של נזיר מתבודד ניתן למצוא בתרבות [[הודו]]. שם יש מספר סוגי נזירים, אלו המעורבים בחברה (לרוב מוכרים בכינוי "[[סאדו (הינדואיזם)|סאדו]]") והמתבודדים העוסקים בתרגול [[מדיטציה|מדיטטיבי]] ונפשי במטרה לבטל את תאוותיהם ותשוקותיהם ולהגיע ל[[נירוואנה]], חלקם הגדול מזוהים בכינוי הקיבוצי "[[ואנאפרשטה]]" (Vanaprastha).


{{קצרמר|דת}}
{{קצרמר|דת}}

גרסה מ־03:16, 9 במרץ 2010

פוגה מונדי (לטינית: Fuga mundi, יוונית αποστρατεία - "אנאכורזיס") הוא מונח תיאולוגי, בעיקר בנצרות, שפירושו "היפרדות מן העולם" או "פרישה מהעולם", כלומר פרישה מהחברה למקום מבודד.

להיבדל מהעולם ולהגשים את רעיון הפוגה מונדי יכולים הנזירים המתבודדים, שעדיין רואים מדי פעם מתבודדים אחרים ויכולים להיפגש פעם בשבוע לתפילה משותפת; יכולים המסתגרים (claustration) במקום סגור לחלוטין שאינם פוגשים בני אדם אחרים; ויכולים נזירים במנזרים שבהם יש מספר נזירים שאינם יוצרים קשר עם העולם החיצון, ובהם אין לנזירים רשות לצאת מהמנזר ואין רשות לאדם מבחוץ להיכנס אל המנזר.

פוגה מונדי היא דרך של חזרה בתשובה מרצון, בדרך של בדידות, הכחשה עצמית ותפילה. הרעיון של "פוגה מונדי" מובן לעתים בטעות כבריחה מן העולם, או אפילו בוז לעולם. אולם שני אלו הם מושגים שונים, בוז לעולם הוא Contemptus mundi ואין קשר בינו לבין תיעוב עצמי. פוגה מונדי אף אינה בהכרח סגפנות, כי סגפן יכול להמשיך לחיות בחברה, תוך ויתור על הנאות. מטרת הפרישה מהעולם היא לזכות בשלוות נפש.

רעיון דומה של נזיר מתבודד ניתן למצוא בתרבות הודו. שם יש מספר סוגי נזירים, אלו המעורבים בחברה (לרוב מוכרים בכינוי "סאדו") והמתבודדים העוסקים בתרגול מדיטטיבי ונפשי במטרה לבטל את תאוותיהם ותשוקותיהם ולהגיע לנירוואנה, חלקם הגדול מזוהים בכינוי הקיבוצי "ואנאפרשטה" (Vanaprastha).

ערך זה הוא קצרמר בנושא דת. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.