רונדו – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
יש אחד יחיד ומיוחד
מ תיקון מהפניה
שורה 1: שורה 1:
'''רונדו''' - צורה [[מוזיקה|מוזיקלית]], וכן שם של אופי של מוזיקה.
'''רונדו''' - צורה [[מוזיקה|מוזיקלית]], וכן שם של אופי של מוזיקה.


מקור השם הוא ב[[צרפתית]] Rondeau - מעגל, ואכן, מבנה הרונדו הוא א. ב. א. ג. א. ד. וכן הלאה - '''נושא ראשי''' שחוזר על עצמו, ובין חזרה לחזרה מפריד חומר מוזיקלי חדש (נושא משני, אפיזודה). במקורו של הרונדו, אמנם, צורתו הייתה א. ב. א. ג. ב. א. . הרונדו הוא פעמים רבות הפרק האחרון ב[[סונטה (מוזיקה)|סונטה]], ב[[סימפוניה]] או ב[[קונצ'רטי]] ה[[מוזיקה קלאסית|קלאסיים]], וכן ישנם רונדואים שנכתבו כיצירות עצמאיות.
מקור השם הוא ב[[צרפתית]] Rondeau - מעגל, ואכן, מבנה הרונדו הוא א. ב. א. ג. א. ד. וכן הלאה - '''נושא ראשי''' שחוזר על עצמו, ובין חזרה לחזרה מפריד חומר מוזיקלי חדש (נושא משני, אפיזודה). במקורו של הרונדו, אמנם, צורתו הייתה א. ב. א. ג. ב. א. . הרונדו הוא פעמים רבות הפרק האחרון ב[[סונאטה]], ב[[סימפוניה]] או ב[[קונצ'רטי]] ה[[מוזיקה קלאסית|קלאסיים]], וכן ישנם רונדואים שנכתבו כיצירות עצמאיות.


הרונדו הוא גם שם של [[ריקוד]] אותו רוקדים במעגל (Round), כחלק מ[[סוויטה]].
הרונדו הוא גם שם של [[ריקוד]] אותו רוקדים במעגל (Round), כחלק מ[[סוויטה]].

גרסה מ־21:00, 8 בינואר 2011

רונדו - צורה מוזיקלית, וכן שם של אופי של מוזיקה.

מקור השם הוא בצרפתית Rondeau - מעגל, ואכן, מבנה הרונדו הוא א. ב. א. ג. א. ד. וכן הלאה - נושא ראשי שחוזר על עצמו, ובין חזרה לחזרה מפריד חומר מוזיקלי חדש (נושא משני, אפיזודה). במקורו של הרונדו, אמנם, צורתו הייתה א. ב. א. ג. ב. א. . הרונדו הוא פעמים רבות הפרק האחרון בסונאטה, בסימפוניה או בקונצ'רטי הקלאסיים, וכן ישנם רונדואים שנכתבו כיצירות עצמאיות.

הרונדו הוא גם שם של ריקוד אותו רוקדים במעגל (Round), כחלק מסוויטה.

כמו כן יש המשתמשים במונח רונדו לתיאור אופי של מוזיקה - מוזיקה מהירה (Allegro). שימוש זה נעוץ בכך שקצבם של רבים מהרונדואים הוא מהיר. יתר על כן, אף על פי שקיימות יצירות איטיות שלהן מבנה של רונדו, מרבית המלחינים המודרניים אינם מחשיבים אותן כרונדו לכל דבר.

דוגמה לצורת הרונדו ניתן לראות בקונצ'רטו מאת יוזף היידן לחצוצרה ולתזמורת. הפרק השני בקונצ'רטו זה בנוי בצורת רונדו. מבנה הפרק: א-1: התזמורת מבצעת את הנושא, א-2: הסולן מצטרף בחזרה על הנושא, ב, ג, א-2 (בו הסולן משתתף),ב, קודה; למרות המפעם של הקונצ'רטו (אנדנטה), הוא נחשב כרונדו לכל דבר

ערך זה הוא קצרמר בנושא מוזיקה. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.

תבנית:Link FA