מכון היהלומים הישראלי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מכון היהלומים הישראלי
הלוגו של מכון היהלומים הישראלי
הלוגו של מכון היהלומים הישראלי
תחום תעשיית היהלומים בישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
מטה הארגון רמת גן עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות 1967–הווה (כ־57 שנים) עריכת הנתון בוויקינתונים
www.israelidiamond.co.il
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
הלוגו הישן של מכון היהלומים הישראלי

מכון היהלומים הישראלי הוא קבוצת חברות ציבורית ללא למטרות רווח, הכוללת את כל הארגונים והמוסדות של תעשיית היהלומים הישראלית. קבוצת מכון היהלומים פועלת בכמה תחומים: שיווק, קידום עסקי ויחסי ציבור לתעשיית היהלומים הישראלית, הכשרות מקצועיות ליהלומנים, מסחר אונליין, רגולציות, וייעוץ בנושא אבטחה.

פעילות[עריכת קוד מקור | עריכה]

קבוצת מכון היהלומים אחראית לחיזוק הקשרים של ענף היהלומים הישראלי עם התעשייה העולמית, תוך הרחבת מעגל הקשרים עם קנייני יהלומים בינלאומיים, והגדלת הייצוא והמכירות לחו"ל. המכון אף משתף פעולה עם כמה מאתרי המסחר הגדולים בעולם, ובהם ג'יימס אלן ובלו נייל מקבוצת סיגנט.

מכון היהלומים משתתף במהלך השנה בתערוכות היהלומים והתכשיטים הגדולות והחשובות בעולם, עם פביליון ישראלי גדול המארח חברות יהלומים מקומיות, במטרה לקדם את תעשיית היהלומים הישראלית בכללותה.

מכון היהלומים הישראלי מפעיל אתר אינטרנט ענפי באנגלית ועברית, הכולל מאגר נתונים רחב ומקיף, עדכונים וחדשות מהענף, אינדקס יהלומנים וחברות, ופעילויות שונות מעסק-לעסק.

המכון מנהל גם את מרכז טכנולוגיית היהלומים של ישראל, כחברה-בת בבעלות מלאה. המרכז משקיע בטכנולוגיות חדשות להגדלת הייצור והמבחר של יהלומים המלוטשים בישראל, ומפקח על כל שלבי התכנון והיישום של פרויקטי מחקר ופיתוח, בתיאום עם מכונים אקדמיים וגורמים פרטיים. המרכז משמש גם כמפעל ליטוש, הכולל כמה חדרי ליטוש, תשתיות מתקדמות וטכנולוגיה חדישה, ומאפשר ללוטשים לשכור עמדות עבודה, במטרה לקדם את ייצור היהלומים ולצמצם עלויות עבור קהילת היהלומנים בישראל.

גלריית התכשיטים מבית IDI[עריכת קוד מקור | עריכה]

גלריית התכשיטים מבית IDI

מכון היהלומים הפעיל את מוזיאון היהלומים ע"ש הארי אופנהיימר, שפעל במשך 31 שנה ומשך מעל אלפי מבקרים מדי שנה, עד לסגירתו בינואר 2018[1].

במתחם שבו פעל המוזיאון, פתח מכון היהלומים בשנת 2023 את גלריית התכשיטים מבית IDI[2]. גלריית התכשיטים מארחת מעל 10 חברות יהלומים ישראליות מהבורסה, המוכרות תכשיטי יהלומים ישירות לצרכן[3].

המתחם כולל עמדות של צורף מקצועי ומשבץ מומחה, המאפשרים למבקרים לעצב תכשיטים בהתאמה אישית, ומציעים גם שירותי תיקון, תחזוקה וניקיון תכשיטים[4].

בגלריית התכשיטים פועל גם מיני-מוזיאון וירטואלי ופיזי של עולם היהלומים, כולל עמדות לימוד אינטראקטיביות ואמצעי מולטימדיה, ובהם סרטון המלמד על ראשית ענף היהלומים בישראל[5].

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ מערכת וואלה בית ועיצוב‏, כל שינוי - יהלום: המוזיאון שהפך לגלריה, באתר וואלה‏, 23 במאי 2023
  2. ^ אתר האינטרנט הרשמי של גלריית התכשיטים מבית IDI
  3. ^ אתר למנויים בלבד נועה בגון, בשיתוף מכון היהלומים הישראלי, מכון היהלומים מציג: מכירה ישירות לצרכנים, באתר TheMarker‏, 18 ביוני 2023
  4. ^ שירה ספיר, ‏במכון היהלומים הישראלי רוצים למכור ישירות לצרכנים, באתר גלובס, 23 במאי 2023
  5. ^ שווה בדיקה: היהלומים היקרים בישראל, תוכנית חיסכון, N12‏ 31 במאי 2023