מפרץ טאראנטו

מפרץ טאראנטו
Golfo di Taranto
מידע כללי
מיקום הים היוני עריכת הנתון בוויקינתונים
סוג מפרץ עריכת הנתון בוויקינתונים
מידע נוסף
נהר מזין Agri, Basento, Sinni, Galeso, Lato, Crathis, Cavone, בפסקה זו 3 רשומות נוספות שטרם תורגמו עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינות באגן הניקוז איטליה עריכת הנתון בוויקינתונים
קואורדינטות 39°53′06″N 17°16′37″E / 39.885°N 17.276944444444°E / 39.885; 17.276944444444
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מפרץ טאראנטואיטלקית: Golfo di Taranto, בלטינית: Sinus Tarentinus) הוא מפרץ בים היוני שבדרום איטליה.

גאוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

צורתו של המפרץ ריבועית כמעט, באורך ורוחב של 140 ק"מ. ממזרח הוא תחום בכף סנטה מריה דה לאוקה (פוליה — ה"עקב" של המגף האיטלקי), ובמערב בקולונה (קאפה לצינאום בקלבריה). שלושה מחוזות איטלקיים גובלים בו: פוליה, בזיליקטה וקלבריה. הנהרות החשובים שנשפכים למפרץ הם בסנטו, סיני ואגרי.

הערים העיקריות לחוף המפרץ הן טאראנטו וגליפולי(אנ'). גם מושבות יווניות עתיקות נמצאו לחופיו. איטליה טוענת לבעלות מלאה על כל מימי מפרץ טאראנטו ולא מאפשרת הפלגת ספנות בינלאומית בתחומיו. עמדה זו, הדומה לעמדת לוב לגבי מפרץ סידרה, אינה מקובלת על מספר מדינות אחרות כארצות הברית ובריטניה.

במהלך מלחמת העולם השנייה נערך בעיר הנמל טאראנטו שבמפרץ קרב טאראנטו, אחד הקרבות הימיים המשפיעים ביותר בהיסטורית המלחמה הימית. בליל ה-11-12 בנובמבר 1940 הצי המלכותי הבריטי שיגר את המתקפה הימית הראשונה שלו שנעשתה על ידי כלי טיס בלבד. הבריטים תקפו את הצי האיטלקי שעגן באותה עת בטאראנטו, בעזרת כוח קטן של מפציצי טורפדו ששוגרו מנושאת המטוסים אילוסטריוס. תוצאות הקרב הראו שכוח קטן של מטוסים מסוגל להסב נזקים כבדים לאוניות מערכה. הקרב הראה בפעם הראשונה את כוחה האמיתי של נושאת המטוסים.

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מפרץ טאראנטו בוויקישיתוף

קראקו

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]