פורטל:פופ

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יש לשכתב, לעדכן ולעצב פורטל זה. הסיבה היא: מכיל מידע שגוי, מציג את ההיסטוריה בצורה מעוותת, לא מבחין בין מוזיקה פופולרית למוזיקת פופ, בעל מבנה בעייתי בחלקו.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
יש לשכתב, לעדכן ולעצב פורטל זה. הסיבה היא: מכיל מידע שגוי, מציג את ההיסטוריה בצורה מעוותת, לא מבחין בין מוזיקה פופולרית למוזיקת פופ, בעל מבנה בעייתי בחלקו.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה. שכתוב

רענון הפורטל כיצד אוכל לעזור?    

מוזיקת פופ

תמונות

ערכים

לפי נושאים

אלבומים

אירוויזיון

תקשורת ופרסים



פורטל פופ

[טקסט צבו]

מוזיקת פופ היא סוגה מוזיקלית בה האפיון המרכזי הוא הפנייה לקהל הרחב ביותר. השם פופ נולד כקיצור למונח מוזיקה פופולרית.

טכניקות ההפקה של מוזיקת הפופ עוקבות מקרוב אחרי האופנות המוזיקליות השולטות, ומוזיקת הפופ הנוצרת בשנים האחרונות מושפעת גם מההיפ הופ והרית'ם אנד בלוז. רוב מוזיקת הפופ מיוצרת ומופצת באמצעות חברות תקליטים מסחריות, המהוות את רוב תעשיית המוזיקה.

מריה קארי היא זמרת מוזיקת נשמה, פופ-אר אנד בי, פזמונאית, מלחינה, מפיקה מוזיקלית ושחקנית אמריקאית. מאז יצא לאור אלבומה הראשון בראשית שנות ה-90, הפכה לאחת הזמרות המצליחות והמפורסמות ביותר בעולם. מספר השירים שלה שדורגו במקום הראשון במצעד ה"בילבורד" האמריקאי גדול משל כל אמן אחר בהיסטוריה, פרט לביטלס, והיקף מכירות אלבומיה ושיריה נאמד בכ-200 מיליון עותקים. במהלך הקריירה שלה, זכתה קארי במספר רב של פרסים, ביניהם תשעה-עשר פרסי "World Music Awards" (המספר הרב ביותר לאמן), חמישה פרסי "גראמי", אחד-עשר פרסי "American Music Awards" ושלושים ואחת פרסי "Billboard Music Awards". בשנת 1998 זכתה קארי בפרס "האמן הנמכר ביותר בשנות התשעים", ובשנת 2000 בפרס "האמן-הנשי הנמכר ביותר של המילניום", שניהם מטעם ה-"World Music Awards". היא ידועה בזכות מנעד חמש האוקטבות שלה וביכולתה לשיר תווים גבוהים במיוחד, הן בצלילי חזה והן בצלילי ראש, בהן השליטה שלה מעוררת התפעלות ונחשבת לנדירה.
ליידי גאגא בהופעה, 2010.
שנות החמישים
שנות השישים
שנות השבעים
שנות השמונים
שנות התשעים
העשור הראשון של המאה ה-21
העשור השני של המאה ה-21

הכירו את...

}
סמליל לבנון באירוויזיון
סמליל לבנון באירוויזיון

ממלכת ירדן, אומנם מעולם לא השתתפה תחרות הזמר של האירוויזיון, אך במשך שנים רבות תאגיד הטלוויזיה שלה שידר את התחרות בשידור חי, שבשל החרם הערבי, צונזר ממנו השיר הישראלי. במהלך אירוויזיון 1978, כאשר הסתבר כי ישראל עומדת לנצח בתחרות (עם השיר "אבניבי" בביצוע יזהר כהן), השידור הירדני נקטע ולא חודש, בטענה של תקלה טכנית. כמו כן, לאחר סיום התחרות, דיווחה העיתונות הירדנית, כי המנצחת היא בלגיה, שבמציאות הגיעה רק למקום השני. באופן אירוני, גם השידור הישראלי נקטע באותו ערב. הוא נקטע כעשר דקות טרם הודעה בדבר ניצחון ישראל בתחרות, כיוון שרשות השידור לא קנתה די זמן שידור באמצעות הלוויין.

לבנון ניסתה להשתתף לראשונה בתחרות בשנת 2005. הזמרת אלין לחוד נבחרה לייצגה עם שיר בשפה הצרפתית. רשת השידור הלבנונית, האמונה על ייצוג לבנון באירוויזיון, הקימה אתר אינטרנט, שבו הופיעה רשימת כל המדינות המשתתפות, למעט ישראל. לאחר שאיגוד השידור האירופי דרש מהלבנונים להוסיף את ישראל לרשימה, הרשימה כולה הוסרה מהאתר. בעקבות זאת, דרש האיגוד ערובה לכך, שהשיר הישראלי ישודר בשידור חי, וכי ניתן יהיה להצביע עבורו בטלפון. בתגובה פרשה לבנון מהתחרות, בטענה כי החוק הלבנוני אוסר להציג את ישראל בהקשר חיובי.

Music Box ("תיבת נגינה") הוא שם אלבום האולפן השלישי, של הזמרת האמריקאית מריה קארי, שיצא בשנת 1993. והיה לאלבום המצליח ביותר של קארי.

באלבום שירי פופ ברוח התקופה ובלדות רבות בנושאי רומנטיקה, אמונה, חברות ובדידות, וארבעה משיריו יצאו כסינגלים: "Dreamlover",‏ "Hero",‏ "Without You/Never Forget You" ו-"Anytime You Need a Friend".

בישראל הגיע האלבום למעמד של אלבום פלטינה והיה לאלבום הלועזי הנמכר ביותר בישראל ב-1994. בעקבות הצלחת האלבום יצאה קארי לסיבוב ההופעות הראשון שלה אשר נקרא Music Box Tour וכלל 6 הופעות בצפון אמריקה.

פרס גראמי הוא אחד הפרסים המוערכים ביותר בתעשיית ההקלטות. טקס הענקת הפרס, שנערך בארצות הברית בדרך כלל בחודש פברואר, נחשב למקביל לאוסקר בעולם המוזיקה.

בטקס פרסי הגראמי מוענקים פרסים ב-30 סגנונות מוזיקליים, שנחלקים ל-108 קטגוריות. הבחירה מתבצעת על ידי גוף בשם "האקדמיה הלאומית לאמנויות ומדעי ההקלטה" (National Academy of Recording Arts and Sciences), בו חברים מוזיקאים, מפיקים, טכנאי הקלטות ועוד אנשי מקצוע מתעשיית המוזיקה האמריקאית. ישנם מוזיקאים וחובבי מוזיקה המייחסים חשיבות נמוכה לפרסים, כי לטענתם חברי האקדמיה נוטים לבחור באופן שמרני באמנים מצליחים או באמנים שהתעשייה מעוניינת לקדם.