לדלג לתוכן

YouTube Poop – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
יצירה באמצעות תרגום הדף "YouTube Poop"
(אין הבדלים)

גרסה מ־18:08, 29 באוגוסט 2022

YouTube Poop (בקיצור: YTP; בתרגום חופשי: צואת יוטיוב) הוא סוג של סרטון מאשאפ או עריכה שנוצרו על ידי רימיקס ועריכה של מקורות מדיה קיימים, על מנת להשוות לסרטון חדש גון הומוריסטי, סאטירי, ומגונה. סרטונים מסוגה זו מועלים בדרך כלל לאתר שיתוף הוידאו יוטיוב, ומכאן שמם. [1]

היסטוריה

הסרטון שנחשב ל־YTP הראשון הועלה לאתר "SheezyArt", ולא ליוטיוב, ב-2004 בשם: "The Adventures of Super Mario Bros. 3 REMIXED!!!", וכפי שהוא נודע כיום: "I'D SAY HE'S HOT ON OUR TAIL". הסרטון נוצר על ידי המשתמש "SuperYoshi". [2] הוא נוצר באמצעות תוכנת Windows Movie Maker ומשתמש בקליפים מסדרת הטלוויזיה המצוירת מ-1990 The Adventures of Super Mario Bros. 3, שנחשבה לקיטש על ידי מעריצי זיכיון מריו. הוא מציג יסודות סגנוניים ועיצוביים של YTP, הכוללים חזרה על קליפים ליצירת אפקט קומי (שם הסרטון הוא משחק מילים קאמפי שנאמר על ידי לואיג'י באופן חזרתי לאורך הסרטון), ושימוש במדיה לא מעניינת וחשובה כמקור. בסוף 2006 כמה משחקים, ביניהם המשחק "הוטל מריו" ו"הרפתקאות סוניק הקיפוד" [3] הפכו למקורות נפוצים ל־YTP, מכיוון שהם זכו לשבחים אירוניים על איכות שעלתה על ציפיות המעריצים.

טכניקות

מקורות המדיה של YTP כוללים תוכניות טלוויזיה, סרטים, אנימה, קריקטורות, פרסומות, משחקי וידאו, סרטוני מוזיקה, קטעים היסטוריים וסרטונים אחרים שהושגו מיוטיוב או ממקומות אחרים. [4] YTP טיפוסי משתמש באפקטים חזותיים ושמיעתיים רבים כדי לשנות את סגנון היצירה הנגזרת. האפקט הנפוץ ביותר הוא "ערבוב משפטים", צורת עריכה שבה דיאלוג מסודר מחדש או מקוצץ כדי ליצור דיאלוג חדש, לעתים קרובות הומוריסטי משום שהוא סוטה מדיאלוג המקור הידוע. חלק מהסרטונים הללו עשויים לעקוב אחרי קו עלילה המופיע במידה כלשהי במדיה המקורית, בעוד שאחרים עוקבים אחר עלילה לא ליניארית, וחלקם אף עשויים לא להכיל קו עלילה כלל, ולהיחשב כסרטוני הומור סוריאליסטי. [5] פרופסור חבר לאנתרופולוגיה תרבותית באוניברסיטת המדינה של קנזס, מייקל ווש, הגדיר את ה־YTP כ"רמיקסים אבסורדיים המחקים ולועגים לסטנדרטים הטכניים והאסתטיים הנמוכים ביותר של תרבות הרמיקס כדי להגיב על תרבות הרמיקס עצמה". [6]

לעתים YTP יכול להפוך למושא YTP אחר בעצמו. ובמקרה שהדבר ממשיך ונוצרות עוד ועוד עבודות נגזרות של אותו ה־YTP, הדבר יכול להיקרא "טניס YTP". לורנס לסיג, פרופסור למשפטים בבית הספר למשפטים באוניברסיטת הרווארד, השווה היבט זה לצורה של קריאה ותגובה באומנות (אנ'), שנראה כבולט בתרבות הרמיקס. [7] סוג בולט נוסף של סרטון בקהילת ה־YTP ידוע בשם "שיתוף פעולה" או "קולאבּ", שבו קבוצה של סרטוני YTP בעל נושא משותף או בסיס מדיה זהה מורכבים כדי ליצור סרטון ארוך יותר.

זכויות יוצרים ושימוש הוגן

מכיוון ש-YTP מסתמך במידה רבה על מדיה המוגנת על פי חוק זכויות יוצרים, והאופן שבו מקורות אלו מוצגים ב־YTP נתפס על ידי בעלי המדיה כפוגע בדרכים שבהן צרכנים נועדו ככל הנראה לגשת אליה, YTP ידועים בהסרתם המהירה מיוטיוב בעקבות תלונות DMCA. מדען המדינה והסופר טרייס קווטקובסקי ציין ב-2013 שלמרות שויאקום הגישה תביעה על הפרת זכויות יוצרים נגד יוטיוב בשנת 2007 הנוגעת במפורש למספר סרטוני YTP, ובפרט הסרטון "The Sky Had a Weegee" מאת המשתמש "Hurricoaster", שכולל סצנות מסדרת האנימציה בובספוג מכנסמרובע, זה ורבים אחרים נשארו ביוטיוב. [8]

חוק זכויות היוצרים בממלכה המאוחדת מאפשר לאנשים להשתמש בחומר המוגן בזכויות יוצרים למטרות פרודיה, פסטיש וקריקטורה מבלי שיראו אותם כמפרים את זכויות היוצרים של החומר. [9] בעלי זכויות יוצרים יכולים לתבוע את הפרודיסט רק אם היצירה נתפסת כמעבירה שנאה או כמפלה. אם התיק יועבר לבית המשפט, מומלץ לשופטים במונחי שיפוט להחליט אם הסרטון עומד בקריטריונים אלה. [10]

תגובות לתופעה

מלבד בעלי זכויות יוצרים, ידוע כי בדרנים ואישי ציבור שדמותם מופיעה בסרטוני YTP עושים מאמצים להוריד את הסרטונים הללו, מכיוון שלרוב נמצא בהם תוכן מיניומשמיץ, והדבר יכול לגרום לפגיעה בתמידתם.
שגיאות פרמטריות בתבנית:מקור

שימוש בפרמטרים מיושנים [ תאריך ]
[דרוש מקור] משורר הילדים מייקל רוזן (שטוען ש"הפך לכת" בקרב קהילת ה־YTP) [11] ניסה בתחילה להוריד סרטונים שבהם קריאת השירה שלו מופיעה באופן הומוריסטי, אך לאחר דיונים גלויים עם יוצריהם, הוא החליט לאפשר לסרטונים להישאר באתר; הוא השווה את הסרטונים לשימושים הומוריסטיים בתוכנת עריכת תמונות בראיון מאוחר יותר. [11] רוזן הוציא אזהרה באתר שלו, ואמר כי: "מספר רב של אנשים נהנים מלקחת סרטונים שלי ולהכין מהם גרסות חדשות הידועות כ־YTP. רובן הגדול אינן מתאימות לילדים צעירים. אני לא אחראי על התוכן שבסרטונים אלה."   הוא שם אזהרה דומה בעמוד ה"אודות" של ערוץ היוטיוב שלו. [12]

ראו גם

הערות שוליים


שגיאות פרמטריות בתבנית:הערות שוליים

פרמטרים [ 1 ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

  1. ^ Blackard, Cat. "Break Yo' TV: YouTube Poop". Consequence of Sound. נבדק ב-22 ביולי 2009. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ Dormehl, Luke (30 במרץ 2019). "YouTube Poop is punk rock for the internet age, and you probably don't get it". Digital Trends. נבדק ב-29 במאי 2020. {{cite news}}: (עזרה)
  3. ^ Feldman, Brian (10 בפברואר 2020). "How Pingas Became One of Sonic the Hedgehog's Most Famous Memes". נבדק ב-21 בדצמבר 2020 – via nymag.com. {{cite web}}: (עזרה)
  4. ^ Burgess, Jean (2013). YouTube: Online Video and Participatory Culture. John Wiley & Sons. p. 53. ISBN 9780745675350. ארכיון מ-3 במרץ 2017. נבדק ב-28 במרץ 2016. {{cite book}}: (עזרה)
  5. ^ "YouTube Poop: Memes and Community". Yale University, Law and Technology. 3 בנובמבר 2012. ארכיון מ-12 באפריל 2016. נבדק ב-4 בנובמבר 2013. {{cite web}}: (עזרה)
  6. ^ Electronic Frontier Foundation. "In the matter of exemption to prohibition on circumvention of copyright protection systems for access control technologies" (PDF). ארכיון (PDF) מ-12 בספטמבר 2016. נבדק ב-11 בנובמבר 2013. {{cite web}}: (עזרה)
  7. ^ Lessig, Lawrence. "REMIX at Computer History Museum". אורכב מ-המקור ב-4 באוגוסט 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  8. ^ Cvetkovski, Trajce (2013). Copyright and Popular Media: Liberal Villains and Technological Change. Palgrave Macmillan. p. 175. ISBN 9781137172372. ארכיון מ-3 באוגוסט 2019. נבדק ב-14 במאי 2016. {{cite book}}: (עזרה)
  9. ^ "The Copyright and Rights in Performances (Quotation and Parody) Regulations 2014". legislation.gov.uk. ארכיון מ-27 בינואר 2017. נבדק ב-26 באוגוסט 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  10. ^ "Parody copyright laws set to come into effect". BBC News. 20 באוקטובר 2014. ארכיון מ-17 בספטמבר 2018. נבדק ב-21 ביולי 2018. {{cite news}}: (עזרה)
  11. ^ 1 2 Michael Rosen discusses the poop debacle. LitUp666. 29 במאי 2011. אורכב מ-המקור (YouTube) ב-1 בנובמבר 2015. נבדק ב-25 באוקטובר 2015. {{cite AV media}}: (עזרה)
  12. ^ "artificedesign - YouTube". YouTube. Michael Rosen. ארכיון מ-9 במרץ 2016. נבדק ב-11 ביוני 2015. {{cite web}}: (עזרה)

קישורים חיצוניים

תבנית:YouTube navbox