קובץ:Ambassador Jones and President Granger, 2019.jpg

תוכן הדף אינו נתמך בשפות אחרות.
מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

Ambassador_Jones_and_President_Granger,_2019.jpg(600 × 400 פיקסלים, גודל הקובץ: 63 ק"ב, סוג MIME‏: image/jpeg)

ויקישיתוף זהו קובץ שמקורו במיזם ויקישיתוף. תיאורו בדף תיאור הקובץ המקורי (בעברית) מוצג למטה.

תקציר

תיאור
Nederlands: AMBASSADEUR EBU JONES BIEDT GELOOFSBRIEVEN AAN PRESIDENT GRANGER

In zijn toespraak gaf president Granger de band aan die deze twee landen delen op basis van hun geografische ligging en geschiedenis. Hij zegt dat de betrekkingen van de landen zijn gebaseerd op: wederzijds respect voor elkaars territoriale integriteit en soevereiniteit, geen bemoeienis in elkaars interne aangelegenheden en het behoud van de regionale vrede en veiligheid.

Hij voegde eraan toe dat het behoud van de regionale vrede en veiligheid essentieel is voor de bescherming van het gemeenschappelijk belang. De Guyanese president haalde onder meer de goede relatie in CARICOM verband aan en kijkt er naar uit deze en andere banden uit te diepen. Hij noemde in dit kader ook de Guyana Suriname Corporation Council.

Het staatshoofd streeft ernaar de handel tussen Suriname en zijn land te blijven verbeteren. Voorts de culturele, economische, ecologische alsook de sociale corporatie te intensiveren ter bestrijding van transnationale bedreigingen. Deze nieuwe benoeming ziet Granger als een kans om samenwerking tussen de twee republieken te handhaven.

Jones benadrukte tijdens zijn speech dat Suriname zich zal inzetten om de culturele relatie te verdiepen en de economische activiteiten te intensiveren met Guyana. Rekening houdend met het feit dat de Guyanese diaspora ook heeft bijgedragen aan de economische ontwikkeling van Suriname. Vele Surinamers hebben familiebanden met Guyana en omgekeerd, waardoor er vaak vice versa wordt gereisd.

De formele diplomatieke betrekkingen tussen de Republiek Guyana en de Republiek Suriname werden vastgesteld op 25 november 1975. De landen hebben sindsdien samengewerkt op het gebied van landbouw, cultuur, milieu, visserij, mijnbouw, bosbouw, gezondheid, veiligheid, handel en transport. Ambassadeur Jones heeft ook een beleefdheidsbezoek gebracht aan het ministerie van Buitenlandse Zaken van Guyana.

Ambassadeur Jones, die voorheen zaakgelastigde was bij de Ambassade van de Republiek Suriname in Den Haag – het Koninkrijk der Nederlanden, is op 10 april 2019 door de president van de Republiek Suriname, president Desiré Bouterse, beëdigd tot ambassadeur.
תאריך יצירה
מקור http://foreignaffairs.gov.sr/nieuws/nieuwsberichten-2019/ambassadeur-ebu-jones-biedt-geloofsbrieven-aan-president-granger/
יוצר MINISTERIE VAN BUITENLANDSE ZAKEN - SURINAME
גרסאות אחרות

רישיון

The Government of the Republic of Suriname, the copyright holder of this work, allows anyone to use it for any purpose including unrestricted redistribution, commercial use, and modification.
This file was originally published on the website of the Government of Suriname (gov.sr). Between at least 25 May 2015 and 17 July 2022, a general permission was granted for all works published on the website of the Government of Suriname:
It is allowed to re-use the contents of this website, unless stated otherwise for certain works (e.g. a photo or document). Re-using the contents of this website does not require attribution. However, citations may never imply that the Government of Suriname endorses the derivative work.” — Copyright, gov.sr (archived, in Dutch)

This permission does not apply to content published on or after 18 July 2022.


כיתובים

נא להוסיף משפט שמסביר מה הקובץ מייצג

פריטים שמוצגים בקובץ הזה

מוצג

image/jpeg

checksum אנגלית

b55e1465711d95098d4a2a43e4bf8df397c8a445

הוגדר לפי: SHA-1 אנגלית

64,002 בית

400 פיקסל

600 פיקסל

היסטוריית הקובץ

ניתן ללחוץ על תאריך/שעה כדי לראות את הקובץ כפי שנראה באותו זמן.

תאריך/שעהתמונה ממוזערתממדיםמשתמשהערה
נוכחית14:09, 24 בדצמבר 2020תמונה ממוזערת לגרסה מ־14:09, 24 בדצמבר 2020‪400 × 600‬ (63 ק"ב)Mbkv717Transferred from http://foreignaffairs.gov.sr/media/1041/amb-jones-ebu-suriname-guyana.jpg

הדף הבא משתמש בקובץ הזה:

מטא־נתונים