שוק חג המולד – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
Zorrobot (שיחה | תרומות)
מ בוט מוסיף: sv:Julmarknad
אין תקציר עריכה
שורה 10: שורה 10:
* בובות מפצחי אגוזים, בובות ישו התינוק, שחזור לידתו
* בובות מפצחי אגוזים, בובות ישו התינוק, שחזור לידתו


שווקי חג מולד פופולריים נמצאים ב[[נירנברג]], [[דרזדן]] ו[[שטוטגרט]] ומושכים 2-3 מיליון מבקרים בשנה. שווקי חג המולד בברלין מושכים אף הם מספר דומה של מבקרים.
שורשיהם של שווקי חג המולד ב[[ימי הביניים המאוחרים]. שוק חג המולד של [[דרזדן]], ה-Dresdner Striezelmarkt, נחשב לאחד העתיקים בגרמניה וקיים תיעוד על פעילותו מ-[[1434]] ואילך. כיום, שווקי חג מולד פופולריים נמצאים ב[[נירנברג]], [[דרזדן]] ו[[שטוטגרט]] ומושכים 2-3 מיליון מבקרים בשנה. שווקי חג המולד בברלין מושכים אף הם מספר דומה של מבקרים.


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==

גרסה מ־15:54, 20 בנובמבר 2010

שוק חג המולד (גרמנית: Weihnachtsmarkt או Christkindlmarkt) הוא שוק המתקיים מדי שנה בתקופת הציפייה, השבועות טרם חג המולד, בגרמניה, אוסטריה שווייץ ובאזורים אחרים דוברי גרמנית. תופעות של גלובליזציה ומסחור גרמו לכך שלעתים נפתחים שווקי חג מולד גם מחוץ לאזורים אלה. השוק מתקיים בכיכרות מרכזיות בערים ועיירות ובאופן מסורתי נמכרים בו צורכי החג, מתנות ומאכלים ייחודיים לחג. בנוסף, מתקיימים בשוק מופעים שונים, בעיקר כאלה בעלי קשר לסיפור הולדת ישו. שווקי חג מולד, שקמו מצורך מעשי (לספק צרכים ייחודיים לתקופת החג), הפכו לחלק ממנהגי התקופה שלפני חג המולד. מרבית שווקי חג המולד סגורים בחג המולד עצמו.

שוק חג מולד טיפוסי מורכב ממספר רב של דוכנים על רחובות או כיכרות היישוב, במקרים רבים בכיכר או ברחובות שהיו בעבר מרכז היישוב. הדוכנים מציעים מבחר מוצרי חג לממכר:

שורשיהם של שווקי חג המולד ב[[ימי הביניים המאוחרים]. שוק חג המולד של דרזדן, ה-Dresdner Striezelmarkt, נחשב לאחד העתיקים בגרמניה וקיים תיעוד על פעילותו מ-1434 ואילך. כיום, שווקי חג מולד פופולריים נמצאים בנירנברג, דרזדן ושטוטגרט ומושכים 2-3 מיליון מבקרים בשנה. שווקי חג המולד בברלין מושכים אף הם מספר דומה של מבקרים.

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא תרבות. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.