משתמש:לוקיישן/טיוטה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

מהלך הויכוח[עריכת קוד מקור | עריכה]

היום הראשון[עריכת קוד מקור | עריכה]

היום השני[עריכת קוד מקור | עריכה]

ביום השני (27 ביולי) נערך הוויכוח ב"קלישטרויש שלהם", כלומר בבית התפילה של הנוצרים בברצלונה, וכנראה הכוונה לכנסייה של העיר ברצלונה, שעליה עומדת כיום קתדרלת אולליה הקדושה. בשאר הימים נערך הוויכוח בארמון המלך ("היכל המלך"), ולאחר מכן בשבת פרשת ראה, 4 באוגוסט (על פי המסורת) נערך מעין המשך לוויכוח בבית הכנסת של ברצלונה.


היום החמישי[עריכת קוד מקור | עריכה]

ביום החמישי טען פראי פול שיש לו ראיה מהרמב"ם, שהוא "חכם גדול שלהם לא היה להם כמותו היום ד' מאות שנה", שאומר שהמשיח ימות וימלוך בנו ובן בנו אחריו, ואינו כדברי הרמב"ן, ושאל שיביאו לו ספר שופטים[1]. הרמב"ן בתגובה אמר שאין בספר ההוא כן, אבל הוא מודה שיש מחכמי ישראל האומרים כן, כאשר הוא הזכיר תחילה.

והביאו הספר אשר שאל וביקש, ולא מצא. הרמב"ן לקח הספר מידו, אמר: "שמעו דברי הספר שהוא מביא", וקרא להם מתחילת הפרק: ”המלך המשיח עתיד לעמוד להם לישראל ובונה בית המקדש ומקבץ נידחי ישראל[2].

בתגובה, אמר אחד הכמרים ש"הוא מכזב מפיו", והרמב"ן ענה לו: "עד הנה היה חכם גדול שאין כמותו ועתה הוא מכזב?".

לאחר מכן הרמב"ן הוכיח את דברי הרמב"ם מתוך דברי הנביאים, והוסיף על ישו ואמר כי "המשיח עליו לקבץ נידחי ישראל ונפצות יהודה שנים עשר שבטים. ומשיחכם ישו לא קבץ מהם איש, ולא היה בזמן הגלות, והמשיח יש לו לבנות בית המקדש בירושלים, וישו לא עשה בו לא בנין ולא הריסה, והמשיח ימשול בכל העמים, והוא לא משל אפי' על עצמו". לאחר מכן הרמב"ן קרא ופירש להם את הברכות והקללות מפרשת נצבים. הכמרים לא ענו לו, ועמדו להם.

היום השישי[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ ספר שופטים במשנה תורה לרמב"ם
  2. ^ משנה תורה לרמב"ם, ספר שופטים, הלכות מלכים ומלחמותיהם, פרק יא, הלכה א'