שיחה:משה הירש (עסקן ספורט)

תוכן הדף אינו נתמך בשפות אחרות.
הוספת נושא
מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תגובה אחרונה: לפני 10 שנים מאת Eddau בנושא יו"ר איגוד השחייה


קישור שבור[עריכת קוד מקור]

במהלך מספר ריצות אוטומטיות של הבוט, נמצא שהקישור החיצוני הבא אינו זמין. אנא בדקו אם הקישור אכן שבור, ותקנו אותו או הסירו אותו במקרה זה!

--Matanyabot - שיחה 18:02, 15 במאי 2013 (IDT)תגובה

דיון חשיבות[עריכת קוד מקור]

האיש, בלא ספק, הרבה יותר חשוב מאשר שאר יושבי ראש איגוד השחייה בישראל. הוא היה מקים ויושב ראש של מכבי חיפה וניהל 10 תת אגודות ספורט במסגרתה. אז ברור, שביחס לאחרים בקטגוריה שלו, הוא כן חשוב. אבל, השאלה היא, אם הוא מספיק חשוב לערך בויקיפדיה כשלעצמו. אשמח לקרוא את דעותיכם. עִדּוֹ - שיחה 09:03, 13 במרץ 2014 (IST)תגובה

ראו נימוקיי בשיחה:פיני פלד, שיפים גם לכאן, ואף ביתר שאת, כפי שמניח התבנית ציין בעצמו - הקים ועמד בראש אחת מאגודות הספורט המפוארות בישראל, מכבי חיפה. Lostam - שיחה 21:04, 13 במרץ 2014 (IST)תגובה

יו"ר איגוד השחייה[עריכת קוד מקור]

עִדּוֹ, מאחר ופתחת הבהרת חשיבות אנסה להסביר מדוע ערכי יו"ר איגוד השחייה הם חשובים מבחינה אנציקלופדית. גילוי נאות, הכרתי את 4 היו"רים שעליהם יש ערכים (כתבתי על 3 מהם) והייתי שחיין מקצועי פעיל ומאמן בעת כהונתם.

עסקן ספורט, זה בהחלט כמו תאורן, אך יו"ר, זהו הבוס הגדול עליו נופלת האחריות המלאה והוא נושא בהצלחה ובכישלון של הגוף אותו הוא מייצג. הוא המפיק של הסרט, למשל והוא זה שיקבל את הפרס החשוב ביותר (אוסקר), הוא מנצח התזמורת וכו'.

הצלחה של ספורטאי תלויה בהרבה אנשים, בצוות שלם, כישרון ונטייה אינם מספיקים. ללא הצוות, אין לספורטאי שום סיכוי להצלחה ובכלל לא תהיה תחרות בלי "עסקן ספורט". לצערי הרב, בארץ עסקני הספורט זוכים ללעג לבוז ולזלזול עצומים, לעומת מדינות באירופה ובאוסטרליה (מקומות בהם שחיתי ואימנתי) בהם הוא זוכה לכבוד רב ולהערכה עצומה.

הצוות של הספורטאי, הם בראש ובראשונה המשפחה, המעגל הגרעיני הראשון שעוטף אותו, אחר כך המאמן הראשי, עוזריו, מדריכים, מאמן כושר, יועצים מקצועיים, הנהלת הקבוצה והיו"ר שלה, רופא, פיזיותרפיסט, מסג'יסט, הנהלת האיגוד ומעליהם בראש הפירמידה יו"ר האיגוד.

בניגוד לשלושת הערכים האחרים על יושבי הראש של איגוד השחייה, דיון החשיבות בערך הזה כבר נגמר וחשיבותו האנציקלופדית כבר הוכרה. עם זאת, עדיין מומלץ שתרחיב את הערך על פי מה שכתבת פה, כך שתרומתו של מר הירש תהייה מובנת יותר מהערך עצמו. תודה ובהצלחה. עִדּוֹ - שיחה 18:54, 14 במרץ 2014 (IST)תגובה

המטרות והתפקידים של היו"ר[עריכת קוד מקור]

ברמה הארצית - ניהול השחייה הישראלית על כל המשתמע מכך בניית תקציב ומימושו (בתקופתם של 4 היו"רים הנ"ל, רטרט, מזור, פלד והירש, איגוד השחייה הישראלי עמד בכל שנותיו במסגרת התקציב ולא חרג ממנו שזהו בעיניי הישג חשוב גם כן), ביטחונם של השחיינים והמאמנים, תנאי אימון נאותים, תחרויות שחייה הוגנות, מסודרות ואיכותיות ברחבי הארץ, מערך מאמנים איכותיים ומקצועיים, מערך שופטים גדול, אמין ומקצועי, צוות שעון אלקטרוני, ארגון וניהול נבחרות ישראל השונות לתחרויות בינלאומיות והכנתם למשימות החשובות כמו אולימפיאדה ואליפות עולם וניהול תחרויות בינלאומיות גדולות בארץ.

ברמה הבינלאומית - הוא שגרירה של מדינת ישראל וספורטאיה, שגריר של ספורט, הוא האיש שמייצג אותנו בקונגרסים ובוועדות הבינלאומיות ובהן הוא דואג לשמור ולהגן על מעמדה של המדינה וכן לקדם את זכויותיהם של שחייניה.

כניסת איגוד השחייה ל-LEN[עריכת קוד מקור]

מעמדה הבינלאומי של ישראל בעולם הוא לא משהו בלשון המטעה ובשנות ה-70 לאחר שישראל גורשה מאסיה, כמעט ולא נשארה אף תחרות בינלאומית גדולה (פרט למכביה וכינוס הפועל), שבה שחייניה יכולים להשתתף ולהתקדם ומשם לצאת ולהצליח גם באולימפיאדות ובאליפויות העולם. הצורך להשתלב באירופה גבר תחרויות "8 האומות" שסיפקו במעט את "הסחורה" הפכו למשמעותיות יותר והיה צורך דחוף להשתלב באירופה הקרובה. התהליך היה ארוך וקשה אך לבסוף הוא צלח ומדינת ישראל כרגע היא המדינה היחידה החברה באיגוד השחייה האירופאי (LEN) שאינה חלק מאירופה (ה-LEN הוא הגדול ביותר אחרי FINA). הסכר נפרץ, ובעקבות כניסת ישראל ל-LEN, החלו נבחרות ישראל השונות להשתתף בתחרויות רבות והמאמץ החל לשאת פרי. שיאו של התהליך יהיה באירוח אליפות אירופה בשחייה בבריכת 25 מטר בווינגייט בשנה הבאה (ינואר 2015). תחרויות בינלאומיות כאלו, חשובות ביותר לקידום ושיפור מעמדה המדיני של מדינת ישראל באירופה בעולם בכלל וקידום הענף בפרט. מעמדה של ישראל באירופה צמח וגדל גם בזכותם של יו"ר אלו. את התהליך החשוב החל להניע צבי רטרט וסלי מזור הוא זה שזכה להיות במעמד המכובד של מימושו ויישומו.

צבי רטרט, הוביל את נבחרת ישראל בשתי אליפויות עולם ובשתי אולימפיאדות (הנבחרת לא השתתפה באולימפיאדת מוסקבה בשל החרם שישראל השתתפה בו), סלי מזור, הוביל את הנבחרת בשתי אליפויות עולם ובשתי אולימפיאדות, אך פרש בשל מחלתו ופיני פלד, הוביל אף הוא את הנבחרת בשתי אליפויות עולם ובשתי אולימפיאדות. כהונתו של הירש נקטעה בטרם עת בשל פטירתו.

היו"ר הנ"ל הגיעו לתפקידם ולמעמדם לאחר שמילאו במשך שנים רבות תפקידים חשובים בענף השחייה ובהנהלת האיגוד שכל חבריו פועלים בהתנדבות. BAswim - שיחה 18:51, 14 במרץ 2014 (IST)תגובה