הדיוויזיה השישית (בוואריה)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
הדיוויזיה המלכותית הבווארית השישית
6. Königlich Bayerische Division
סמל מפקדת דיוויזיה בצבא הקיסרי הגרמני
סמל מפקדת דיוויזיה בצבא הקיסרי הגרמני
פרטים
מדינה ממלכת בוואריהממלכת בוואריה ממלכת בוואריה
הקיסרות הגרמניתהקיסרות הגרמנית הקיסרות הגרמנית
שיוך הצבא הבווארי
צבא הקיסרות הגרמנית
סוג דיוויזיה
בסיס האם רגנסבורג
אירועים ותאריכים
תקופת הפעילות 1 באפריל 190019 ביוני 1919 (19 שנים)
מלחמות מלחמת העולם הראשונה

הדיוויזיה המלכותית הבווארית השישיתבווארית: 6. Königlich Bayerische Division) הייתה דיוויזיה בצבא הבווארי ומאוחר יותר בצבא הקיסרות הגרמנית, אשר לחמה במלחמת העולם הראשונה ופורקה ב-1919.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

הקמת הדיוויזיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

הדיוויזיה הוקמה ב-1 באפריל 1900, והייתה מוצבת ברגנסבורג. במקורות הבוואריים, לא כונתה בדרך כלל הדיוויזיה כ"דיוויזיה בווארית מלכותית", שכן זו נחשבה מובן מאליו, אך מחוץ לבוואריה, ייעוד זה שימש לה, וליחידות בוואריות אחרות, כדי להבדיל ביניהן מיחידות פרוסיות שמספרן דומה. הדיוויזיה הייתה חלק מהקורפוס הבווארי המלכותי השלישי.

מלחמת העולם הראשונה[עריכת קוד מקור | עריכה]

במהלך מלחמת העולם הראשונה שירתה הדיוויזיה בחזית המערבית. היא נלחמה בתחילה במערכה על הגבולות, ולאחר מכן שירתה באזור שבין הנהרות מז ומוזל עד יולי 1916. ביולי ובאוגוסט 1916 לחמה הדיוויזיה בקרב ורדן, ולאחר מכן היא נלחמה ביער ארגון. בסוף ספטמבר 1916, היא נלחמה בקרב על הסום. הדיוויזיה ספגה אבדות קשות בשני הקרבות הללו. מאוקטובר 1916 עד 1918, הדיוויזיה החזיקה את החפירות בפלנדריה ובארטוס, ונלחמה בקרב אראס ובקרב פשנדל. לאחר מכן היא נלחמה במתקפת האביב הגרמנית של 1918, ונלחמה בקרב הראשון על הסום (1918), הידוע גם בשם הקרב השני של הסום (כדי להבדיל בינו לבין הקרב ב-1916). לאחר תקופה בשוחות בפלנדריה וליד ורדן, נלחמה הדיוויזיה בקרב השני על הסום (1918), הידוע גם בשם הקרב השלישי על הסום. היא המשיכה להתנגד להתקפות שונות של מדינות ההסכמה עד סוף המלחמה. המודיעין של בעלות הברית דירג את הדיוויזיה כאחת הדיוויזיות הגרמניות הטובות ביותר. לאחר המלחמה חזרה הדיוויזיה לגרמניה, וב-19 ביוני 1919 פורקה הדיוויזיה.

מפקדים[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא הדיוויזיה השישית בוויקישיתוף