מנקה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
עובדת ניקיון
עובדת ניקיון

מנקה הוא עובד אשר מנקה (אנ') בתים או מבני תעשייה ומסחר. עובדי ניקיון עשויים להתמחות בניקוי חפצים או מקומות מסוימים, כגון, מנקה ארובות ומנקה חלונות (אנ'). לעיתים רבות עובדי הניקיון עובדים בשעות הערב או הלילה, לאחר שכל יתר האנשים שבדרך כלל עובדים באותו החלל אינם בסביבה. עובדי ניקיון רבים עוסקים בניקוי משרדים בלילה או בתים בעת שבעליהם נמצאים בעבודה. ניקוי רצפות הוא בין הפעולות המרכזיות בניקוי מבנים.

סוגי חברות ניקוי שונות[עריכת קוד מקור | עריכה]

תעשיית הניקוי גדולה למדי בעיקר משום שהתמחויות בסוגים שונים של ניקוי נחוצות בפעמים רבות. סוגי ההתמחויות השונים כוללים ניקוי שטיחים, ניקוי חלונות, ניקוי כלי רכב, ניקוי שירותים, ועוד.

ניקיון דירות/בתים[עריכת קוד מקור | עריכה]

חלק גדול מהאנשים שעוסקים בניקוי עוסקים בפועל בניקיון של דירות/בתים. רוב עובדי הניקיון שעוסקים בניקוי דירות/בתים ידועים במיוחד בשל היכולת שלהם לשים לב לפרטים, אך לרוב, משום שישנם אנשים רבים במיוחד שעוסקים בכך, אין ערובה למצוא עובדי ניקיון אמינים שעובדים ביעילות. העלות של סוג זה של שירות תלוי בביקוש לשירות ובמספר ספקי השירות שקיימים. במדינות כמו הודו, סין, והפיליפינים, שם שיעורי המועסקים נמוך למדי, אנשים רבים יכולים להרשות לעצמם לשכור מנקה/משרת במשרה מלאה.

ציוד שכיח לניקיון[עריכת קוד מקור | עריכה]

להלן מספר פריטים המשמשים עובדי ניקיון:

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מנקה בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא סוציולוגיה. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.