Europass

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

Europassעברית: אירופס) היא יוזמה של המנהל הכללי לחינוך ותרבות של האיחוד האירופי להגברת השקיפות בתחומי ההסמכה והניידות של אזרחים באירופה.[1] מטרתה היא להפוך את הכישורים והמיומנויות של אדם למובנים ואחידים ברחבי אירופה (כולל האיחוד האירופי, האזור הכלכלי האירופי ומדינות מועמדות לאיחוד האירופי).

חמשת מסמכי Europass הם קורות חיים, דרכון ידיעת שפה, Europass Mobility, השלמת תעודה והשלמת דיפלומה, החולקים שם מותג ולוגו משותפים.[2] מאז 2012 ניתן להרכיב את כל מסמכי Europass בדרכון המיומנויות (אנ') האירופי.[3]

פורטל האינטרנט של Europass[עריכת קוד מקור | עריכה]

המרכז האירופי לפיתוח הכשרה מקצועית (Cedefop) פיתח ומתחזק את פורטל Europass ב-27 שפות. הפורטל מכיל מידע הקשור לחמשת מסמכי Europass. מטרתו היא גם לסייע לכל המשתמשים ליצור, באמצעות אשף פשוט, תיק אלקטרוני אישי המכיל קורות חיים (כולל מכתב מוטיבציה מקדים), דרכון לשוני או כל מסמך אחר המביא עדות למיומנויות וכישורים (עותקים של תארים, רישיונות עבודה, וכו').

בכל מדינה, מרכז אירופה הלאומי מקדם ומספק מידע על מסמכי Europass.

נתונים טכניים של Europass[עריכת קוד מקור | עריכה]

סכימת XML של Europass[עריכת קוד מקור | עריכה]

Europass הפיקה אוצר מילים ל-XML כדי לתאר את המידע הכלול בקורות החיים ובדרכון השפה.[4] ניתן לשמור קורות חיים של Europass או דרכון שפה בפורמט Europass XML או בפורמט PDF עם ה-XML המצורף. ניתן לייבא את שני הפורמטים לאשפים המקוונים של Europass או לכל מערכת אחרת שמבינה את ה-XML של Europass, מה שמבטיח שיהיה ניתן לנתח את המידע כראוי.

שירותי אינטרנט[עריכת קוד מקור | עריכה]

שירותי האינטרנט של Europass מספקים דרך סטנדרטית (API) למערכות, תוכנות ושירותים אחרים להשתמש בשירותי Europass באופן אוטומטי. דוגמה לכך היא שירות האינטרנט המאפשר יצירה מרחוק של מסמכי Europass בפורמט PDF,OpenDocument או Microsoft Word, מקובץ XML של Europass.

תוויות וטקסטים לעזרה[עריכת קוד מקור | עריכה]

תוויות המשמשות עבור קורות החיים של Europass ו-ELP (דרכון שפה אירופי) זמינות בפורמטים שונים מאתר האינטרנט של Europass:

  • ה-OASIS XLIFF (אנ') (פורמט לוקליזציה של XML)
  • W3C Xforms (אנ')
  • הפורמט PO משמש בערכת הכלים של GNU Gettext (אנ')

תוסף בלוג[עריכת קוד מקור | עריכה]

המנהלת הכללית לחינוך ותרבות מימנה את הפרויקט האירופי "KITE" במסגרת תוכנית לאונרדו דה וינצ'י. KITE מציעה הטמעה של Europass-CV כפלאגין עבור בלוגים של תוכנות קוד פתוח וורדפרס ו-Dotclear. התוסף מאפשר למשתמשים של אותם שירותי בלוגים לאחסן קורות חיים של Europass בכל השפות הרשמיות באירופה ולייצא אותו לפורמטים הבאים: PDF, ODT, HTML, XHTML, HR-XML. התוסף תואם למפרטי HR-XML SEP. הגרסה האחרונה של התוסף שוחררה בינואר 2008.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

תשתית Europass הוקמה על ידי החלטה 2241/2004/EC של הפרלמנט האירופי והמועצה מ-15 בדצמבר 2004 על מסגרת קהילתית אחת לשקיפות של כישורים וכישורים (Europass) ונכנסה לתוקף ב-1 בינואר 2005.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ Decision 2241/2004/EC, Article 1
  2. ^ Decision 2241/2004/EC, Article 2
  3. ^ European Commission (18 בדצמבר 2013), REPORT FROM THE COMMISSION TO THE EUROPEAN PARLIAMENT AND THE COUNCIL: Evaluation of the Europass initiative: Second evaluation of the Decision of the European Parliament and the Council on a single Community framework for the transparency of qualifications and competences (Europass) {{citation}}: (עזרה)
  4. ^ "Data model - XML Resources". Europass Team. נבדק ב-28 בספטמבר 2018. {{cite web}}: (עזרה)