דרכים רעות (סרט)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
דרכים רעות
Погані дороги
בימוי נטליה וורוז'ביט עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה אוקראינה עריכת הנתון בוויקינתונים
הקרנת בכורה 2020 עריכת הנתון בוויקינתונים
שפת הסרט רוסית, אוקראינית עריכת הנתון בוויקינתונים
סוגה סרט דרמה עריכת הנתון בוויקינתונים
דף הסרט ב־IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

דרכים רעותאוקראינית: Погані дороги) הוא סרט דרמה אוקראיני משנת 2020 בבימויה של נטליה וורוז'ביט שגם כתבה את התסריט על פי סיפור קצר משנת 2017. הסרט מורכב מחמישה נובלות שאת כולן מאחד נושא הדרכים והוא מתרחש על רקע הסכסוך האוקראיני-רוסי. הסרט היה מועמד מטעם אוקראינה לפרס האוסקר, אך לא נכנס לרשימה הקצרה.

הסרט הוקרן לראשונה ב-3 בספטמבר 2020, במסגרת פסטיבל הסרטים של ונציה וקיבל את פרס מועדון ורונה (Verona Film Club Award). הסרט הוקרן בבתי הקולנוע באוקראינה מ-20 במאי 2021.

עלילה[עריכת קוד מקור | עריכה]

נובלה ראשונה[עריכת קוד מקור | עריכה]

מנהל בית ספר מקומי נעצר, איהור אונישוק, נעצר במחסום אוקראיני, בעודו מבחין בתלמידת כיתה ח', לודקה מרצ'נקו, מבית ספרו במחפורת של הצבא האוקראיני והוא מנסה לקחת את הילדה חזרה למשפחתה.

נובלה שנייה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שלוש תלמידות תיכון מקומיות אשר קוטפות זרעים בתחנת אוטובוס בעיירה מקומית בחזית, מתווכחות על יחסים מיניים עם חיילי הצבא האוקראיני וההשלכות של יחסים אלו. אחת משלוש תלמידות בית הספר המקומיות מאוהבת באיש צבא אוקראיני, אבל סבתה הפרו-רוסית מנסה לרסן את מערכת היחסים ביניהם.

נובלה שלישית[עריכת קוד מקור | עריכה]

עיתונאית אוקראינית נתפסה על ידי חייל צבא רוסיה שמנסה לאנוס אותה, אך במקום להתנגד היא מתוודה על אהבתה בפניו, מה שמבלבל אותו לחלוטין.

נובלה רביעית[עריכת קוד מקור | עריכה]

צעירה אוקראינית צעירה מתנגשת בטעות בעוף ליד הכפר עם המכונית שלה ורוצה להחזיר את עלות העוף לבעליה, שמנצל את המצב ומנסה לקחת הכל מהצעירה.

נובלה חמישית[עריכת קוד מקור | עריכה]

אחות צבאית אוקראינית המאוהבת בחייל האוקראיני ויקטור, שלאחר רציחתו של ויקטור ועריפת ראשו על ידי כוחות רוסיים, נוסעת במכונית עם חייל אחר ולוקחת את גופתו חסרת הראש של ויקטור לאשתו.

הפקה[עריכת קוד מקור | עריכה]

הסרט הופק בידי חברת Kristi Films, בתמיכתו הפיננסית של קרן התרבות האוקראיני. הצילומים נערכו בקייב ובמחוז קייב. בדונבאס צולמה סצנה אחת בלבד.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך זה הוא קצרמר בנושא קולנוע ובנושא אוקראינה. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.