מקס הזועם

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מקס הזועם
Mad Max
בימוי ג'ורג' מילר
שחקנים ראשיים מל גיבסון
חברה מפיצה האחים וורנר
Village Roadshow Pictures
הקרנת בכורה 2 ביוני 1979
תקציב 300,000 דולר
הכנסות $100,000,000
סרטים בסדרה מקס הזועם (1979)
מקס הלוחם בדרכים (1981)
מקס הזועם וכיפת הרעם (1985)
מקס הזועם: כביש הזעם (2015)
דף הסרט ב־IMDb

מקס הזועםאנגלית: Mad Max) הוא שמו של זיכיון קולנועי אוסטרלי, סדרת סרטי פעולה ומדע בדיוני, כשתחילה הייתה לטרילוגיית סרטים (שהחלה ב-1979 בכיכובו של מל גיבסון ובבימויו של ג'ורג' מילר והושלמה ב-1985). ב-2015 יצא סרט רביעי בסדרה, מקס הזועם: כביש הזעם, בבימויו של מילר ובכיכובו של טום הארדי.

הטרילוגיה מתארת, בעיקר החל מהסרט השני, עולם פוסט אפוקליפטי מנוכר ואפל שבו כנופיות אופנוענים ופאנקיסטים משליטות טרור ואימה על הכבישים ודרכי הגישה, זאת כדי לשלוט במשאב היקר ביותר - הדלק.

הסרטים[עריכת קוד מקור | עריכה]

מקס הזועם (1979)[עריכת קוד מקור | עריכה]

מקס רוקטנסקי (מל גיבסון) הוא שוטר היוצא למסע נקם לאחר שכנופיית אופנוענים חסרי מעצורים ופסיכוטיים גורמת לפציעתו האנושה של שותפו גוס (סטיב ביסלי) ולאחר מכן רוצחת בצורה אכזרית את אשתו ג'סי (ג'ואן סמואל) ואת בנו הקטן. תחושות הזעם והצער מלווים את מקס לאורך המשך סרטי הטרילוגיה וניכר כי הוא לאט לאט מאבד את הערכים המוסריים שהיו בו כשוטר והופך בעצמו לאיש חסר מעצורים ומסוכן.

בהמשך צולמו "מקס הלוחם בדרכים" (1981) ו"מקס הזועם וכיפת הרעם" (1985). הסרט נחשב כפריצת דרכו של מל גיבסון להכרה בינלאומית, מעבר לגבולות אוסטרליה. למרות תקציבו הנמוך של הסרט, הוא נכנס לספר השיאים של גינס כסרט המוצלח ביותר ביחס להשקעה הכספית בו (עד שפרויקט המכשפה מבלייר לקח את התואר בשנת 2000). בהשקעה ראשונית של 300,000 דולרים אוסטרליים בלבד גרף סכום אדיר של 100 מיליון דולר ברחבי העולם.

מקס הלוחם בדרכים (1981)[עריכת קוד מקור | עריכה]

הסרט השני בסדרה, בוים אף הוא על ידי ג'ורג' מילר וגרף אף הוא סכום כסף נכבד. עלילת הסרט מתרחשת מספר שנים לאחר אירועי הסרט הקודם, בעולם אפוקליפטי ואנרכי לחלוטין, כאשר כל הרשויות למעשה התמוטטו ומקס מגיע לקבוצת מורדים אשר חיים בשממה המדברית ונאלצים להילחם מול מנהיג כוחני וחסר רחמים בשם הומאנגוס, העוטה מסכת ברזל כדי להסתיר את פניו המושחתות ולצדו כנופיה של אופנוענים אכזריים וחסרי רחמים. הומאנגוס רוצה לשים את ידיו על הדלק, המשאב היקר ביותר שנפל לידיהם של המורדים, ולחסלם כולל את מקס.

מקס הזועם וכיפת הרעם (1985)[עריכת קוד מקור | עריכה]

הסרט השלישי בסדרה בוים אף הוא על ידי ג'ורג' מילר ובכיכובו של מל גיבסון. אירועי הסרט מתרחשים 15 שנים לאחר אירועי הפרק הקודם בסדרה. הסרט מציג את מקס הבודד מטייל ברחבי השממה אך נלכד בידי מנהיגת כנופיות אכזרית אשר גולמה בידי הזמרת המפורסמת טינה טרנר והכריחה את מקס להילחם מול אנשיה עד מוות כדי להישאר בחיים.

מקס הזועם: כביש הזעם (2015)[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – מקס הזועם: כביש הזעם

הסרט הרביעי בסדרה בוים אף הוא על ידי ג'ורג' מילר, אך במקומו של מל גיבסון לוהק טום הארדי לתפקידו של מקס ולצדו שרליז ת'רון, ניקולס הולט ויו קיז-ביירן, השחקן שגילם את "חותך הבהונות", הנבל הראשי בסרט הראשון ששב לגלם את דמותו של הנבל הראשי בסרט זה, אימורטן ג'ו, מנהיג אכזרי ומפחיד של צבאותיו הנקראים "בני המלחמה" ורוצה לשלוט בשממה המדברית ובעולם כולו.

השפעות[עריכת קוד מקור | עריכה]

זרם הסייברפאנק[עריכת קוד מקור | עריכה]

הסרט נחשב אחד הסרטים החשובים של זרם הסייברפאנק, זרם בספרות המדע בדיוני המבוסס על תרבות השוליים של שנות השבעים והשמונים של המאה העשרים ובעיקר על הפאנק. בסרט מתואר עולם מנוכר שבו אין דין ואין דיין ומקס כאנטי גיבור שפועל רק מדחפים חזקים של שנאה וזעם.

משחקי וידאו[עריכת קוד מקור | עריכה]

מקס הזועם (1990)[עריכת קוד מקור | עריכה]

מקס הזועם (2015)[עריכת קוד מקור | עריכה]

משחק וידאו ששוחרר על ידי חברת SE ל-PC, ל-XBOX ONE, ול-PS4.

משחק הווידאו ממקם את מקס במדבר שומם, ומטרת המשחק היא לשפר את הרכב ולהשתלט על מוצבים, להילחם ולהתגבר על אויבים.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מקס הזועם בוויקישיתוף