שבע האמנויות החופשיות – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
D'ohBot (שיחה | תרומות)
מ בוט מוסיף: eo:Sep liberaj artoj
העברה מהערך קואדריוויום
שורה 3: שורה 3:


שבע האמנויות כללו את:
שבע האמנויות כללו את:
* [[טריוויום]] "השלוש"
* טריוויום "שלושת הדרכים"
** [[דקדוק|גרמטיקה]]
** [[דקדוק|גרמטיקה]]
** [[רטוריקה]]
** [[רטוריקה]]
** [[לוגיקה]]
** [[לוגיקה]]


* [[קואדריוויום]] "הארבע"
* קואדריוויום "ארבעת הדרכים"
** [[אריתמטיקה]]
** [[אריתמטיקה]]
** [[גאומטריה]]
** [[גאומטריה]]
שורה 14: שורה 14:
** [[מוזיקה]]
** [[מוזיקה]]


ה'''טריוויום''' (לטינית: '''trivium''') הוא כינוי לשלוש ה[[אמנות|אמנויות]]: [[דקדוק]], [[רטוריקה]] ו[[לוגיקה]]. אלו נחשבו האמנויות היותר בסיסיות והפחות חשובות מתוך שבע האמנויות החופשיות ב[[אוניברסיטה|אוניברסיטאות]] [[אירופה]] בתקופת [[ימי הביניים]].
מקור המילה טריוויום ב[[לטינית]] ומשמעותה שלוש הדרכים. הטריוויום היה נלמד בשנים הראשונות באוניברסיטאות ונחשב רק כהכנה ללימודים יותר מתקדמים , הקואדריוויום.


ה'''קואדריוויום''' (לטינית: '''Quadrivium''') הן ארבע האמנויות המתקדמות מתוך שבע האמנויות החופשיות באוניברסיטאות [[אירופה]] בתקופת [[ימי הביניים]], שהיו ידועות גם כאמנויות הליברליות (מכיוון שהיו מותרות ללימוד רק לאנשים חופשיים). ארבע האמנויות הללו היו: [[אריתמטיקה]], [[גאומטריה]], [[מוזיקה]] ו[[אסטרונומיה]]. המילה קואדריוויום מקורה ב[[לטינית]] ומשמעותה "ארבע הדרכים". הקואדריוויום נלמד לאחר סיום לימודי ה[[טריוויום]] באוניברסיטאות, והוא נחשב כהכנה ללימודים מתקדמים יותר של [[פילוסופיה]] ו[[תאולוגיה]].
ה'''טריוויום''' הוא כינוי לשלוש ה[[אמנות|אמנויות]]: [[דקדוק]], [[רטוריקה]] ו[[לוגיקה]]. אלו נחשבו האמנויות היותר בסיסיות והפחות חשובות מתוך שבע האמנויות החופשיות ב[[אוניברסיטה|אוניברסיטאות]] [[אירופה]] בתקופת [[ימי הביניים]].
מקור המילה טריוויום ב[[לטינית]] ומשמעותה שלוש הדרכים. הטריוויום היה נלמד בשנים הראשונות באוניברסיטאות ונחשב רק כהכנה ללימודים יותר מתקדמים - (ה[[קואדריוויום]] - "Quadrivium" ) - [[אריתמטיקה]], [[גאומטריה]], [[מוזיקה]] ו[[אסטרונומיה]].


התואר Baccalauréat נטבע בצרפת, בה ניתן התואר לתלמידים שסיימו את לימודי הטריוויום ב[[אוניברסיטת פריז]]. מאוחר יותר הפך תואר זה ל Bachelor of arts ( [[בוגר אוניברסיטה]]), מונח המשמש עד היום כתואר ראשון במוסדות אקדמיים ב[[ישראל]] ובמדינות רבות אחרות.
התואר Baccalauréat נטבע בצרפת, בה ניתן התואר לתלמידים שסיימו את לימודי הטריוויום ב[[אוניברסיטת פריז]]. מאוחר יותר הפך תואר זה ל Bachelor of arts ( [[בוגר אוניברסיטה]]), מונח המשמש עד היום כתואר ראשון במוסדות אקדמיים ב[[ישראל]] ובמדינות רבות אחרות.


{{מיזמים|ויקישיתוף=Category:Seven liberal arts}}


{{קצרמר|היסטוריה}}
{{קצרמר|היסטוריה}}



גרסה מ־03:35, 30 באפריל 2010

שבע האמנויות החופשיות, איור מתוך גן התענוגות מאת הראד פון לנדסברג (המאה ה-12). במרכז: סוקרטס ואפלטון.

שבע האמנויות החופשיות (לטינית: Septem artes liberales) היו מקצועות הבסיס שנלמדו בבתי הספר הקתדרליים והנזיריים בימי הביניים. מקצועות אלו נחשבו לידע בסיסי והכרחי למי שרצה ללמוד את המדעים הגבוהים באותה תקופה: פילוסופיה ותאולוגיה. פירוש המילה artes בהקשר זה אינו אמנות במשמעותה המודרנית כי אם "מקצוע" או "עבודה". שמן, "האמנויות החופשיות", נובע מכך שרק לאנשים חופשיים היה מותר ללומדן.

שבע האמנויות כללו את:

הטריוויום (לטינית: trivium) הוא כינוי לשלוש האמנויות: דקדוק, רטוריקה ולוגיקה. אלו נחשבו האמנויות היותר בסיסיות והפחות חשובות מתוך שבע האמנויות החופשיות באוניברסיטאות אירופה בתקופת ימי הביניים. מקור המילה טריוויום בלטינית ומשמעותה שלוש הדרכים. הטריוויום היה נלמד בשנים הראשונות באוניברסיטאות ונחשב רק כהכנה ללימודים יותר מתקדמים , הקואדריוויום.

הקואדריוויום (לטינית: Quadrivium) הן ארבע האמנויות המתקדמות מתוך שבע האמנויות החופשיות באוניברסיטאות אירופה בתקופת ימי הביניים, שהיו ידועות גם כאמנויות הליברליות (מכיוון שהיו מותרות ללימוד רק לאנשים חופשיים). ארבע האמנויות הללו היו: אריתמטיקה, גאומטריה, מוזיקה ואסטרונומיה. המילה קואדריוויום מקורה בלטינית ומשמעותה "ארבע הדרכים". הקואדריוויום נלמד לאחר סיום לימודי הטריוויום באוניברסיטאות, והוא נחשב כהכנה ללימודים מתקדמים יותר של פילוסופיה ותאולוגיה.

התואר Baccalauréat נטבע בצרפת, בה ניתן התואר לתלמידים שסיימו את לימודי הטריוויום באוניברסיטת פריז. מאוחר יותר הפך תואר זה ל Bachelor of arts ( בוגר אוניברסיטה), מונח המשמש עד היום כתואר ראשון במוסדות אקדמיים בישראל ובמדינות רבות אחרות.

ערך זה הוא קצרמר בנושא היסטוריה. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.