מיצוי נוגדני של כרומטין – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
יצירת דף עם התוכן "'''מיצוי נוגדני של כרומטין (Chromatin immunoprecipitation)''' מיצוי נוגדני של כרומטין (Chromatin Immunoprecipitation (Ch..."
(אין הבדלים)

גרסה מ־02:25, 23 ביוני 2013

מיצוי נוגדני של כרומטין (Chromatin immunoprecipitation)

מיצוי נוגדני של כרומטין (Chromatin Immunoprecipitation (ChIP)) היא שיטה המיישמת מיצוי נוגדני הבוחנת אינטראקציות בין חלבונים לחומצות גרעין (DNA) בתאים. מטרת השיטה היא לזהות חלבונים מסוימים הבאים למגע עם אתרים מסוימים בגנום של התא , כגון פקטורי שעתוק הבאים למגע עם פרומוטורים, או אתרי קישור DNA אחרים, והגדרה של ציסטרומים. כמו כן מיצוי נוגדני של כרומטין משמש לזיהוי אתרים ספציפיים בגנום שבהם בוצעו עריכות היסטונים , ומציינים את אתרי המטרה של חלבונים עורכי היסטונים.[1]

בקצרה , השיטה היא כדלהלן : חלבונים וכרומטין נמצאים בקישור זמני במיצוי תאים, גדילי הDNA נחתכים ותלכיד החלבון – DNA הקשורים לחלבונים ספציפיים מושקעים על ידי שימוש בנוגדנים ספציפיים להם, חלקיקי DNA אלו מנוקים ונבדקים ולעתים מרוצפים. ניתן להסיק שרצפי DNA אלו באים במגע עם החלבון הנבדק בתוך התא (in vivo).

כאן יופיע תוכן הערך. ניתן לחלק זאת באמצעות כותרות כדלהלן.

כותרת

תוכן הכותרת.

ראו גם

לקריאה נוספת

  • שם סופר, שם ספר, שם הוצאה, תאריך הוצאה

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Collas, Philippe. (2010). "The Current State of Chromatin Immunoprecipitation". Molecular Biotechnology. 45 (1): 87–100. doi:10.1007/s12033-009-9239-8. PMID 20077036. {{cite journal}}: פרמטר לא ידוע |month= (עזרה)